Εμφάνιση απλής εγγραφής

Reasons and prevention of osteoporosis. Research in the area of Aigio.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΔημητρακοπούλου, Σταυρούλαel
dc.creatorDimitrakopoulou, Stauroulaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:22:03Z
dc.date.available2016-03-15T12:22:03Z
dc.date.issued2008-2-28T16:47:22Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/195
dc.description.abstractΣτην εργασία αυτή με τίτλο ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν, πληροφορίες με θέμα τα οστά, το ασβέστιο και άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών, την οστεοπόρωση (διάγνωση, πρόληψη, θεραπεία), την άσκηση καθώς και πως επιδρά στην πρόληψη και αντίστοιχα στην εμφάνιση της οστεοπόρωσης. Επίσης θα παρουσιαστούν και στατιστικά στοιχεία όσον αφορά την έρευνα που έγινε με την βοήθεια ερωτηματολογίων, τα οποία δόθηκαν σε 160 γυναίκες ηλικίας 18 - 55 ετών στην περιοχή του Αιγίου για να διαπιστώσουμε πόσο ενημερωμένες είναι οι γυναίκες αυτές σχετικά με την οστεοπόρωση και τα προβλήματα που δημιουργεί, τα οφέλη της άσκησης για την πρόληψη της νόσου, και για την ποιότητα της διατροφής που καταναλώνουν καθημερινά. Τέλος παρουσιάζεται η αξιολόγηση αυτών των στατιστικών στοιχείων, καθώς επίσης συμπεράσματα και προτάσεις.el
dc.description.abstractIn this task entitled "REASONS AND PREVENTION OF OSTEOPOROSIS" information will be presented and analyzed on the subjects of bones, calcium and other important nutritional constituents, osteoporosis (diagnosis, prevention, treatment), as well as how exercise influences both the prevention and the onset of osteoporosis. Statistical evidence will also be presented with reference to research carried out with the help of questionnaires, which were distributed to 160 women, aged between 18 - 55 years in the area of the Agion, to ascertain to what extent these women were informed regarding osteoporosis and the problems it causes, the benefit of exercise for the prevention of this disease, as well as the quality of food consumed on a daily basis. Finally the value of this statistical evidence will be presented, as well as conclusions drawn and further suggestions (proposals).en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΑιτία και πρόληψη της οστεοπόρωσης. Έρευνα στην περιοχή του Αιγίου.el
dc.titleReasons and prevention of osteoporosis. Research in the area of Aigio.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΔημητρακοπούλου, Σταυρούλαel
heal.creatorNameDimitrakopoulou, Stauroulaen
heal.publicationDate2008-2-28T16:47:22Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/195
heal.abstractΣτην εργασία αυτή με τίτλο ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν, πληροφορίες με θέμα τα οστά, το ασβέστιο και άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών, την οστεοπόρωση (διάγνωση, πρόληψη, θεραπεία), την άσκηση καθώς και πως επιδρά στην πρόληψη και αντίστοιχα στην εμφάνιση της οστεοπόρωσης. Επίσης θα παρουσιαστούν και στατιστικά στοιχεία όσον αφορά την έρευνα που έγινε με την βοήθεια ερωτηματολογίων, τα οποία δόθηκαν σε 160 γυναίκες ηλικίας 18 - 55 ετών στην περιοχή του Αιγίου για να διαπιστώσουμε πόσο ενημερωμένες είναι οι γυναίκες αυτές σχετικά με την οστεοπόρωση και τα προβλήματα που δημιουργεί, τα οφέλη της άσκησης για την πρόληψη της νόσου, και για την ποιότητα της διατροφής που καταναλώνουν καθημερινά. Τέλος παρουσιάζεται η αξιολόγηση αυτών των στατιστικών στοιχείων, καθώς επίσης συμπεράσματα και προτάσεις.el
heal.abstractIn this task entitled "REASONS AND PREVENTION OF OSTEOPOROSIS" information will be presented and analyzed on the subjects of bones, calcium and other important nutritional constituents, osteoporosis (diagnosis, prevention, treatment), as well as how exercise influences both the prevention and the onset of osteoporosis. Statistical evidence will also be presented with reference to research carried out with the help of questionnaires, which were distributed to 160 women, aged between 18 - 55 years in the area of the Agion, to ascertain to what extent these women were informed regarding osteoporosis and the problems it causes, the benefit of exercise for the prevention of this disease, as well as the quality of food consumed on a daily basis. Finally the value of this statistical evidence will be presented, as well as conclusions drawn and further suggestions (proposals).en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΑιτία και πρόληψη της οστεοπόρωσης. Έρευνα στην περιοχή του Αιγίου.el
heal.titleReasons and prevention of osteoporosis. Research in the area of Aigio.en
heal.typebachelorThesis
heal.advisorNameΣφακιανάκη, Ειρήνηel
heal.advisorNameSfakianaki, Eirinien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)