Η διατροφή ως αιτιολογικός παράγοντας για τον καρκίνο του στομάχου και του παχέος εντέρου και νοσηλευτική παρέμβαση για τη πρόληψη τους.
The nutrition as causative factor for cancer of stomach and colorectal cancer and nursing intervention to prevention.
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2008-2-29TΣυγγραφέας
Καλογεράκη, Στέλλα
Κατσανεβάκη, Ευτυχία
Kalogeraki, Stella
Katsanevaki, Eutychia
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Σκοπός μας είναι να μελετήσουμε κατά πόσο η διατροφή (τροφές και θρεπτικά συστατικά) δρα σαν προστατευτικός ή επιβαρυντικός παράγοντας στον καρκίνο του στομάχου και του παχέος εντέρου, διότι σημαντικό ποσοστό θανάτων τις τελευταίες δεκαετίες οφείλεται στις διάφορες μορφές καρκίνου. Θα μελετηθούν 30 πάσχοντες του καρκίνου του στομάχου και του παχέος εντέρου που νοσηλεύονται στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και θα συγκριθούν με 30 μη πάσχοντες που νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο βάσει ερωτηματολογίου που θα κληθούν να απαντήσουν.
Συλλογές
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες