Εμφάνιση απλής εγγραφής

Dietary habits of first- year university students living away from their family home.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΑγγελοπούλου, Μαρίαel
dc.creatorΑθανασιάδου, Κυριακήel
dc.creatorΠετούσης, Γεώργιοςel
dc.creatorAngelopoulou, Mariaen
dc.creatorAthanasiadou, Kyriakien
dc.creatorPetousis, Georgiosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:19:54Z
dc.date.available2016-03-15T12:19:54Z
dc.date.issued2010-10-18T12:07:27Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/114
dc.description.abstractΟι φοιτητές αποτελούν μία ιδιαίτερη ομάδα ατόμων. Οι αλλαγές, στα μέχρι τότε δεδομένα τους, είναι πολλές και οι ρυθμοί με τους οποίους εξελίσσονται είναι εξαιρετικά γρήγοροι. Για το λόγο αυτόν, αλλά και γιατί οι φοιτητές είναι αυτοί που με τη σειρά τους στο μέλλον θα επηρεάσουν τις νεότερες γενιές, έχουν υπάρξει αντικείμενο μελέτης πολλών ερευνητών παγκοσμίως. Στόχος της παρούσας έρευνας ήταν να μελετήσει τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των πρωτοετών φοιτητών του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Τ.Ε.Ι Σητείας που σπουδάζουν μακριά από το οικογενειακό τους σπίτι. Είκοσι εννέα φοιτητές, ηλικίας 19-20 ετών, συμπλήρωσαν ένα προσωπικό ερωτηματολόγιο με συχνότητα κατανάλωσης επιλεγμένων τροφών, γενικές διατροφικές συνήθειες και δημογραφικά χαρακτηριστικά. Οι αλλαγές των φοιτητών, όσον αφορά στις διατροφικές τους συνήθειες και στη φυσική τους δραστηριότητα ήταν γενικά θετικές. Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους μείωσαν τη κατανάλωσή τους σε τηγανιτές πατάτες, αλλαντικά και φέτα και αύξησαν την κατανάλωσή τους σε δημητριακά και ωμά λαχανικά. Επίσης, παρατηρήθηκε διατήρηση της κατανάλωσης του πρωινού γεύματος και αύξηση της φυσικής δραστηριότητας. Εξαίρεση στην υγιεινότερη στάση των φοιτητών υπήρξε η σημαντική μείωση του ελαιολάδου και η αύξηση της κατανάλωσης φαστ-φουντ γευμάτων, πίτσας, σουβλάκια. Παρά το γεγονός ότι οι φοιτητές άλλαξαν κάποιες συνήθειές τους προς μια πιο υγιεινή κατεύθυνση, δεν μπορούν να θεωρηθούν ικανοποιητικές καθώς δε συμφωνούν με της συστάσεις υγιεινής διατροφής. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του δείγματός μας είναι η επιλογή τους για τη συγκεκριμένη επιστήμη. Αν υποθέσουμε ότι η επιλογή αυτή επηρεάζει τις διατροφικές τους συνήθειες τότε οι φοιτητές άλλων επιστημών ίσως να μην έχουν τόσες θετικές αλλαγές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Κρίνεται λοιπόν απαραίτητη η δημιουργία προγραμμάτων προώθησης υγείας από ειδικούς, προκειμένου να επιτευχθούν υγιεινότερες διατροφικές συνήθειες από τους φοιτητές.el
dc.description.abstractStudents consist a special group of people. The changes that occur to their data and general information are plenty and their evolution rate is extremely fast. For this reason, but also as students are those who will affect future generations, students are in the centre of research for many scientists worldwide. The aim of this survey was to study changes of dietary habits in freshman students in the Science of Dietology T.E.I. Siteias, who study away from home. 29 students, aged 19-20, filled out a self-administrated questionnaire of “Food Frequency Intake” on specific food items, general dietary habits and demographic characteristics. Generally, the changes remarked on their dietary habits and physical activity were positive. During their studies, subjects reduced the consumption of french fries, meat products and feta cheese and they increased their consumption of raw vegetables and cereals. Moreover, scientists remarked a regular consumption of breakfast and an increase of physical activity. Exceptions to this healthier lifestyle of students were the essential reduction of olive oil and the increase of food items like pizza, souvlaki and fast-food. Despite the fact that students did change some of their habits toward a healthier direction, they are not satisfactory, as they do not agree with the recommendations of a healthy diet. Students choice of the specific science is a particular characteristic of our sample. If it is supposed that this choice affects their dietary habits, then students in other sciences may not have as many positive changes during their studies as those in Dietology. So, it is considered necessary to create programs for the promotion of health conducted by specialists, in order to achieve healthier dietary habits for students.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιατροφικές συνήθειες πρωτοετών φοιτητών του τμήματος διατροφής που σπουδάζουν μακριά από το οικογενειακό σπίτι.el
dc.titleDietary habits of first- year university students living away from their family home.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΑγγελοπούλου, Μαρίαel
heal.creatorNameΑθανασιάδου, Κυριακήel
