Εμφάνιση απλής εγγραφής

The nutritional habits of nurses in PAGNH of Heraklion.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜακρή, Μαρίαel
dc.creatorΠλίγκου, Δέσποιναel
dc.creatorMakri, Mariaen
dc.creatorPligou, Despoinaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:58:23Z
dc.date.available2016-03-15T12:58:23Z
dc.date.issued2009-05-28T12:42:37Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/1719
dc.description.abstractΗ διατροφή του ανθρώπου συνδέεται στενά με τη υγεία του την οποία και επηρεάζει. Η μεσογειακή είναι το πρότυπο μιας ισορροπημένης διατροφής καθώς έχει αποδειχθεί ως ο πλέον υγιεινός τρόπος διατροφής που προστατεύει από παχυσαρκία, καρδιαγγειακά προβλήματα, διάφορες μορφές καρκίνων, ενώ σε συνδυασμό με την άσκηση και κίνηση υπόσχεται μακροζωία απαλλαγμένη από προβλήματα.. Η μεσογειακή διατροφή βασίζεται στην καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, δημητριακών, γαλακτοκομικών προϊόντων, περιορισμένη χρήση κόκκινου κρέατος και ζωϊκών λιπών με εξαίρεση όμως το λευκό κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα) και τα ψάρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι ως κύρια μορφή λίπους χρησιμοποιείται το ελαιόλαδο ενώ η μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού θεωρείται αποδεκτή ως υγιεινή επιλογή. Σκοπός της μελέτης είναι η διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών των νοσηλευτών και η συσχέτιση τους με δημογραφικούς παράγοντες. Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκε δείγμα ευκολίας το οποίο εργάζεται στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Κρήτης. Από τα ευρήματα προκύπτει ότι τα ζυμαρικά καταλαμβάνουν την πρώτη θέση με ποσοστό 79% και ακολουθεί το κρέας με ποσοστό 70,5%.Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί η αυξημένη χρήση ελαιολάδου σε καθημερινή βάση ( Ν 139 ). Η σωματική άσκηση αποτελεί συνήθεια κυρίως; Των αντρών ενώ οι γυναίκες φαίνεται να καταναλώνουν μεσημεριανό φαγητό.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικήςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Health and Welfare Services (SEYP), Nursing Departmenten
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΟι διατροφικές συνήθειες των νοσηλευτών/τριών στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου.el
dc.titleThe nutritional habits of nurses in PAGNH of Heraklion.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜακρή, Μαρίαel
heal.creatorNameΠλίγκου, Δέσποιναel
heal.creatorNameMakri, Mariaen
heal.creatorNamePligou, Despoinaen
heal.publicationDate2009-05-28T12:42:37Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/1719
heal.abstractΗ διατροφή του ανθρώπου συνδέεται στενά με τη υγεία του την οποία και επηρεάζει. Η μεσογειακή είναι το πρότυπο μιας ισορροπημένης διατροφής καθώς έχει αποδειχθεί ως ο πλέον υγιεινός τρόπος διατροφής που προστατεύει από παχυσαρκία, καρδιαγγειακά προβλήματα, διάφορες μορφές καρκίνων, ενώ σε συνδυασμό με την άσκηση και κίνηση υπόσχεται μακροζωία απαλλαγμένη από προβλήματα.. Η μεσογειακή διατροφή βασίζεται στην καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, δημητριακών, γαλακτοκομικών προϊόντων, περιορισμένη χρήση κόκκινου κρέατος και ζωϊκών λιπών με εξαίρεση όμως το λευκό κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα) και τα ψάρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι ως κύρια μορφή λίπους χρησιμοποιείται το ελαιόλαδο ενώ η μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού θεωρείται αποδεκτή ως υγιεινή επιλογή. Σκοπός της μελέτης είναι η διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών των νοσηλευτών και η συσχέτιση τους με δημογραφικούς παράγοντες. Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκε δείγμα ευκολίας το οποίο εργάζεται στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Κρήτης. Από τα ευρήματα προκύπτει ότι τα ζυμαρικά καταλαμβάνουν την πρώτη θέση με ποσοστό 79% και ακολουθεί το κρέας με ποσοστό 70,5%.Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί η αυξημένη χρήση ελαιολάδου σε καθημερινή βάση ( Ν 139 ). Η σωματική άσκηση αποτελεί συνήθεια κυρίως; Των αντρών ενώ οι γυναίκες φαίνεται να καταναλώνουν μεσημεριανό φαγητό.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικήςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Health and Welfare Services (SEYP), Nursing Departmenten
heal.titleΟι διατροφικές συνήθειες των νοσηλευτών/τριών στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου.el
heal.titleThe nutritional habits of nurses in PAGNH of Heraklion.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιατροφή, νοσηλευτής, νοσηλεύτρια, διατροφική συνήθειαel
heal.keywordnutrition, nurse, food habiten
heal.advisorNameΠαχούμη, Δέσποιναel
heal.advisorNamePachoumi, Despoinaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)