Διατροφικές συνήθειες των φοιτητών του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης.
Food habits of students of TEI Heraklion, Crete.

View/ Open
Date
2008-2-28TAuthor
Μελισσουργάκη, Θεονύμφη
Ρεντίφη, Ιωάννα
Melissourgaki, Theonymfi
Rentifi, Ioanna
Metadata
Show full item recordAbstract
Η παρούσα μελέτη, προσπαθεί να διερευνήσει τις διατροφικές συνήθειες των φοιτητών του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης (ηλικίας 18 25), αν οδηγούνται σε κάποιο συγκεκριμένο τρόπο διατροφής και από ποιους παράγοντες επηρεάζονται. Συγχρόνως, εντάσσει στις διατροφικές συνήθειες, το κάπνισμά, το αλκοόλ και τη φυσική άσκηση. Πρόκειται, για μια μελέτη που προσπαθεί να συσχετίσει τη διατροφή, με το κάπνισμα, το αλκοόλ και τη φυσική άσκηση και στη συνέχεια, όλα τα προηγούμενα με την οικογένεια και το τόπο διαμονής των φοιτητών. Συγκεκριμένα, επιδιώκει να διαπιστώσει, κατά πόσο η οικογένεια και ιδιαίτερα το μορφωτικό επίπεδο των γονέων, εάν η διαμονή ή όχι με την οικογένεια ή κοντά σε αυτή, επηρεάζει τη διατροφική συμπεριφορά τους και συμβάλει στη διαμόρφωση της. Επιπλέον, στην εργασία αυτή, θίγεται και το θέμα επίδρασης της επιλογής της σχολής, ειδικότερα, εάν και κατά πόσο επηρεάζει τη διατροφική συμπεριφορά η επιλογή της σχολής. Συγκεκριμένα, εάν οι φοιτητές που επιλέγουν να φοιτήσουν σε μια σχολή, που περιλαμβάνει στο κύκλο σπουδών της μαθήματα, σχετικά με την υγεία ή τη διατροφή, υιοθετούν μια πιο υγιεινή διατροφική συμπεριφορά. Επίσης, προσπαθεί να εξετάσει εάν πιθανά, στους φοιτητές του ΤΕΙ Ηρακλείου, υπάρχουν διατροφικές διαταραχές και να τις συσχετίσει με τις παραπάνω διατροφικές συνήθειες.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info