heal.creatorNameΠετούσης, Γεώργιοςel
heal.creatorNameAngelopoulou, Mariaen
heal.creatorNameAthanasiadou, Kyriakien
heal.creatorNamePetousis, Georgiosen
heal.publicationDate2010-10-18T12:07:27Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/114
heal.abstractΟι φοιτητές αποτελούν μία ιδιαίτερη ομάδα ατόμων. Οι αλλαγές, στα μέχρι τότε δεδομένα τους, είναι πολλές και οι ρυθμοί με τους οποίους εξελίσσονται είναι εξαιρετικά γρήγοροι. Για το λόγο αυτόν, αλλά και γιατί οι φοιτητές είναι αυτοί που με τη σειρά τους στο μέλλον θα επηρεάσουν τις νεότερες γενιές, έχουν υπάρξει αντικείμενο μελέτης πολλών ερευνητών παγκοσμίως. Στόχος της παρούσας έρευνας ήταν να μελετήσει τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των πρωτοετών φοιτητών του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Τ.Ε.Ι Σητείας που σπουδάζουν μακριά από το οικογενειακό τους σπίτι. Είκοσι εννέα φοιτητές, ηλικίας 19-20 ετών, συμπλήρωσαν ένα προσωπικό ερωτηματολόγιο με συχνότητα κατανάλωσης επιλεγμένων τροφών, γενικές διατροφικές συνήθειες και δημογραφικά χαρακτηριστικά. Οι αλλαγές των φοιτητών, όσον αφορά στις διατροφικές τους συνήθειες και στη φυσική τους δραστηριότητα ήταν γενικά θετικές. Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους μείωσαν τη κατανάλωσή τους σε τηγανιτές πατάτες, αλλαντικά και φέτα και αύξησαν την κατανάλωσή τους σε δημητριακά και ωμά λαχανικά. Επίσης, παρατηρήθηκε διατήρηση της κατανάλωσης του πρωινού γεύματος και αύξηση της φυσικής δραστηριότητας. Εξαίρεση στην υγιεινότερη στάση των φοιτητών υπήρξε η σημαντική μείωση του ελαιολάδου και η αύξηση της κατανάλωσης φαστ-φουντ γευμάτων, πίτσας, σουβλάκια. Παρά το γεγονός ότι οι φοιτητές άλλαξαν κάποιες συνήθειές τους προς μια πιο υγιεινή κατεύθυνση, δεν μπορούν να θεωρηθούν ικανοποιητικές καθώς δε συμφωνούν με της συστάσεις υγιεινής διατροφής. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του δείγματός μας είναι η επιλογή τους για τη συγκεκριμένη επιστήμη. Αν υποθέσουμε ότι η επιλογή αυτή επηρεάζει τις διατροφικές τους συνήθειες τότε οι φοιτητές άλλων επιστημών ίσως να μην έχουν τόσες θετικές αλλαγές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Κρίνεται λοιπόν απαραίτητη η δημιουργία προγραμμάτων προώθησης υγείας από ειδικούς, προκειμένου να επιτευχθούν υγιεινότερες διατροφικές συνήθειες από τους φοιτητές.el
heal.abstractStudents consist a special group of people. The changes that occur to their data and general information are plenty and their evolution rate is extremely fast. For this reason, but also as students are those who will affect future generations, students are in the centre of research for many scientists worldwide. The aim of this survey was to study changes of dietary habits in freshman students in the Science of Dietology T.E.I. Siteias, who study away from home. 29 students, aged 19-20, filled out a self-administrated questionnaire of “Food Frequency Intake” on specific food items, general dietary habits and demographic characteristics. Generally, the changes remarked on their dietary habits and physical activity were positive. During their studies, subjects reduced the consumption of french fries, meat products and feta cheese and they increased their consumption of raw vegetables and cereals. Moreover, scientists remarked a regular consumption of breakfast and an increase of physical activity. Exceptions to this healthier lifestyle of students were the essential reduction of olive oil and the increase of food items like pizza, souvlaki and fast-food. Despite the fact that students did change some of their habits toward a healthier direction, they are not satisfactory, as they do not agree with the recommendations of a healthy diet. Students choice of the specific science is a particular characteristic of our sample. If it is supposed that this choice affects their dietary habits, then students in other sciences may not have as many positive changes during their studies as those in Dietology. So, it is considered necessary to create programs for the promotion of health conducted by specialists, in order to achieve healthier dietary habits for students.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφικές συνήθειες πρωτοετών φοιτητών του τμήματος διατροφής που σπουδάζουν μακριά από το οικογενειακό σπίτι.el
heal.titleDietary habits of first- year university students living away from their family home.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιατροφική συνήθεια, φοιτητής, τμήμα διατροφής και διαιτολογίας, Τ.Ε.Ι. Κρήτης, διατροφή φοιτητώνel
heal.keywordfood habit, university student, department of nutrition and dietics, TEI of Crete, students' nutritionen
heal.advisorNameΠαπαδάκη, Αγγελικήel
heal.advisorNamePapadaki, Angelikien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)