Εμφάνιση απλής εγγραφής

Dieting reinforcement for prevention of osteoporosis in women 20-40 years in prefecture Lasithiou.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΓεωργακάτου, Σπυριδούλαel
dc.creatorΚανίδου, Ραλίτσαel
dc.creatorGeorgakatou, Spyridoulaen
dc.creatorKanidou, Ralitsaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:20:05Z
dc.date.available2016-03-15T12:20:05Z
dc.date.issued2010-10-22T11:28:07Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/119
dc.description.abstractΗ πτυχιακή αυτή έχει σαν στόχο την έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες αλλά και την σωστή ενημέρωση των γυναικών ηλικίας 25-40, όσο αφορά την διατροφική θωράκιση για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Το θεωρητικό μέρος αποτελείται από πέντε κεφάλαια. Αρχικά γίνεται αναφορά στην δομή αλλά και στην λειτουργία του ανθρώπινου σώματος και ειδικότερα στην δομή του οστού στον οποίο διακρίνουμε την κυτταρική και την μη κυτταρική δομή, τον μεταβολισμό των οστών, (την αύξηση, την διάπλαση και την ανακατασκευή), καθώς και την σημασία των διαιτητικών παραγόντων στον μεταβολισμό των οστών. Στην συνέχεια αναλύουμε την ασθένεια, διακρίνοντας δυο τύπους τον πρωτοπαθή, με άγνωστη βασική αιτιολογία, μη συνοδός πάθηση και δευτεροπαθή τύπο με επίκτητη διαταραχή/ πάθηση ή σε φυσιολογική εκτροπή. Επίσης ποια είναι η αιτιολογία αλλά και η παθογένεση της νόσου, η κατάταξη αυτής ανάλογα με τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης .Αναλύουμε , ποια είναι τα γενικά κλινικά χαρακτηριστικά της νόσου και τέλος πως γίνεται η διάγνωση και με ποια μέσα. Σε επόμενο κεφάλαιο αναφέρουμε ειδικά για τις διατροφικές συνήθειες των γυναικών από την εφηβική ηλικία, την ενηλικίωση, την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Στα δυο τελευταία κεφάλαια αναφέρουμε ποια ιατροφαρμακευτική αντιμετώπιση χρησιμοποιείται σήμερα σε ασθενείς με οστεοπόρωση και δίνουμε κάποιες διατροφικές συμβουλές και συστάσεις για την πρόληψη αλλά και για την θεραπεία αυτής . Στο ερευνητικό μέρος της πτυχιακής μας αναλύθηκαν οι διατροφικές συνήθειες και ο τρόπο ζωής που ακολουθούν γυναίκες ηλικίας 25-40 ετών ,ώστε να ελεχθεί αν έχουν όλα τα κατάλληλα εφόδια να θωρακίσουν τον οργανισμό τους κατά της οστεοπόρωσης .Ακόμη μελετήθηκαν οι τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου της οστεοπόρωσης, όπως είναι η διατροφή που ακολουθούν, το κάπνισμα ,η φυσική δραστηριότητα και η κατανάλωση αλκοόλ. Επίσης ,ερευνήθηκαν αν οι παράγοντες αυτοί επηρεάζονται από την ηλικία της γυναίκας. Για το λόγο αυτό χωρίσαμε το δείγμα μας σε δυο ομάδες: γυναίκες 25-32 ετών και γυναίκες 33-40 ετών .Τέλος στο δείγμα αυτό πραγματοποιήθηκε σύγκριση των διατροφικών συνηθειών και του τρόπο ζωής που ακολουθεί η μια ομάδα έναντι της άλλης .el
dc.description.abstractThis degree assignment aims at the research of the dieting habits and the correct enlightenment of women aged between 25-40 years old, as far as their dieting reinforcement for prevention of osteoporosis, is concerned. The theoretical part consists of five chapters .Initially there’s a reference to the structure and the functions of the human body. About the structure of the bone we can discriminate between the cellular and non-cellular one, the metabolism of the bone, (the enlargement, the formation and its reformation). Also, we pointed out the significance of the dieting factors to the bone metabolism. Secondly, we analyze the decease into two types: the idiopathic-with basically unknown aetiology -and the quadratic with communicable disorder or natural affect. Our attempt to study the aetiology and the pathogenesis of the disease led to its classification according to the appearance of the risk factors .We analysed which are the general clinic characteristics of osteoporosis and how the diagnosis is made and by which means. In the next chapter we referred to women’s dieting habits during the adolescence, the adultness, the pregnancy and the nursing. In the last two chapters we refer to the medical treatment that is used nowadays to patients with osteoporosis and we present some dieting advice and recommendations for its prevention and its treatment. In the research part of our project we focused on the dieting habits and the lifestyle that women aged 25-40 follow, so as to check if they have all the necessary accoutrements to boost their organism against osteoporosis. In addition, we studied the amendable risk factors of osteoporosis such as the nutrition, smoking, exercising and alcohol consumption. We investigated whether the above factors are influence by the age of the women. For this reason we separated the sample into two groups: women between 25-32 and those between 33-40.Then we compared the dieting habits and the lifestyle of the two groups and we drew our conclusions.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιατροφική θωράκιση για την πρόληψη της οστεοπόρωσης σε γυναίκες 20-40 ετών στο νομό Λασιθίου.el
dc.titleDieting reinforcement for prevention of osteoporosis in women 20-40 years in prefecture Lasithiou.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΓεωργακάτου, Σπυριδούλαel
heal.creatorNameΚανίδου, Ραλίτσαel
heal.creatorNameGeorgakatou, Spyridoulaen
heal.creatorNameKanidou, Ralitsaen
heal.publicationDate2010-10-22T11:28:07Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/119
heal.abstractΗ πτυχιακή αυτή έχει σαν στόχο την έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες αλλά και την σωστή ενημέρωση των γυναικών ηλικίας 25-40, όσο αφορά την διατροφική θωράκιση για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Το θεωρητικό μέρος αποτελείται από πέντε κεφάλαια. Αρχικά γίνεται αναφορά στην δομή αλλά και στην λειτουργία του ανθρώπινου σώματος και ειδικότερα στην δομή του οστού στον οποίο διακρίνουμε την κυτταρική και την μη κυτταρική δομή, τον μεταβολισμό των οστών, (την αύξηση, την διάπλαση και την ανακατασκευή), καθώς και την σημασία των διαιτητικών παραγόντων στον μεταβολισμό των οστών. Στην συνέχεια αναλύουμε την ασθένεια, διακρίνοντας δυο τύπους τον πρωτοπαθή, με άγνωστη βασική αιτιολογία, μη συνοδός πάθηση και δευτεροπαθή τύπο με επίκτητη διαταραχή/ πάθηση ή σε φυσιολογική εκτροπή. Επίσης ποια είναι η αιτιολογία αλλά και η παθογένεση της νόσου, η κατάταξη αυτής ανάλογα με τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης .Αναλύουμε , ποια είναι τα γενικά κλινικά χαρακτηριστικά της νόσου και τέλος πως γίνεται η διάγνωση και με ποια μέσα. Σε επόμενο κεφάλαιο αναφέρουμε ειδικά για τις διατροφικές συνήθειες των γυναικών από την εφηβική ηλικία, την ενηλικίωση, την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Στα δυο τελευταία κεφάλαια αναφέρουμε ποια ιατροφαρμακευτική αντιμετώπιση χρησιμοποιείται σήμερα σε ασθενείς με οστεοπόρωση και δίνουμε κάποιες διατροφικές συμβουλές και συστάσεις για την πρόληψη αλλά και για την θεραπεία αυτής . Στο ερευνητικό μέρος της πτυχιακής μας αναλύθηκαν οι διατροφικές συνήθειες και ο τρόπο ζωής που ακολουθούν γυναίκες ηλικίας 25-40 ετών ,ώστε να ελεχθεί αν έχουν όλα τα κατάλληλα εφόδια να θωρακίσουν τον οργανισμό τους κατά της οστεοπόρωσης .Ακόμη μελετήθηκαν οι τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου της οστεοπόρωσης, όπως είναι η διατροφή που ακολουθούν, το κάπνισμα ,η φυσική δραστηριότητα και η κατανάλωση αλκοόλ. Επίσης ,ερευνήθηκαν αν οι παράγοντες αυτοί επηρεάζονται από την ηλικία της γυναίκας. Για το λόγο αυτό χωρίσαμε το δείγμα μας σε δυο ομάδες: γυναίκες 25-32 ετών και γυναίκες 33-40 ετών .Τέλος στο δείγμα αυτό πραγματοποιήθηκε σύγκριση των διατροφικών συνηθειών και του τρόπο ζωής που ακολουθεί η μια ομάδα έναντι της άλλης .el
heal.abstractThis degree assignment aims at the research of the dieting habits and the correct enlightenment of women aged between 25-40 years old, as far as their dieting reinforcement for prevention of osteoporosis, is concerned. The theoretical part consists of five chapters .Initially there’s a reference to the structure and the functions of the human body. About the structure of the bone we can discriminate between the cellular and non-cellular one, the metabolism of the bone, (the enlargement, the formation and its reformation). Also, we pointed out the significance of the dieting factors to the bone metabolism. Secondly, we analyze the decease into two types: the idiopathic-with basically unknown aetiology -and the quadratic with communicable disorder or natural affect. Our attempt to study the aetiology and the pathogenesis of the disease led to its classification according to the appearance of the risk factors .We analysed which are the general clinic characteristics of osteoporosis and how the diagnosis is made and by which means. In the next chapter we referred to women’s dieting habits during the adolescence, the adultness, the pregnancy and the nursing. In the last two chapters we refer to the medical treatment that is used nowadays to patients with osteoporosis and we present some dieting advice and recommendations for its prevention and its treatment. In the research part of our project we focused on the dieting habits and the lifestyle that women aged 25-40 follow, so as to check if they have all the necessary accoutrements to boost their organism against osteoporosis. In addition, we studied the amendable risk factors of osteoporosis such as the nutrition, smoking, exercising and alcohol consumption. We investigated whether the above factors are influence by the age of the women. For this reason we separated the sample into two groups: women between 25-32 and those between 33-40.Then we compared the dieting habits and the lifestyle of the two groups and we drew our conclusions.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφική θωράκιση για την πρόληψη της οστεοπόρωσης σε γυναίκες 20-40 ετών στο νομό Λασιθίου.el
heal.titleDieting reinforcement for prevention of osteoporosis in women 20-40 years in prefecture Lasithiou.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιατροφική θωράκιση, οστεοπόρωσηel
heal.keywordnutritional immunity, osteoporosisen
heal.advisorNameΓαλάνης, Χρήστοςel
heal.advisorNameGalanis, Christosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)