Εμφάνιση απλής εγγραφής

Recording and evaluation of the dietary choices of students of TEI Crete in the restaurant area.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΛυμπρίτη, Ελευθερίαel
dc.creatorΛιουδάκη, Αναστασίαel
dc.creatorΛιοδάκη, Ιωάνναel
dc.creatorLympriti, Eleutheriaen
dc.creatorLioudaki, Anastasiaen
dc.creatorLiodaki, Ioannaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:53:48Z
dc.date.available2016-03-15T12:53:48Z
dc.date.issued2008-2-29T14:29:13Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/1531
dc.description.abstractΤα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει αναπτυχθεί σε θέματα που αφορούν τη διατροφή και πως αυτή συμβάλλει θετικά ή αρνητικά στην πορεία της υγείας μας. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να καταγράψουμε τις διατροφικές επιλογές των σπουδαστών του ΑΤΕΙ Κρήτης στους χώρους σίτισης του ιδρύματος και τους παράγοντες που επηρεάζουν τις επιλογές αυτές, καθώς επίσης και να αξιολογήσουμε κατά πόσο αυτές εξασφαλίζουν την ισορροπία στην πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον η συγκεκριμένη διαδικασία έρευνας (pilot study) μας βοήθησε να καταλάβουμε τον τρόπο διεξαγωγής μιας έρευνας. Τα στοιχεία συλλέχθηκαν το Μάρτιο του 2004 στους χώρους σίτισης του ΑΤΕΙ Κρήτης στην πόλη του Ηρακλείου. Το σύνολο των ερωτηθέντων ήταν 850 άτομα και εκπροσωπούσαν και τα δύο φύλα από όλες τις σχολές του ιδρύματος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, διαπιστώσαμε ότι οι γνώσεις των σπουδαστών σε θέματα που αφορούν τις σωστές διατροφικές επιλογές είναι ελλιπείς. Παρόλα αυτά, βλέπουμε ότι προσπαθούν να επιλέγουν όσο το δυνατόν υγιεινά γεύματα, αν και η ιδιαιτερότητα της φοιτητικής και κοινωνικής τους ζωής δεν τους το επιτρέπει πάντα.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικήςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Health and Welfare Services (SEYP), Nursing Departmenten
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΚαταγραφή και αξιολόγηση των διαιτητικών επιλογών των σπουδαστών του ΤΕΙ Κρήτης στο χώρο του εστιατορίου.el
dc.titleRecording and evaluation of the dietary choices of students of TEI Crete in the restaurant area.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΛυμπρίτη, Ελευθερίαel
heal.creatorNameΛιουδάκη, Αναστασίαel
heal.creatorNameΛιοδάκη, Ιωάνναel
heal.creatorNameLympriti, Eleutheriaen
heal.creatorNameLioudaki, Anastasiaen
heal.creatorNameLiodaki, Ioannaen
heal.publicationDate2008-2-29T14:29:13Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/1531
heal.abstractΤα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει αναπτυχθεί σε θέματα που αφορούν τη διατροφή και πως αυτή συμβάλλει θετικά ή αρνητικά στην πορεία της υγείας μας. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να καταγράψουμε τις διατροφικές επιλογές των σπουδαστών του ΑΤΕΙ Κρήτης στους χώρους σίτισης του ιδρύματος και τους παράγοντες που επηρεάζουν τις επιλογές αυτές, καθώς επίσης και να αξιολογήσουμε κατά πόσο αυτές εξασφαλίζουν την ισορροπία στην πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον η συγκεκριμένη διαδικασία έρευνας (pilot study) μας βοήθησε να καταλάβουμε τον τρόπο διεξαγωγής μιας έρευνας. Τα στοιχεία συλλέχθηκαν το Μάρτιο του 2004 στους χώρους σίτισης του ΑΤΕΙ Κρήτης στην πόλη του Ηρακλείου. Το σύνολο των ερωτηθέντων ήταν 850 άτομα και εκπροσωπούσαν και τα δύο φύλα από όλες τις σχολές του ιδρύματος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, διαπιστώσαμε ότι οι γνώσεις των σπουδαστών σε θέματα που αφορούν τις σωστές διατροφικές επιλογές είναι ελλιπείς. Παρόλα αυτά, βλέπουμε ότι προσπαθούν να επιλέγουν όσο το δυνατόν υγιεινά γεύματα, αν και η ιδιαιτερότητα της φοιτητικής και κοινωνικής τους ζωής δεν τους το επιτρέπει πάντα.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικήςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Health and Welfare Services (SEYP), Nursing Departmenten
heal.titleΚαταγραφή και αξιολόγηση των διαιτητικών επιλογών των σπουδαστών του ΤΕΙ Κρήτης στο χώρο του εστιατορίου.el
heal.titleRecording and evaluation of the dietary choices of students of TEI Crete in the restaurant area.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιατροφή, φοιτητής, Τ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.keywordnutrition, university student, TEI of Creteen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)