Πλοήγηση Πτυχιακές εργασίες / Bachelor Theses ανά Λέξεις κλειδιά "μεσογειακή διατροφή"
Αποτελέσματα 1-20 από 54
-
H σημασία της κατανάλωσης κρασιού στην υγεία μας
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-27Τα τελευταία χρόνια, γίνεται μεγάλη συζήτηση, σχετικά με το κρασί και πιο εμπεριστατωμένα με το κόκκινο κρασί, καθώς και την ευεργετική ιδιότητα αυτού, στην υγεία του ανθρώπου. Παρατηρείται, μάλιστα, μία έντονη διαμάχη ... -
Αναλογία ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων στην σημερινή Μεσογειακή διατροφή, σε σχέση με την παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή, στην διατροφή των κατοίκων του Αγίου Νικολάου Κρήτης
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-05-17Οι διατροφικές αλλαγές των τελευταίων αιώνων δημιούργησαν ένα μοντέλο επιλογών που προάγουν περισσότερο την ασθένεια και λιγότερο την υγεία. Πράγματι, η συχνότητα νοσημάτων που έχουν τη βάση τους κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό ... -
Αξιολόγηση της ποιότητας ιστοσελίδων που περιέχουν διατροφική πληροφορία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2010Η παρούσα διπλωματική εργασία αποσκοπεί στην αξιολόγηση ιστοσελίδων που αφορούν συγκεκριμένα θέματα διατροφής (κλινική διατροφή, μεσογειακή διατροφή, αθλητική διατροφή) με τη χρησιμοποίηση κατάλληλα σταθμισμένων ερωτηματολογίων. -
Δημοφιλείς δίαιτες – Απήχηση, οφέλη και σύγκρισή τους με τη μεσογειακή διατροφή.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-12-04Η παχυσαρκία αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας και από τους ειδικούς ονομάστηκε «επιδημία του 21ου αιώνα». Τα ποσοστά των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων στη χώρα μας συνεχώς αυξάνονται, όπως ... -
Διατροφικές γνώσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής υγείας με θέμα τη διατροφή
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-04-04Η διατροφική εκπαίδευση μέσω εφαρμογής Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας (Π.Α.Υ.) στα σχολεία, αποτελεί μία προσπάθεια πληροφόρησης για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και αντιμετώπισης του φαινομένου της παιδικής παχυσαρκίας. ... -
Διατροφικές γνώσεις και συμμόρφωση στη μεσογειακή διατροφή εργαζόμενων στη σχολή κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου Κρήτης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-06-2012Σκοπός: Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η μελέτη του επιπέδου διατροφικών γνώσεων καθώς και η συμμόρφωση στη Μεσογειακή διατροφή ενηλίκων που εργάζονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (διοικητικό και διδακτικό προσωπικό), ... -
Διατροφικές συνήθειες εγκύων γυναικών και συσχετισμός τους με τη μεσογειακή διατροφή, σε πληθυσμό του Ηρακλείου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012Ο ρόλος της Μεσογειακής διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι τόσο σημαντικός για τις έγκυες γυναίκες, όσο και για τα βρέφη-παιδιά. Συγκεκριμένα, για τις μητέρες που ακολούθησαν ένα Μεσογειακού τύπου διατροφικό ... -
Διατροφικές συνήθειες και ποιότητα ζωής σε αγροτικό πληθυσμό στην Κρήτη.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-06-2012Η παρούσα εργασία ασχολείται με τις διατροφικές συνήθειες και την ποιότητα ζωής του αγροτικού πληθυσμού της Κρήτης. Είναι γενικώς αποδεκτό ότι η σωστή διατροφή συμβάλλει σημαντικά στη μακροβιότητα αλλά και στην ποιότητα ... -
Διατροφικές συνήθειες νέων ηλικίας 18-28 ετών στο νομό Λασιθίου Κρήτης, συσχετισμός τους με την Κρητική Μεσογειακή Διατροφή και κατά πόσο κυριαρχεί στην ζωή τους.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-01-2016Ο ρόλος της κρητικής Μεσογειακής διατροφής έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι συμβάλλει στην καλή υγεία του ανθρώπου και στην πρόληψη διάφορων ασθενειών ( π.χ μεταβολικό σύνδρομο, καρκίνος και Alzheimer). Στην παρούσα λοιπόν ... -
