Εμφάνιση απλής εγγραφής

Xygalo Sitias, a new protected designation of origin cheese: nutrition value.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚατσαβοχρήστου, Ανδριάνναel
dc.creatorKatsavochristou, Andriannaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:21:13Z
dc.date.available2016-03-15T12:21:13Z
dc.date.issued2015-02-17T11:22:29Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/158
dc.description.abstractΗ ακόλουθη εργασία έχει ως θέμα το «Ξύγαλο Σητείας, Ένα Νέο Προϊόν Π.Ο.Π: Θρεπτική Αξία. Το νέο αυτό προϊόν έχει καταχωρηθεί σύμφωνα με την Κοινοτική νομοθεσία ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέ- λευσης (Π.Ο.Π). Ο σκοπός αυτής της εργασίας επικεντρώνεται στην ενημέ- ρωση των καταναλωτών καθώς και των παραγωγών με το νέο αυτό προϊόν, για τη σύσταση και τη θρεπτική του αξία, εφόσον χαρακτηρίζεται ως ένα τυροκομικό προϊόν αλλοιφώδους υφής που καταναλώνεται κυρίως σαν ορε- κτικό, που δεν λείπει σχεδόν από κανένα Στειακό νοικοκυριό. Στην παρούσα εργασία γίνεται λεπτομερείς περιγραφή του προϊόντος ή του τροφίμου ως προς τη διαδικασία παραγωγής, τις πρώτες ύλες που χρη- σιμοποιούνται, την ποιότητα, τα χαρακτηριστικά του θεσμού της γεωγραφι- κής περιοχής, την οριοθέτηση της περιοχής παραγωγής, της προδιαγραφές του προϊόντος καθώς και τον υπολογισμό της θρεπτικής του αξίας σύμφωνα με χημικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν. Τέλος σύμφωνα με τα παραπάνω, ο σκοπός μας περιλαμβάνει επίσης την προώθηση του προϊόντος και στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας καθώς και του εξωτερικού, δράση που θα βοηθήσει στην αύξηση της ζήτησης και διαφήμισης του συγκεκριμένου προϊόντος, καθώς μπορεί να ενταχθεί στη διατροφή μας στα πλαίσια μιας ισορροπημένης Μεσογειακής – Κρητικής διατροφής.el
dc.description.abstractThe following dissertation has as subject «Xygalo, a new protected designation of origin cheese: Nutrition Value». This new product has been classified according to E.U legislation for protected designation of origin (P.D.O). The purpose of this report focuses on informing consumers and producers for this new product, for its nutritional value and registration. As it has been characterized in the literature, xygalo is a soft creamy cheese that almost never misses from a Sitias household. This report is providing detailed description of the product, the production process rawer materials which are used, the quality, the characteristics of the geographical area, delineating the area of production, and the characteristics/specifications of it's nutritional value according to chemical analyzes that performed. Finally, according to the above, our purpose (on the long term) also includes the promotion of the product in other locations of Greece and aboard. This discussion/action is going to help to increase the demand and advertising of the product which can be integrated into our diet as part of a balanced Cretan-Mediterranean Diet.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΞύγαλο Σητείας, ένα νέο προϊόν Π.Ο.Π: θρεπτική αξία.el
dc.titleXygalo Sitias, a new protected designation of origin cheese: nutrition value.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚατσαβοχρήστου, Ανδριάνναel
heal.creatorNameKatsavochristou, Andriannaen
heal.publicationDate2015-02-17T11:22:29Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/158
heal.abstractΗ ακόλουθη εργασία έχει ως θέμα το «Ξύγαλο Σητείας, Ένα Νέο Προϊόν Π.Ο.Π: Θρεπτική Αξία. Το νέο αυτό προϊόν έχει καταχωρηθεί σύμφωνα με την Κοινοτική νομοθεσία ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέ- λευσης (Π.Ο.Π). Ο σκοπός αυτής της εργασίας επικεντρώνεται στην ενημέ- ρωση των καταναλωτών καθώς και των παραγωγών με το νέο αυτό προϊόν, για τη σύσταση και τη θρεπτική του αξία, εφόσον χαρακτηρίζεται ως ένα τυροκομικό προϊόν αλλοιφώδους υφής που καταναλώνεται κυρίως σαν ορε- κτικό, που δεν λείπει σχεδόν από κανένα Στειακό νοικοκυριό. Στην παρούσα εργασία γίνεται λεπτομερείς περιγραφή του προϊόντος ή του τροφίμου ως προς τη διαδικασία παραγωγής, τις πρώτες ύλες που χρη- σιμοποιούνται, την ποιότητα, τα χαρακτηριστικά του θεσμού της γεωγραφι- κής περιοχής, την οριοθέτηση της περιοχής παραγωγής, της προδιαγραφές του προϊόντος καθώς και τον υπολογισμό της θρεπτικής του αξίας σύμφωνα με χημικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν. Τέλος σύμφωνα με τα παραπάνω, ο σκοπός μας περιλαμβάνει επίσης την προώθηση του προϊόντος και στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας καθώς και του εξωτερικού, δράση που θα βοηθήσει στην αύξηση της ζήτησης και διαφήμισης του συγκεκριμένου προϊόντος, καθώς μπορεί να ενταχθεί στη διατροφή μας στα πλαίσια μιας ισορροπημένης Μεσογειακής – Κρητικής διατροφής.el
heal.abstractThe following dissertation has as subject «Xygalo, a new protected designation of origin cheese: Nutrition Value». This new product has been classified according to E.U legislation for protected designation of origin (P.D.O). The purpose of this report focuses on informing consumers and producers for this new product, for its nutritional value and registration. As it has been characterized in the literature, xygalo is a soft creamy cheese that almost never misses from a Sitias household. This report is providing detailed description of the product, the production process rawer materials which are used, the quality, the characteristics of the geographical area, delineating the area of production, and the characteristics/specifications of it's nutritional value according to chemical analyzes that performed. Finally, according to the above, our purpose (on the long term) also includes the promotion of the product in other locations of Greece and aboard. This discussion/action is going to help to increase the demand and advertising of the product which can be integrated into our diet as part of a balanced Cretan-Mediterranean Diet.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΞύγαλο Σητείας, ένα νέο προϊόν Π.Ο.Π: θρεπτική αξία.el
heal.titleXygalo Sitias, a new protected designation of origin cheese: nutrition value.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordξύγαλο, παραδοσιακό τυρί, θρεπική αξία, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π)el
heal.keywordxygalo, traditional cheese, nutrient value, protected designation of origin (P.D.O)en
heal.advisorNameΦραγκιαδάκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameFragkiadakis, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)