Εμφάνιση απλής εγγραφής

The effects of nuts on chronic diseases.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΑθανασόπουλος, Μάριοςel
dc.creatorΠαπαδόπουλος, Γεώργιοςel
dc.creatorAthanasopoulos, Mariosen
dc.creatorPapadopoulos, Georgiosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:20:35Z
dc.date.available2016-03-15T12:20:35Z
dc.date.issued2015-02-17T13:25:22Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/136
dc.description.abstractΣκοπός της παρούσης μελέτης είναι να διερευνήσει τις επιδράσεις των ξηρών καρπών στα χρόνια νοσήματα. Η μεθοδολογία της εργασίας στηρίζεται στη συλλογή δευτερογενών δεδομένων, τα οποία συλλέχθηκαν μέσα από βιβλία άρθρα σε περιοδικά αλλά και μέσα από επίσημους διαδικτυακούς τόπους. Η εργασία ολοκληρώνεται μέσα από πέντε κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζει τη σύσταση των ξηρών καρπών (λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και αμινοξέα, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες) επισημαίνοντας τη διατροφική τους αξία αλλά και τη βασική τους θέση στη μεσογειακή διατροφή. Το δεύτερο κεφάλαιο αναλύει τη διατροφική αξία και τη σημασία για την ανθρώπινη υγεία των υπό μελέτη ξηρών καρπών που είναι το καρύδι, το φιστίκι Αιγίνης, το φουντούκι, το αμύγδαλο, ο κολοκυθόσπορος και οι σπόροι ηλίανθου. Το τρίτο κεφάλαιο επισημαίνει τις βιολογικές δράσεις των ξηρών καρπών γενικά αλλά και των ξηρών καρπών, που μελετά η παρούσα εργασία. Το τέταρτο κεφάλαιο επισημαίνει τη θεραπευτική επίδραση των ξηρών καρπών και τέλος το πέμπτο κεφάλαιο εστιάζει στις επιδράσεις των ξηρών καρπών στα χρόνια νοσήματα και συγκεκριμένα στα καρδιαγγειακά νοσήματα, στον καρκίνο, το διαβήτη, τη χολολιθίαση, το σωματικό βάρος, τις αλλεργίες και τις μυκοτοξίνες. Στο τέλος της εργασίας παρατίθενται τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης.el
dc.description.abstractThe purpose of this study is to investigate the effects of nuts on chronic diseases. The methodology of the study is based on the collection of secondary data, collected through books journal articles and through official websites. The paper is completed in five chapters. The first chapter presents the composition of nuts (fatty acids, proteins and amino acids, carbohydrates and fiber) highlighting their nutritional value but also their key position in the Mediterranean diet. The second chapter analyzes the nutritional value and significance for human health of the nuts that have been studied: walnuts, pistachio, hazelnut, almond, pumpkin seed and sunflower. The third chapter highlights the biological effects of nuts in general and nuts under study in the present paper. The fourth chapter highlights the therapeutic effects of nuts and finally the fifth chapter focuses on the effects of nuts on chronic diseases namely cardiovascular diseases, cancer, diabetes, gallstones, weight, allergies and mycotoxins. At the end of the paper the main conclusions of the study are presented.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΟι επιδράσεις των ξηρών καρπών στα χρόνια νοσήματα.el
dc.titleThe effects of nuts on chronic diseases.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΑθανασόπουλος, Μάριοςel
heal.creatorNameΠαπαδόπουλος, Γεώργιοςel
heal.creatorNameAthanasopoulos, Mariosen
heal.creatorNamePapadopoulos, Georgiosen
heal.publicationDate2015-02-17T13:25:22Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/136
heal.abstractΣκοπός της παρούσης μελέτης είναι να διερευνήσει τις επιδράσεις των ξηρών καρπών στα χρόνια νοσήματα. Η μεθοδολογία της εργασίας στηρίζεται στη συλλογή δευτερογενών δεδομένων, τα οποία συλλέχθηκαν μέσα από βιβλία άρθρα σε περιοδικά αλλά και μέσα από επίσημους διαδικτυακούς τόπους. Η εργασία ολοκληρώνεται μέσα από πέντε κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζει τη σύσταση των ξηρών καρπών (λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και αμινοξέα, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες) επισημαίνοντας τη διατροφική τους αξία αλλά και τη βασική τους θέση στη μεσογειακή διατροφή. Το δεύτερο κεφάλαιο αναλύει τη διατροφική αξία και τη σημασία για την ανθρώπινη υγεία των υπό μελέτη ξηρών καρπών που είναι το καρύδι, το φιστίκι Αιγίνης, το φουντούκι, το αμύγδαλο, ο κολοκυθόσπορος και οι σπόροι ηλίανθου. Το τρίτο κεφάλαιο επισημαίνει τις βιολογικές δράσεις των ξηρών καρπών γενικά αλλά και των ξηρών καρπών, που μελετά η παρούσα εργασία. Το τέταρτο κεφάλαιο επισημαίνει τη θεραπευτική επίδραση των ξηρών καρπών και τέλος το πέμπτο κεφάλαιο εστιάζει στις επιδράσεις των ξηρών καρπών στα χρόνια νοσήματα και συγκεκριμένα στα καρδιαγγειακά νοσήματα, στον καρκίνο, το διαβήτη, τη χολολιθίαση, το σωματικό βάρος, τις αλλεργίες και τις μυκοτοξίνες. Στο τέλος της εργασίας παρατίθενται τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης.el
heal.abstractThe purpose of this study is to investigate the effects of nuts on chronic diseases. The methodology of the study is based on the collection of secondary data, collected through books journal articles and through official websites. The paper is completed in five chapters. The first chapter presents the composition of nuts (fatty acids, proteins and amino acids, carbohydrates and fiber) highlighting their nutritional value but also their key position in the Mediterranean diet. The second chapter analyzes the nutritional value and significance for human health of the nuts that have been studied: walnuts, pistachio, hazelnut, almond, pumpkin seed and sunflower. The third chapter highlights the biological effects of nuts in general and nuts under study in the present paper. The fourth chapter highlights the therapeutic effects of nuts and finally the fifth chapter focuses on the effects of nuts on chronic diseases namely cardiovascular diseases, cancer, diabetes, gallstones, weight, allergies and mycotoxins. At the end of the paper the main conclusions of the study are presented.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΟι επιδράσεις των ξηρών καρπών στα χρόνια νοσήματα.el
heal.titleThe effects of nuts on chronic diseases.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordξηρός καρπός, χρόνια ασθένειαel
heal.keywordnut, chronic diseaseen
heal.advisorNameΣφακιανάκη, Ειρήνηel
heal.advisorNameSfakianaki, Eirinien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)