Εμφάνιση απλής εγγραφής

Comparison of the antioxidant properties of various juices and functional drinks of the Greek market and evaluation of frequency of consumption and consumer opinions about them.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚατσίλλη, Μαρία-Ειρήνηel
dc.creatorKatsilli, Maria-Ireneen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:21:22Z
dc.date.available2016-03-15T12:21:22Z
dc.date.issued2015-09-14T11:02:16Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/166
dc.description.abstractΑυτή η πτυχιακή μελέτη αποτελείται από δύο μέρη: το θεωρητικό και το πειραματικό. Στο θεωρητικό, μέρος αρχικά γίνεται αναφορά στα αντιοξειδωτικά την δράση τους, το πώς τα ταξινομούμαι και στο τέλος αυτού του κεφαλαίου αναφέρεται ο ρόλος των βασικότερων αντιοξειδωτικών. Στο 3ο κεφάλαιο αναφέρονται γενικά, κάποια στοιχεία για την παραγωγή των χυμών, των αναψυκτικών, των κρασιών και του τσαγιού καθώς και η σχέση τους με την ανθρώπινη υγεία. Στο επόμενο κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή στις φαινολικές ενώσεις, τις ιδιότητες τους, τις βασικές κατηγορίες, την δράση τους και τέλος τις επιδράσεις τους στην ανθρώπινη υγεία. Το πειραματικό μέρος περιλαμβάνει τις μεθόδους και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Στην συγκεκριμένη μελέτη εξετάσαμε την αντιοξειδωτική ικανότητα των δειγμάτων μας, όπως και την περιεκτικότητα τους σε ολικά φαινολικά συστατικά και ασκορβικό οξύ. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν ερωτηματολόγια με τα οποία εξετάσαμε την συχνότητα κατανάλωσης χυμών και την άποψη των καταναλωτών για τις ιδιότητες των χυμών. Στο τέλος αυτού του μέρους, περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα, η ανάλυση τους, τα συμπεράσματα και η σύγκριση τους με άλλες παρεμφερείς μελέτες. Μερικά από τα αποτελέσματα μας είναι τα εξής: ο χυμός με την με την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ικανότητα είναι ο Ήβη Energy 7 από 8 φρούτα(κόκκινο), με ένα φρούτο είναι ο Ήβη μπανάνα και από την κατηγορία αναψυκτικά- τσάι είναι το Lipton ice tea peach. Όσο αφορά τα ολικά φαινολικά συστατικά από τους χυμούς με ένα φρούτο την μεγαλύτερη περιεκτικότητα έχει πάλι ο Ήβη μπανάνα, από τους κοκτέιλ χυμούς είναι ο life 9 φρούτα και από την κατηγορία αναψυκτικά- τσάι είναι το nestea green tea peach. Ενώ την πιο μεγάλη περιεκτικότητα σε ασκορβικό οξύ από τους χυμούς με ένα φρούτο έχει ο Ήβη γκρειπφρουτ, από τους κοκτέιλ χυμούς ο life 9 φρούτα και από τα αναψυκτικά- τσάι η fanta πορτοκαλάδα.el
dc.description.abstractThis dissertation study consists of two pairs: theoritical and experimental. In the theoritical part, originally referring to antioxidants, their antioxidant activity, how graded and at the end of this chapter refers the role of the main antioxidants. In the third chapter presents general, some information on the production of juices, soft drinks, wine and teas, as well as their relation to human health. In the next chapter is an introduction to the phenolics compounds, their properties, main categories, their actions and at the end their effects on human health. The experimental part comprises the methods and materials used. In this study we examined the andioxidant capacity of our samples, as their content of total phenolic compounds and ascorbic acid. Also used questionaires which examined the frequency of consumption of juices and the consumers opinion about qualities of the juices. At the end of this part including the results, analysis, conclusions and comparison with other similar studies. Some of our results are the following: the juice with the highest antioxidant capacity is the IVI Energy 7 from 8 fruits (red), juices with one fruit is IVI Banana and fron category soft drinks - teas is lipton ice tea peach. As for the total phenolic contents from juices with a fruit the highest strength is again IVI Banana, from coctail juices is Life 9 fruits and from category soft drinks – teas is nestea green tea. While the greatest ascorbic acid content of a fruit juice has the IVI Grapefruit, from coctail juices is Life 9 fruits and from the category soft drinks- teas is the Fanta orange.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΣύγκριση των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων διαφόρων χυμών και λειτουργικών ροφημάτων της ελληνικής αγοράς και αξιολόγηση της συχνότητας κατανάλωσης και της άποψης των καταναλωτών γι αυτά.el
dc.titleComparison of the antioxidant properties of various juices and functional drinks of the Greek market and evaluation of frequency of consumption and consumer opinions about them.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚατσίλλη, Μαρία-Ειρήνηel
