Διατροφικές συνήθειες των φοιτητών του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης.
Food habits of students of TEI Heraklion, Crete.
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2008-2-28TΣυγγραφέας
Μελισσουργάκη, Θεονύμφη
Ρεντίφη, Ιωάννα
Melissourgaki, Theonymfi
Rentifi, Ioanna
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Η παρούσα μελέτη, προσπαθεί να διερευνήσει τις διατροφικές συνήθειες των φοιτητών του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης (ηλικίας 18 25), αν οδηγούνται σε κάποιο συγκεκριμένο τρόπο διατροφής και από ποιους παράγοντες επηρεάζονται. Συγχρόνως, εντάσσει στις διατροφικές συνήθειες, το κάπνισμά, το αλκοόλ και τη φυσική άσκηση. Πρόκειται, για μια μελέτη που προσπαθεί να συσχετίσει τη διατροφή, με το κάπνισμα, το αλκοόλ και τη φυσική άσκηση και στη συνέχεια, όλα τα προηγούμενα με την οικογένεια και το τόπο διαμονής των φοιτητών. Συγκεκριμένα, επιδιώκει να διαπιστώσει, κατά πόσο η οικογένεια και ιδιαίτερα το μορφωτικό επίπεδο των γονέων, εάν η διαμονή ή όχι με την οικογένεια ή κοντά σε αυτή, επηρεάζει τη διατροφική συμπεριφορά τους και συμβάλει στη διαμόρφωση της. Επιπλέον, στην εργασία αυτή, θίγεται και το θέμα επίδρασης της επιλογής της σχολής, ειδικότερα, εάν και κατά πόσο επηρεάζει τη διατροφική συμπεριφορά η επιλογή της σχολής. Συγκεκριμένα, εάν οι φοιτητές που επιλέγουν να φοιτήσουν σε μια σχολή, που περιλαμβάνει στο κύκλο σπουδών της μαθήματα, σχετικά με την υγεία ή τη διατροφή, υιοθετούν μια πιο υγιεινή διατροφική συμπεριφορά. Επίσης, προσπαθεί να εξετάσει εάν πιθανά, στους φοιτητές του ΤΕΙ Ηρακλείου, υπάρχουν διατροφικές διαταραχές και να τις συσχετίσει με τις παραπάνω διατροφικές συνήθειες.
Συλλογές
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες