Εμφάνιση απλής εγγραφής

The omega-3 polyunsaturated fatty acids in the prevention and treatment of cardiovascular diseases and type II diabetes mellitus. Record of consumption of wild grasses in the regions of Sitia and Patras.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΒγενοπούλου, Αθηνάel
dc.creatorΠανανάκη, Αντωνίαel
dc.creatorVgenopoulou, Athinaen
dc.creatorPananaki, Antoniaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:20:25Z
dc.date.available2016-03-15T12:20:25Z
dc.date.issued2010-10-18T12:52:43Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/129
dc.description.abstractΣκοπός της παρούσας βιβλιογραφικής ανασκόπησης είναι η εκτίμηση του ρόλου των ω-3 Πολυακόρεστων Λιπαρών Οξέων (ΠΛΟ) στην πρόληψη και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων και του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ. Αρχικά αναφέρονται γενικά στοιχεία για τα Λιπαρά Οξέα με ιδιαίτερη έμφαση στα ω-3 λιπαρά . Περιγράφονται στοιχεία μεταβολισμού όπως παραγωγή λιπαρών οξέων μακράς αλύσου και δημιουργία εικοσανοειδών . Καθώς επίσης γίνεται λόγος για την σημαντικότητα της σωστής αναλογίας των απαραίτητων λιπαρών οξέων (ω3- ω6) για την ανθρώπινη υγεία. Προχωρώντας γίνεται αναφορά στα ω-3 συστατικά της Μεσογειακής Διατροφής , αναπόσπαστα κομμάτια της οποίας είναι τα ψάρια και τα χόρτα . Δύο τροφές πλούσιες σε ω3 λιπαρά οξέα που σύμφωνα με επιδημιολογικές έρευνες τα τελευταία φαίνεται να έχουν κάποιο προστατευτικό ρόλο έναντι της Στεφανιαίας Νόσου αλλά και κάποιων επιπλοκών του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου ΙΙ.el
dc.description.abstractThe aim of this bibliographical examination is to evaluate the role of omega-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA) in the prevention and treatment of cardiovascular diseases and type I diabetes mellitus. Initially, general information about fatty acids will be reported, with particular emphasis on the omega-3 fats. Details of metabolism as production of long-chain polyunsaturated fatty acids, (LCPs) and creation of eicosanoids will also be described. In addition, a reason is provided for the importance of the correct proportion of essential fatty acids (omega-3 and omega-6) for human health. In addition, reference will be made to the omega-3 components of the Mediterranean Diet, which include fish and edible green plants. These are two foods rich in omega-3 fatty acids that, according to epidemiological research, appear to have a protective role against cardiovascular diseases (CVD) and also against certain complications of type II diabetes mellitus.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΤα ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων στη πρόληψη των καρδιαγγειακών και του σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ. Καταγραφή της κατανάλωσης άγριων χόρτων στις περιοχές της Σητείας και της Πάτρας.el
dc.titleThe omega-3 polyunsaturated fatty acids in the prevention and treatment of cardiovascular diseases and type II diabetes mellitus. Record of consumption of wild grasses in the regions of Sitia and Patras.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΒγενοπούλου, Αθηνάel
heal.creatorNameΠανανάκη, Αντωνίαel
heal.creatorNameVgenopoulou, Athinaen
heal.creatorNamePananaki, Antoniaen
heal.publicationDate2010-10-18T12:52:43Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/129
heal.abstractΣκοπός της παρούσας βιβλιογραφικής ανασκόπησης είναι η εκτίμηση του ρόλου των ω-3 Πολυακόρεστων Λιπαρών Οξέων (ΠΛΟ) στην πρόληψη και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων και του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ. Αρχικά αναφέρονται γενικά στοιχεία για τα Λιπαρά Οξέα με ιδιαίτερη έμφαση στα ω-3 λιπαρά . Περιγράφονται στοιχεία μεταβολισμού όπως παραγωγή λιπαρών οξέων μακράς αλύσου και δημιουργία εικοσανοειδών . Καθώς επίσης γίνεται λόγος για την σημαντικότητα της σωστής αναλογίας των απαραίτητων λιπαρών οξέων (ω3- ω6) για την ανθρώπινη υγεία. Προχωρώντας γίνεται αναφορά στα ω-3 συστατικά της Μεσογειακής Διατροφής , αναπόσπαστα κομμάτια της οποίας είναι τα ψάρια και τα χόρτα . Δύο τροφές πλούσιες σε ω3 λιπαρά οξέα που σύμφωνα με επιδημιολογικές έρευνες τα τελευταία φαίνεται να έχουν κάποιο προστατευτικό ρόλο έναντι της Στεφανιαίας Νόσου αλλά και κάποιων επιπλοκών του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου ΙΙ.el
heal.abstractThe aim of this bibliographical examination is to evaluate the role of omega-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA) in the prevention and treatment of cardiovascular diseases and type I diabetes mellitus. Initially, general information about fatty acids will be reported, with particular emphasis on the omega-3 fats. Details of metabolism as production of long-chain polyunsaturated fatty acids, (LCPs) and creation of eicosanoids will also be described. In addition, a reason is provided for the importance of the correct proportion of essential fatty acids (omega-3 and omega-6) for human health. In addition, reference will be made to the omega-3 components of the Mediterranean Diet, which include fish and edible green plants. These are two foods rich in omega-3 fatty acids that, according to epidemiological research, appear to have a protective role against cardiovascular diseases (CVD) and also against certain complications of type II diabetes mellitus.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΤα ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων στη πρόληψη των καρδιαγγειακών και του σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ. Καταγραφή της κατανάλωσης άγριων χόρτων στις περιοχές της Σητείας και της Πάτρας.el
heal.titleThe omega-3 polyunsaturated fatty acids in the prevention and treatment of cardiovascular diseases and type II diabetes mellitus. Record of consumption of wild grasses in the regions of Sitia and Patras.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρόληψη καρδιαγγειακού νοσήματος, σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2el
heal.keywordomega-3 fatty acids, cardiovascular disease prevention, type 2 diabetes mellitusen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)