Εμφάνιση απλής εγγραφής

The importance of Bifidobucferium in the modern nutrition.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΣάββα, Παναγιώταel
dc.creatorSavva, Panagiotaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:21:50Z
dc.date.available2016-03-15T12:21:50Z
dc.date.issued2008-2-28T16:47:22Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/184
dc.description.abstractΟ σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι να συζητηθεί η σχετικά πρόσφατη αναγέννηση ενδιαφέροντος για τη βακτηριακή παρέμβαση, ιδιαίτερα στη χρήση Bifidobucferium στη διατροφή, για τη θεραπεία και την πρόληψη της ασθένειας στην ιατρική και στα εμπορικά τρόφιμα με τη χρησιμοποίηση της πρόσφατα αναπτυγμένης τεχνολογίας. Το 1910, ο Metchnikoff αρχικά υπέβαλε την ιδέα ότι η κανονική κατανάλωση ζυμωμένων γαλάτων προσφέρει οφέλη υγείας, και οι πιθανές προφυλακτικές ή/και θεραπευτικές ιδιότητες του γιαουρτιού και των σχετικών προϊόντων έχουν αποτελέσει το αντικείμενο πολλής κερδοσκοπίας. Νέα ζυμωτά γαλακτοκομικά προϊόντα μέσω των ειδών Bifidobacterium SSP και των γαλακτοβακίλλων. Είναι αναπτυγμένα και πωλούνται στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Άπω Ανατολή. Η δυνατότητα τους να συνεισφέρουν στην υγεία οφείλεται στις ιδιότητες του γαλακτοβακίλλου και είναι καλά τεκμηριωμένες, αλλά πιθανοί ρόλοι του εξωγενούς δισχιδοβακτηρίου δεν έχουν αναθεωρηθεί πολύ. Ta Bifidobacteria είναι κανονικοί κάτοικοι του ανθρώπου και του ζωικού εντέρου, και τα νεογνά αποικίζονται εντός ημερών μετά από τη γέννηση. O πληθυσμός φαίνεται να είναι σχετικά σταθερός μέχρι την προχωρημένη ηλικία όπου μειώνεται. Αν και ο πληθυσμός του bifidobacteria στο έντερο είναι σταθερός, επηρεάζεται από τη διατροφή, τα αντιβιοτικά κ.λπ. Το Bifidobacteria περιγράφηκε αρχικά από Tissier το 1899 ως η κυρίαρχη χλωρίδα στα θηλασμένα νήπια. Αυτή η πτυχιακή εργασία θα εξετάσει τα χαρακτηριστικά, την οικολογία και το ρόλο του δισχιδοβακτηρίου στα ανθρώπινα συστήματα, καθώς επίσης και τις θεραπευτικές και προφυλακτικές δραστηριότητες του δισχιδοβακτηρίου, και το πιθανό φαρμακευτικό ρόλο του στα ζυμωμένα προϊόντα που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας το bifidobacteria και την προηγμένη τεχνολογία. Επίσης τα γεγονότα και τα αποτελέσματα από μερικά από τα πειράματα που γίνονται από διαφορετικούς συντάκτες και η τρέχουσα ανάπτυξη ενδιαφέροντος των τομέων της μελλοντικής έρευνας.el
dc.description.abstractThe purpose of this diplomatic work is to discuss the relatively recent revival ofinterest in bacterial interference, particularly the use of Bifidobucferium in nutrition, for treatment and prevention of disease in medicine andcommercial food products by using recently developed technology. In 1910, Metchnikoff first put forward the idea that the regular consumption of fermented milks might offer health benefits, the possible prophylactic and/or therapeutic properties of yogurt and related products have been the subject of much speculation. New fermented dairy products containing Lactobacillus species and Bifidobactenrium have been developed and marketed in Europe, North America and the Far East. The potential "health-promoting" properties of Lactobacillus acidophilus is well documented, but possible roles of ingested bifidobacteria have not been reviewed much. Bifidobucteria are normal inhabitants of the human and animal gut, and newborns are colonized within days after birth. The population seems to be relatively stable until advanced age when it has been reported to decline. Although the population of bifidobacteria in the intestine is stable, it is influenced by diet, antibiotics, stress etc. Bifidobacteria were first described by Tissier in 1899 as predominant flora in breast-fed infants. This review will consider the characteristics, ecology and role in human systems, the therapeutic and prophylactic activities of Bifidobacteria, and the potential pharmaceutical and fermented products manufactured using bifidobacteria and advanced technology. The facts and the results of the some of the experiments done by different authors and the current areas of research interest and future development have also been reviewed.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΗ σημασία του δισχιδοβακτηρίου στη σύγχρονη διατροφή.el
dc.titleThe importance of Bifidobucferium in the modern nutrition.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΣάββα, Παναγιώταel