heal.creatorNameKatsilli, Maria-Ireneen
heal.publicationDate2015-09-14T11:02:16Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/166
heal.abstractΑυτή η πτυχιακή μελέτη αποτελείται από δύο μέρη: το θεωρητικό και το πειραματικό. Στο θεωρητικό, μέρος αρχικά γίνεται αναφορά στα αντιοξειδωτικά την δράση τους, το πώς τα ταξινομούμαι και στο τέλος αυτού του κεφαλαίου αναφέρεται ο ρόλος των βασικότερων αντιοξειδωτικών. Στο 3ο κεφάλαιο αναφέρονται γενικά, κάποια στοιχεία για την παραγωγή των χυμών, των αναψυκτικών, των κρασιών και του τσαγιού καθώς και η σχέση τους με την ανθρώπινη υγεία. Στο επόμενο κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή στις φαινολικές ενώσεις, τις ιδιότητες τους, τις βασικές κατηγορίες, την δράση τους και τέλος τις επιδράσεις τους στην ανθρώπινη υγεία. Το πειραματικό μέρος περιλαμβάνει τις μεθόδους και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Στην συγκεκριμένη μελέτη εξετάσαμε την αντιοξειδωτική ικανότητα των δειγμάτων μας, όπως και την περιεκτικότητα τους σε ολικά φαινολικά συστατικά και ασκορβικό οξύ. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν ερωτηματολόγια με τα οποία εξετάσαμε την συχνότητα κατανάλωσης χυμών και την άποψη των καταναλωτών για τις ιδιότητες των χυμών. Στο τέλος αυτού του μέρους, περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα, η ανάλυση τους, τα συμπεράσματα και η σύγκριση τους με άλλες παρεμφερείς μελέτες. Μερικά από τα αποτελέσματα μας είναι τα εξής: ο χυμός με την με την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ικανότητα είναι ο Ήβη Energy 7 από 8 φρούτα(κόκκινο), με ένα φρούτο είναι ο Ήβη μπανάνα και από την κατηγορία αναψυκτικά- τσάι είναι το Lipton ice tea peach. Όσο αφορά τα ολικά φαινολικά συστατικά από τους χυμούς με ένα φρούτο την μεγαλύτερη περιεκτικότητα έχει πάλι ο Ήβη μπανάνα, από τους κοκτέιλ χυμούς είναι ο life 9 φρούτα και από την κατηγορία αναψυκτικά- τσάι είναι το nestea green tea peach. Ενώ την πιο μεγάλη περιεκτικότητα σε ασκορβικό οξύ από τους χυμούς με ένα φρούτο έχει ο Ήβη γκρειπφρουτ, από τους κοκτέιλ χυμούς ο life 9 φρούτα και από τα αναψυκτικά- τσάι η fanta πορτοκαλάδα.el
heal.abstractThis dissertation study consists of two pairs: theoritical and experimental. In the theoritical part, originally referring to antioxidants, their antioxidant activity, how graded and at the end of this chapter refers the role of the main antioxidants. In the third chapter presents general, some information on the production of juices, soft drinks, wine and teas, as well as their relation to human health. In the next chapter is an introduction to the phenolics compounds, their properties, main categories, their actions and at the end their effects on human health. The experimental part comprises the methods and materials used. In this study we examined the andioxidant capacity of our samples, as their content of total phenolic compounds and ascorbic acid. Also used questionaires which examined the frequency of consumption of juices and the consumers opinion about qualities of the juices. At the end of this part including the results, analysis, conclusions and comparison with other similar studies. Some of our results are the following: the juice with the highest antioxidant capacity is the IVI Energy 7 from 8 fruits (red), juices with one fruit is IVI Banana and fron category soft drinks - teas is lipton ice tea peach. As for the total phenolic contents from juices with a fruit the highest strength is again IVI Banana, from coctail juices is Life 9 fruits and from category soft drinks – teas is nestea green tea. While the greatest ascorbic acid content of a fruit juice has the IVI Grapefruit, from coctail juices is Life 9 fruits and from the category soft drinks- teas is the Fanta orange.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΣύγκριση των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων διαφόρων χυμών και λειτουργικών ροφημάτων της ελληνικής αγοράς και αξιολόγηση της συχνότητας κατανάλωσης και της άποψης των καταναλωτών γι αυτά.el
heal.titleComparison of the antioxidant properties of various juices and functional drinks of the Greek market and evaluation of frequency of consumption and consumer opinions about them.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordαντιοξειδωτικά, χυμός φρούτων, αναψυκτικό, κρασί, ολικά φαινολικά συστατικά, ασκορβικό οξύel
heal.keywordantioxidants, fruit juice, soft drink, wine, total phenolic contents, ascorbic aciden
heal.advisorNameΚουτελιδάκης, Αντώνιοςel
heal.advisorNameKoutelidakis, Antoniosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)