Εμφάνιση απλής εγγραφής

The role of mediterranean diet in the prevention of breast cancer.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΒλαχάκη, Μαρίαel
dc.creatorΠαπαδοπούλου, Αγνή-Μαρίαel
dc.creatorVlachaki, Mariaen
dc.creatorPapadopoulou, Agni-Mariaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:20:27Z
dc.date.available2016-03-15T12:20:27Z
dc.date.issued2010-10-20T12:05:01Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/130
dc.description.abstractΣκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να αξιολογηθεί ο ρόλος της Μεσογειακής διατροφής σε σχέση με το κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, σε πληθυσμό μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών (50-70 ετών) στους νομούς Αττικής, Λαρίσης και Θεσσαλονίκης. Το σύνολο των 160 γυναικών (ομάδα ελέγχου, n=80 και ασθενείς, n=80) απάντησε σε ένα ατομικό ιστορικό και σε ερωτηματολόγιο συχνότητας συμμορφωμένο στη Μεσογειακή διατροφή (The Mediterranean Diet Score). Τα ερωτηματολόγια αυτά συμπληρώθηκαν υπό μορφή συνέντευξης από την ερευνητική ομάδα. Σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου, στους οποίους περιλαμβάνονται το κάπνισμα, το οικογενειακό ιστορικό, η ηλικία της 1ης γέννας >30 ετών, ο θηλασμός, η λήψη ορμονοθεραπείας και αντισυλληπτικών, η πρώιμη εμμηναρχή, η καθυστερημένη εμμηνόπαυση και η φυσική δραστηριότητα (εντός και εκτός εργασίας) δε βρέθηκε καμία διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες.el
dc.description.abstractThe aim of this study was to evaluate the role of the Mediterranean diet in relation to the risk of breast cancer incidence, among a population of postmenopausal women (50-70 years) in the area of Attiki, Larisa and Thessaloniki. One hundred and sixty women (80 cases and 80 controls) completed a personal history that included a food frequency questionnaire (The Mediterranean Diet Score). These questionnaires were filled by the research team after a short interview with every patient. No difference between the two groups was observed in the risk factors examined (smoking, family history, first birth age >30 years old, breastfeeding, hormone replacement therapy and contraceptive pill (COCP) intake, early menarche, late menopause and physical activity –work-related and leisure).en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΟ ρόλος της μεσογειακής διατροφής στην πρόσληψη του καρκίνου του μαστού.el
dc.titleThe role of mediterranean diet in the prevention of breast cancer.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΒλαχάκη, Μαρίαel
heal.creatorNameΠαπαδοπούλου, Αγνή-Μαρίαel
heal.creatorNameVlachaki, Mariaen
heal.creatorNamePapadopoulou, Agni-Mariaen
heal.publicationDate2010-10-20T12:05:01Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/130
heal.abstractΣκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να αξιολογηθεί ο ρόλος της Μεσογειακής διατροφής σε σχέση με το κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, σε πληθυσμό μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών (50-70 ετών) στους νομούς Αττικής, Λαρίσης και Θεσσαλονίκης. Το σύνολο των 160 γυναικών (ομάδα ελέγχου, n=80 και ασθενείς, n=80) απάντησε σε ένα ατομικό ιστορικό και σε ερωτηματολόγιο συχνότητας συμμορφωμένο στη Μεσογειακή διατροφή (The Mediterranean Diet Score). Τα ερωτηματολόγια αυτά συμπληρώθηκαν υπό μορφή συνέντευξης από την ερευνητική ομάδα. Σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου, στους οποίους περιλαμβάνονται το κάπνισμα, το οικογενειακό ιστορικό, η ηλικία της 1ης γέννας >30 ετών, ο θηλασμός, η λήψη ορμονοθεραπείας και αντισυλληπτικών, η πρώιμη εμμηναρχή, η καθυστερημένη εμμηνόπαυση και η φυσική δραστηριότητα (εντός και εκτός εργασίας) δε βρέθηκε καμία διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες.el
heal.abstractThe aim of this study was to evaluate the role of the Mediterranean diet in relation to the risk of breast cancer incidence, among a population of postmenopausal women (50-70 years) in the area of Attiki, Larisa and Thessaloniki. One hundred and sixty women (80 cases and 80 controls) completed a personal history that included a food frequency questionnaire (The Mediterranean Diet Score). These questionnaires were filled by the research team after a short interview with every patient. No difference between the two groups was observed in the risk factors examined (smoking, family history, first birth age >30 years old, breastfeeding, hormone replacement therapy and contraceptive pill (COCP) intake, early menarche, late menopause and physical activity –work-related and leisure).en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΟ ρόλος της μεσογειακής διατροφής στην πρόσληψη του καρκίνου του μαστού.el
heal.titleThe role of mediterranean diet in the prevention of breast cancer.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordμεσογειακή διατροφή, καρκίνος μαστούel
heal.keywordmediterranean diet, breast canceren
heal.advisorNameΠαπαδάκη, Αγγελικήel
heal.advisorNamePapadaki, Angelikien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)