Εμφάνιση απλής εγγραφής

Food habits of patients with coronary artery disease and possible correlation with the extent of disease.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΣπανάκη, Δέσποιναel
dc.creatorSpanaki, Despoinaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:19:41Z
dc.date.available2016-03-15T12:19:41Z
dc.date.issued2010-10-20T09:58:37Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/105
dc.description.abstractΟι καρδιαγγειακές νόσοι αποτελούν την πρώτη αιτία θνησιμότητας και νοσηρότητας, οι οποίες αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς στην χώρα μας και σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες παγκοσμίως. Η αύξηση αυτή σχετίζεται με τις μεταβολές και τον τρόπο ζωής και συνάμα διατροφής και αποτελεί μεγάλο πρόβλημα δημόσιας υγείας. Η πρωτογενής πρόληψη είναι η μοναδική λύση για τη βελτίωση και αναβάθμιση του επιπέδου υγείας και της ποιότητας ζωής του πληθυσμού. Αυτό θα έχει ως συνέπεια αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, πρόληψη των χρόνιων νοσημάτων και ελάττωση του κόστους των υπηρεσιών υγείας. Δεν υπάρχει αμφιβολία σήμερα ότι η πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων πρέπει να αρχίζει με την πρώιμη αναγνώριση των προδιαθεσικών παραγόντων που σχετίζονται με αυτά. Παρόλο που τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ειδικά η στεφανιαία νόσος εμφανίζονται συνήθως στη μέση ηλικία, οι προδιαθεσικοί παράγοντες όπως υπερλιπιδαιμία, το κάπνισμα, η παχυσαρκία όπως επίσης και πολλοί άλλοι που σχετίζονται με αυτήν και οδηγούν τελικά στην καταστροφική αυτή ασθένεια, έχουν τις ρίζες τους από την παιδική ηλικία. Σκοπός της πτυχιακής αυτής εργασίας ήταν να διερευνήσει και να κατανοήσει τους σημαντικότερους παράγοντες που σχετίζονται με την ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου και να διερευνήσει κατά πόσο μπορεί να συσχετιστούν οι διαιτητικές συνήθειες με την επέκταση της βλάβης των στεφανιαίων αγγείων.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιατροφικές συνήθειες των ασθενών με στεφανιαία νόσο και πιθανή συσχέτιση αυτών με την έκταση της νόσου.el
dc.titleFood habits of patients with coronary artery disease and possible correlation with the extent of disease.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΣπανάκη, Δέσποιναel
heal.creatorNameSpanaki, Despoinaen
heal.publicationDate2010-10-20T09:58:37Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/105
heal.abstractΟι καρδιαγγειακές νόσοι αποτελούν την πρώτη αιτία θνησιμότητας και νοσηρότητας, οι οποίες αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς στην χώρα μας και σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες παγκοσμίως. Η αύξηση αυτή σχετίζεται με τις μεταβολές και τον τρόπο ζωής και συνάμα διατροφής και αποτελεί μεγάλο πρόβλημα δημόσιας υγείας. Η πρωτογενής πρόληψη είναι η μοναδική λύση για τη βελτίωση και αναβάθμιση του επιπέδου υγείας και της ποιότητας ζωής του πληθυσμού. Αυτό θα έχει ως συνέπεια αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, πρόληψη των χρόνιων νοσημάτων και ελάττωση του κόστους των υπηρεσιών υγείας. Δεν υπάρχει αμφιβολία σήμερα ότι η πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων πρέπει να αρχίζει με την πρώιμη αναγνώριση των προδιαθεσικών παραγόντων που σχετίζονται με αυτά. Παρόλο που τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ειδικά η στεφανιαία νόσος εμφανίζονται συνήθως στη μέση ηλικία, οι προδιαθεσικοί παράγοντες όπως υπερλιπιδαιμία, το κάπνισμα, η παχυσαρκία όπως επίσης και πολλοί άλλοι που σχετίζονται με αυτήν και οδηγούν τελικά στην καταστροφική αυτή ασθένεια, έχουν τις ρίζες τους από την παιδική ηλικία. Σκοπός της πτυχιακής αυτής εργασίας ήταν να διερευνήσει και να κατανοήσει τους σημαντικότερους παράγοντες που σχετίζονται με την ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου και να διερευνήσει κατά πόσο μπορεί να συσχετιστούν οι διαιτητικές συνήθειες με την επέκταση της βλάβης των στεφανιαίων αγγείων.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφικές συνήθειες των ασθενών με στεφανιαία νόσο και πιθανή συσχέτιση αυτών με την έκταση της νόσου.el
heal.titleFood habits of patients with coronary artery disease and possible correlation with the extent of disease.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordκαρδιαγγειακό νόσημα, διατροφική συνήθεια, διατροφική κατάσταση ασθενήel
heal.keywordfood habit, cardiovascular disease, nutritional status of patienten
heal.advisorNameΧατζάκης, Νικόλαοςel
heal.advisorNameChatzakis, Nikolaosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)