• Διατροφολογική αξιολόγηση παραδοσιακών γευμάτων στην ανατολική Κρήτη

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κόνη, Λιλιάνα; Μερκούρη, Κρισέλντα; Παγώνη, Ναταλία
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία; Ψαρουδάκη, Αντωνέλλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-05-20
    Σκοπός της τρέχουσας μελέτης είναι να συλλέξουμε διατροφικές πληροφορίες, σχετικά με τη διατροφή στην ανατολική Κρήτη και να τις αναλύσουμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε αναδείξουμε τη διατροφική αξία της Κρητικής κουζίνας. ...
  • Η κατανάλωση light προϊόντων στο νομό Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μαρή, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνέλλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Στην παρούσα εργασία συλλέχθηκαν πληροφορίες για τη φύση των προϊόντων light οι οποίες παρουσιάζονται εκτενώς. Εξετάστηκε επίσης η απήχηση τους στους καταναλωτές του Ν.Ηρακλείου. Συγκεκριμένα μελετήθηκαν βιβλιογραφικά τα ...
  • Σύγκριση διατροφικών συνηθειών παιδιών ηλικίας 10-12 ετών και συσχέτιση αυτών με τους δείκτες παχυσαρκίας σε δύο περιοχές της Ελλάδας

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γεροντίδου, Νικολέτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνέλλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-04-08
    Εισαγωγή: Η εικόνα που έχουμε από τις συνήθειες της διατροφής των παιδιών στην Ελλάδα είναι δυνατό να έχει διαφοροποιηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μείωσης του εισοδήματος τα τελευταία χρόνια. Στην παρούσα ...
  • Τσουκνίδα, γλυκάνισος, αλόη, η ωφέλειά τους στον οργανισμό του ανθρώπου. Γνώση και χρήση αυτών στην Λευκωσία της Κύπρου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ξυρίχη, Φωτεινή
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνέλλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-16
    Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα τα βότανα αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα του ανθρώπου. Χρησιμοποιούνται ως φαρμακευτικά, αρτυματικά, αρωαματικά και ως τροφή. Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία, ...