heal.creatorNameSavva, Panagiotaen
heal.publicationDate2008-2-28T16:47:22Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/184
heal.abstractΟ σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι να συζητηθεί η σχετικά πρόσφατη αναγέννηση ενδιαφέροντος για τη βακτηριακή παρέμβαση, ιδιαίτερα στη χρήση Bifidobucferium στη διατροφή, για τη θεραπεία και την πρόληψη της ασθένειας στην ιατρική και στα εμπορικά τρόφιμα με τη χρησιμοποίηση της πρόσφατα αναπτυγμένης τεχνολογίας. Το 1910, ο Metchnikoff αρχικά υπέβαλε την ιδέα ότι η κανονική κατανάλωση ζυμωμένων γαλάτων προσφέρει οφέλη υγείας, και οι πιθανές προφυλακτικές ή/και θεραπευτικές ιδιότητες του γιαουρτιού και των σχετικών προϊόντων έχουν αποτελέσει το αντικείμενο πολλής κερδοσκοπίας. Νέα ζυμωτά γαλακτοκομικά προϊόντα μέσω των ειδών Bifidobacterium SSP και των γαλακτοβακίλλων. Είναι αναπτυγμένα και πωλούνται στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Άπω Ανατολή. Η δυνατότητα τους να συνεισφέρουν στην υγεία οφείλεται στις ιδιότητες του γαλακτοβακίλλου και είναι καλά τεκμηριωμένες, αλλά πιθανοί ρόλοι του εξωγενούς δισχιδοβακτηρίου δεν έχουν αναθεωρηθεί πολύ. Ta Bifidobacteria είναι κανονικοί κάτοικοι του ανθρώπου και του ζωικού εντέρου, και τα νεογνά αποικίζονται εντός ημερών μετά από τη γέννηση. O πληθυσμός φαίνεται να είναι σχετικά σταθερός μέχρι την προχωρημένη ηλικία όπου μειώνεται. Αν και ο πληθυσμός του bifidobacteria στο έντερο είναι σταθερός, επηρεάζεται από τη διατροφή, τα αντιβιοτικά κ.λπ. Το Bifidobacteria περιγράφηκε αρχικά από Tissier το 1899 ως η κυρίαρχη χλωρίδα στα θηλασμένα νήπια. Αυτή η πτυχιακή εργασία θα εξετάσει τα χαρακτηριστικά, την οικολογία και το ρόλο του δισχιδοβακτηρίου στα ανθρώπινα συστήματα, καθώς επίσης και τις θεραπευτικές και προφυλακτικές δραστηριότητες του δισχιδοβακτηρίου, και το πιθανό φαρμακευτικό ρόλο του στα ζυμωμένα προϊόντα που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας το bifidobacteria και την προηγμένη τεχνολογία. Επίσης τα γεγονότα και τα αποτελέσματα από μερικά από τα πειράματα που γίνονται από διαφορετικούς συντάκτες και η τρέχουσα ανάπτυξη ενδιαφέροντος των τομέων της μελλοντικής έρευνας.el
heal.abstractThe purpose of this diplomatic work is to discuss the relatively recent revival ofinterest in bacterial interference, particularly the use of Bifidobucferium in nutrition, for treatment and prevention of disease in medicine andcommercial food products by using recently developed technology. In 1910, Metchnikoff first put forward the idea that the regular consumption of fermented milks might offer health benefits, the possible prophylactic and/or therapeutic properties of yogurt and related products have been the subject of much speculation. New fermented dairy products containing Lactobacillus species and Bifidobactenrium have been developed and marketed in Europe, North America and the Far East. The potential "health-promoting" properties of Lactobacillus acidophilus is well documented, but possible roles of ingested bifidobacteria have not been reviewed much. Bifidobucteria are normal inhabitants of the human and animal gut, and newborns are colonized within days after birth. The population seems to be relatively stable until advanced age when it has been reported to decline. Although the population of bifidobacteria in the intestine is stable, it is influenced by diet, antibiotics, stress etc. Bifidobacteria were first described by Tissier in 1899 as predominant flora in breast-fed infants. This review will consider the characteristics, ecology and role in human systems, the therapeutic and prophylactic activities of Bifidobacteria, and the potential pharmaceutical and fermented products manufactured using bifidobacteria and advanced technology. The facts and the results of the some of the experiments done by different authors and the current areas of research interest and future development have also been reviewed.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΗ σημασία του δισχιδοβακτηρίου στη σύγχρονη διατροφή.el
heal.titleThe importance of Bifidobucferium in the modern nutrition.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδισχιδοβακτήριο, σύγχρονη διατροφήel
heal.keywordbifidobacterium, modern nutritionen
heal.advisorNameΣπυριδάκη, Ασπασίαel
heal.advisorNameSpyridaki, Aspasiaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)