Πλοήγηση Πτυχιακές εργασίες / Bachelor Theses ανά Επιβλέποντα καθηγητή "Μαρκάκη, Αναστασία"
Αποτελέσματα 41-45 από 45
-
Ομοκυστεΐνη και καρδιαγγειακή νόσος.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Τα τελευταία χρόνια διερευνούνται, εκτός από τους γνωστούς παράγοντες κινδύνου αθηρωμάτωσης όπως η υπέρταση, η υπερλιπιδαιμία, ο σακχαρώδης διαβήτης, το κάπνισμα, η παχυσαρκία και νεότεροι παράγοντες κινδύνου μεταξύ των ... -
Παράγοντες που σχετίζονται με τη φυσική δραστηριότητα παιδιών προσχολικής ηλικίας, Μελέτη “Ρέα”
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-04-15Εισαγωγή: Η φυσική δραστηριότητα των παιδιών προσχολικής ηλικίας είναι πολύ σημαντική διότι επηρεάζει τα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Η φυσική δραστηριότητα ορίζεται ως η οποιαδήποτε σωματική κίνηση του ... -
Σημασία της διατροφής και της άσκησης στο σακχαρώση διαβήτη τύπου Ι.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1 είναι μία νόσο που αυξάνεται ολοένα τα τελευταία χρόνια. Βασική προϋπόθεση για το επιθυμητό αποτέλεσμα δηλ. τη σωστή αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη 1 αποτελεί το τρίπτυχο: Θεραπεία - ... -
Σύγκριση διατροφικών συνηθειών µεταξύ φοιτητών πρώτου και εβδόµου Εξαµήνου του ΤΕΙ Σητείας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 25-07-2014Εισαγωγή: Οι έφηβοι είναι ευάλωτοι από διατροφικής άποψης, εξαιτίας του ιδιαίτερου τρόπου ζωής και διατροφικών συνηθειών. Η καταγραφή και η παρακολούθηση των διατροφικών συνηθειών των πρωτοετών και τελειόφοιτων φοιτητών ... -
Σύγκριση κατάστασης θρέψης ατόμων με κίρρωση ήπατος διαφορετικών αιτιών, NASH – HCV.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-11Tο ήπαρ είναι το κύριο όργανο για τον μεταβολισμό τριών κύριων θρεπτικών συστατικών: της πρωτεΐνης, του λίπους και των υδατανθράκων. Η λοίμωξη από ηπατίτιδα C ή από μη αλκοολική λιπώδη νόσος του ήπατος είναι από τις κύριες ...