Διατροφικές συνήθειες νέων στην περιοχή του Πειραιά. Σύγκρισή τους με το μεσογειακό διατροφικό πρότυπο.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-10-2010Τις τελευταίες δεκαετίες, ο ρόλος της Μεσογειακής Διατροφής στην διατήρηση και προαγωγή της καλής υγείας του ανθρώπου, έχει τεκμηριωθεί μέσα από πολυάριθμες έρευνες. Στην παρούσα λοιπόν μελέτη, αναλύονται τα κύρια ... -
Διατροφικές συνήθειες της γενιάς των 700 ευρώ σε πληθυσμό της Κρήτης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-07-2014Σκοπός: Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η μελέτη των διατροφικών συνηθειών πληθυσμού της Κρήτης και η συγκριτική ανάλυση των διατροφικών συνηθειών ατόμων που ανήκουν σε ομάδα χαμηλού οικονομικού επιπέδου (κάτω από 700 ... -
Διατροφικές συνήθειες των εφήβων σε αγροτικές περιοχές της νοτιοανατολικής Κρήτης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-06-2012Η παχυσαρκία αποτελεί μια νόσο που οφείλεται σε γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, ενώ αποδεδειγμένα σχετίζεται με πληθώρα προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και διάφοροι τύποι καρκίνου. Ο Παγκόσμιος ... -
Διατροφικές συνήθειες φοιτητών/τριων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-11-14Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν διατροφικές συνήθειες των φοιτητών, δύο από τους κυριότερους είναι ο περιορισμένος χρόνος και το άγχος. Οι φοιτητές έχουν πολυάσχολη ζωή, αλλά συχνά πρέπει να εξισορροπήσουν πολλές ... -
Διατροφική αξιολόγηση, σωματική δραστηριότητα και δεκαετής καρδιαγγεικός κίνδυνος δείγματος ηλικίας 65-85 ετών στην κρητική ύπαιθρο.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-01-2016Εισαγωγή: Η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την 1η αιτία θανάτου παγκοσμίως. Μόνο στην Ελλάδα κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους, λόγω κάποιου νοσήματος του καρδιαγγειακού συστήματος 50.000 άτομα περίπου. Στην Ευρώπη, 4,35 εκατομμύρια ... -
Διατροφική παρέμβαση σε ασθενείς με ΣΔ2 και λιπώδη διήθηση ήπατος: αξιολόγηση γλυκαιμίας και ηπατικής λειτουργίας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-02-2016Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος είναι σήμερα μία από τις συχνότερες αιτίες χρόνιας ηπατοπάθειας παγκοσμίως. Στη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος (ΜΑΛΝΗ) περιλαμβάνονται δύο καταστάσεις: η μη αλκοολική ηπατοστεάτωση ... -
Διατροφική Συμβουλευτική Παρέμβαση σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-03-2013Στόχος: Η επίδραση της Συμβουλευτικής Διατροφικής Παρέμβασης για την βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής, σε παιδιά 8-12 ετών , η ανάλυση της προσωπικότητάς τους και εκτίμηση του κατά πόσο ... -
Διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών και συσχέτιση αυτών με την κατάσταση θρέψης: μελέτη σε έφηβους Ανατολικής Κρήτης
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-07-17Ένας σημαντικός αριθμός πρόσφατων μελετών υποδεικνύει ότι οι διατροφικές συνήθειες των εφήβων, και ιδιαίτερα αναφορικά με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο τόσο από το μεσογειακό ... -
Εκτίμηση θρέψης ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα και συμμόρφωση τους με τη μεσογειακή διατροφή.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-02-05Η εργασία αυτή αναφέρεται στη ρευματοειδή αρθρίτιδα και συγκεκριμένα στην εκτίμηση θρέψης των ασθενών που πάσχουν από αυτήν, και εξετάζει την υπόθεση ότι η συμμόρφωσή των ασθενών με τη μεσογειακή διατροφή τους βοηθάει ... -
Εκτίμηση θρέψης ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-09-2015Εισαγωγή: Οι ασθενείς με διαγνωσμένη ρευματοειδή αρθρίτιδα παρουσιάζουν μερικές ιδιαιτερότητες σχετικά με τη διαιτητική τους αντιμετώπιση. Οι ιδιαιτερότητες αυτές μπορεί να οφείλονται τόσο στην ίδια τη νόσο όσο και στη ... -
Ελαιόλαδο και μεσογειακή διατροφή: Οι επιδράσεις της υψηλής κατανάλωσης ελαιολάδου στον ανθρώπινο οργανισμό.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Στη παρούσα ανάλυση δύο διαιτολόγοι πήραν συνεντεύξεις τηλεφωνικά ή με άμεση επαφή από 242 άτομα στη περιοχή Σητείας. Τα διαιτολογικά ιστορικά αφορούσαν τη διατροφή στο σπίτι τις τελευταίες 24 ώρες. Στη προσπάθεια να ...