Πλοήγηση Πτυχιακές εργασίες / Bachelor Theses ανά Επιβλέποντα καθηγητή "Chatzi, Vasiliki"
Αποτελέσματα 21-33 από 33
-
Μελέτη διατροφικών συνηθειών Ελληνικών οικογενειών (Κέρκυρα- Κρήτη) στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-07-10Μελέτη Διατροφικών Συνηθειών Ελληνικών Οικογενειών (Κέρκυρα- Κρήτη) στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης. Η μελέτη των διατροφικών συνηθειών σε Ελληνικές οικογένειες, στην Κρήτη και στην Κέρκυρα, στα πλαίσια της οικονομικής ... -
Μελέτη ενδοκυττάριου υγρού και ανάπτυξης σε παιδιά ηλικίας 8 – 11 ετών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-02-2016Ο ακριβής προσδιορισμός της ενυδάτωσης του σώματος έχει μεγάλη σημασία και εξετάζει τη συμβολή της στα ζητήματα υγείας. Ομοίως, η παχυσαρκία ενηλίκων σχετίζεται με την παιδική παχυσαρκία, ενώ μπορεί και να αυξήσει τον ... -
Μελέτη των διατροφικών συνηθειών και του τρόπου ζωής ασθενών με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια που υπόκεινται σε αιμοκάθαρση.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-01-2016Σκοπός: Η συγκεκριμένη μελέτη διεξήχθη με σκοπό να αξιολογηθούν οι διατροφικές συνήθειες των ασθενών με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια που υπόκεινται σε αιμοκάθαρση και η συμμόρφωσή τους με την μεσογειακή διατροφή, σε συνδυασμό ... -
Ο ρόλος του βάρους και της διατροφής στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών σε γυναίκες 18 έως 35 ετών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-07-10Στην εργασία αυτή αναλύουμε θεωρητικά τους παράγοντες και τα χαρακτηριστικά του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών. Στο πρώτο μέρος της εργασίας εξετάζουμε τα χαρακτηριστικά του συνδρόμου και αναλύουμε το σύνδρομο ως προς την ... -
Ο ρόλος των φαινολικών ενώσεων των σταυρανθών λαχανικών στη καρκινογένεση: βιβλιογραφική ανασκόπηση και ανάλυση διαιτολογίων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-03-2013Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας ήταν η διερεύνηση της επίδρασης των σταυρανθών λαχανικών στην πρόκληση και αντιμετώπιση της καρκινογένεσης μέσα από επιδημιολογικές μελέτες, μελέτες σε πειραματόζωα, αλλά και μελέτες ... -
Περίμετρος μέσης και πρόσληψη φρούτων και λαχανικών σε παιδιά στην Κρήτη
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-05-06Εισαγωγή: Η παιδική παχυσαρκία θεωρείται παιδιατρική ασθένεια λόγω του επιπολασμού της, αλλά και των πολλών επιπτώσεών της στην υγεία. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κατά την παιδική ηλικία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ... -
Σύγκριση διατροφικών προσλήψεων παιδιών 11 ετών σε Ελλάδα και Σκωτία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2013Εισαγωγή: Η σωστή διατροφή διαδραµατίζει ιδιαίτερα σηµαντικό ρόλο στη σωµατική και πνευµατική ανάπτυξη των παιδιών. Οι κακές δατροφικές συνήθειες εξαρτώνται άµεσα από το οικογενειακό και µη περιβάλλον των παιδιών, καθώς ... -
Σύγχρονα κριτήρια αξιολόγησης και μέθοδοι διαχείρισης παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-04-07Η παχυσαρκία στις μέρες μας έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας και αποτελεί σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας για τις αναπτυγμένες χώρες. Η παιδική παχυσαρκία αυξάνεται ραγδαία αποτελώντας μια χρόνια παιδική ασθένεια με αυξημένο ... -
Συγκέντρωση βιταμίνης D ορού σε πρόωρα νεογνά και στις μητέρες τους: μελέτη 25 περιπτώσεων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-02-2016Ο ρόλος της βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά και στην έκβασή της, παρουσιάζει μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της κύησης μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές ... -
Συσχέτιση μεσογειακής διατροφής και οξέως εμφράγματος του μυοκαρδίου: μελέτη ασθενών - μαρτύρων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-07-2014Εισαγωγή. Τα καρδιαγγειακά νοσήµατα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις αναπτυγµένες χώρες και συνεχώς ανερχόµενη αιτία στις αναπτυσσόµενες, παγκοσµίως. Οι Έλληνες διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήµατα ... -
Συσχέτιση μεταξύ της συμμόρφωσης στη μεσογειακή διατροφή και δεικτών εξέλιξης της νόσου σε δείγμα ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 στην Κέρκυρα.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 11-09-2015Βασική παράμετρος στην υγεία των ασθενών με Διαβήτη τύπου 2 είναι η διατροφή. Η συμμόρφωση σε υγιή διατροφικά πρότυπα φαίνεται να δυσκολεύει ιδιαιτέρως τους ασθενείς. Μελέτες δείχνουν ότι οι ασθενείς ακολουθούν άστατη ... -
Συσχέτιση μεταξύ της συμμόρφωσης στη μεσογειακή διατροφής και της διατροφικής γνώσης στους εργαζόμενους του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-08-2014Εισαγωγή: Παρά τη χρήση της διατροφικής εκπαίδευσης ως μέσο βελτίωσης της διατροφής, πολλές μελέτες απέτυχαν να δείξουν σημαντικές συσχετίσεις μεταξύ διατροφικής γνώσης και συμπεριφοράς. Το υψηλό ποσοστό παχυσαρκίας στον ... -
Συσχέτιση μεταξύ του συναισθήματος και της πρόσληψης τροφής, λαμβάνοντας υπόψη το διατροφικό γνωστικό υπόβαθρο: συγχρονική μελέτη σε φοιτήτριες του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας καθώς και σε άλλα τριτοβάθμια τμήματα της περιοχής.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-06-2012Σκοπός: Η παρούσα έρευνα προσπαθεί να εξετάσει το βαθμό που τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να επηρεάσουν τις διατροφικές συνήθειες νέων γυναικών και κατ’ επέκταση το σωματικό τους βάρος, καθώς και τη σχέση μεταξύ της ...