Εμφάνιση απλής εγγραφής

Nutrition and exercise on the health of children in fifth grade of primary school (9-11 years).

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΓερακιανάκης, Χρυσοβαλάντηςel
dc.creatorΓεωργαλάς, Γεώργιοςel
dc.creatorΤσαγκαράκης, Εμμανουήλel
dc.creatorGerakianakis, Chrysovalantisen
dc.creatorGeorgalas, Georgiosen
dc.creatorTsagkarakis, Emmanouilen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:58:39Z
dc.date.available2016-03-15T12:58:39Z
dc.date.issued2009-06-19T10:25:44Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/1732
dc.description.abstractΣτα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «Αρχιμήδης Ι», που πραγματοποιήθηκε στο Νομό Λασιθίου, η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία, έχει ως κύριο στόχο να αξιοποιήσει σωστά τα αποτελέσματα του προγράμματος και να αξιολογήσει τις σημερινές διατροφικές συνήθειες των παιδιών ηλικίας 9-11 ετών και των γονέων τους, καθώς και τους παράγοντες που τις επηρεάζουν. Πιο συγκεκριμένα, στην πτυχιακή αυτή εργασία δίνονται γενικές συστάσεις για την ενέργεια και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στην παιδική διατροφή, καθώς και τα αντίστοιχα αποτελέσματα που προέκυψαν από το πρόγραμμα. Επιπλέον, δίνεται έμφαση στη φυσική δραστηριότητα και το πως αυτή μπορεί να επηρεάσει την υγεία, τη φυσική κατάσταση και τον τρόπο ζωής των παιδιών. Αναφέρεται η επιρροή που ασκούν οι γονείς και το οικογενειακό περιβάλλον, στη διαμόρφωση της διατροφικής συνείδησης των παιδιών από τη μικρή ηλικία, αφού αυτοί ουσιαστικά τους περνούν τα πρώτα μηνύματα ανάλογα με τις ήδη διαμορφωμένες δικές τους αντιλήψεις. Ακόμα, βασικός παράγοντας για τις διατροφικές συνήθειες αποτελεί και ο τρόπος ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει το βιοτικό επίπεδο, τους πολιτισμικούς και κοινωνικούς παράγοντες και τις συνθήκες διαβίωσης. Έμφαση δίνεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το ρόλο τους, καθώς και στις ατομικές εμπειρίες Η ψυχολογική και συναισθηματική κατάσταση μπορεί και επηρεάζει την διατροφική πρόσληψη και όρεξη όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά και αυτό συχνά αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη διατροφή, ιδιαίτερα για την προεφηβική ηλικία. Τέλος, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το σχολικό περιβάλλον, που αποτελούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μεταφέρουν στους μαθητές διατροφική γνώση, ενώ παράλληλα συχνά αποτελούν πρότυπα προς μίμηση και επηρεάζουν την προσωπικότητα και τις ενέργειες τους. Ταυτόχρονα το κυλικείο με τα τρόφιμα και τις υπηρεσίες που παρέχει μπορεί να σπρώξει τους μαθητές προς μία σωστή και υγιεινή διατροφή.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικήςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Health and Welfare Services (SEYP), Nursing Departmenten
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιατροφή και άσκηση στην υγεία των παιδιών της Ε΄ Δημοτικού (9-11 χρονών).el
dc.titleNutrition and exercise on the health of children in fifth grade of primary school (9-11 years).en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΓερακιανάκης, Χρυσοβαλάντηςel
heal.creatorNameΓεωργαλάς, Γεώργιοςel
heal.creatorNameΤσαγκαράκης, Εμμανουήλel
heal.creatorNameGerakianakis, Chrysovalantisen
heal.creatorNameGeorgalas, Georgiosen
heal.creatorNameTsagkarakis, Emmanouilen
heal.publicationDate2009-06-19T10:25:44Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/1732
heal.abstractΣτα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «Αρχιμήδης Ι», που πραγματοποιήθηκε στο Νομό Λασιθίου, η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία, έχει ως κύριο στόχο να αξιοποιήσει σωστά τα αποτελέσματα του προγράμματος και να αξιολογήσει τις σημερινές διατροφικές συνήθειες των παιδιών ηλικίας 9-11 ετών και των γονέων τους, καθώς και τους παράγοντες που τις επηρεάζουν. Πιο συγκεκριμένα, στην πτυχιακή αυτή εργασία δίνονται γενικές συστάσεις για την ενέργεια και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στην παιδική διατροφή, καθώς και τα αντίστοιχα αποτελέσματα που προέκυψαν από το πρόγραμμα. Επιπλέον, δίνεται έμφαση στη φυσική δραστηριότητα και το πως αυτή μπορεί να επηρεάσει την υγεία, τη φυσική κατάσταση και τον τρόπο ζωής των παιδιών. Αναφέρεται η επιρροή που ασκούν οι γονείς και το οικογενειακό περιβάλλον, στη διαμόρφωση της διατροφικής συνείδησης των παιδιών από τη μικρή ηλικία, αφού αυτοί ουσιαστικά τους περνούν τα πρώτα μηνύματα ανάλογα με τις ήδη διαμορφωμένες δικές τους αντιλήψεις. Ακόμα, βασικός παράγοντας για τις διατροφικές συνήθειες αποτελεί και ο τρόπος ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει το βιοτικό επίπεδο, τους πολιτισμικούς και κοινωνικούς παράγοντες και τις συνθήκες διαβίωσης. Έμφαση δίνεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το ρόλο τους, καθώς και στις ατομικές εμπειρίες Η ψυχολογική και συναισθηματική κατάσταση μπορεί και επηρεάζει την διατροφική πρόσληψη και όρεξη όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά και αυτό συχνά αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη διατροφή, ιδιαίτερα για την προεφηβική ηλικία. Τέλος, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το σχολικό περιβάλλον, που αποτελούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μεταφέρουν στους μαθητές διατροφική γνώση, ενώ παράλληλα συχνά αποτελούν πρότυπα προς μίμηση και επηρεάζουν την προσωπικότητα και τις ενέργειες τους. Ταυτόχρονα το κυλικείο με τα τρόφιμα και τις υπηρεσίες που παρέχει μπορεί να σπρώξει τους μαθητές προς μία σωστή και υγιεινή διατροφή.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικήςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Health and Welfare Services (SEYP), Nursing Departmenten
heal.titleΔιατροφή και άσκηση στην υγεία των παιδιών της Ε΄ Δημοτικού (9-11 χρονών).el
heal.titleNutrition and exercise on the health of children in fifth grade of primary school (9-11 years).en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιατροφή, άσκηση, παιδική διατροφήel
heal.keywordnutrition, exercise, child nutritionen
heal.advisorNameΔαφέρμου, Μαρίαel
heal.advisorNameDafermou, Mariaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)