• Διατροφικές συνήθειες και προκαταλήψεις ανά τον κόσμο όπως διαμορφώνονται από το θρήσκευμα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Φρέρη, Ευαγγελία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Οι παράγοντες που συμβάλουν στη διαμόρφωση των ανθρώπινων διατροφικών συνηθειών είναι πολλαπλοί και το θρήσκευμα αποτελεί έναν από αυτούς. Στην παρούσα μελέτη παρατηρήσαμε και αναλύσαμε διατροφικά έθιμα και αντίστοιχες ...
  • Διερεύνηση διατροφικών διαταραχών σε εφήβους αθλητές στίβου στους νόμους Xανιών – Ρεθύμνου

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κιλιτζιράκη, Σοφία - Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-27
    Η ανάγκη για επιπλέον επιδόσεις καλύτερους χρόνους και πρωτιές σπρώχνει εκούσια ή ακούσια τους νεαρούς αθλητές σε λανθασμένες διατροφικές συνήθειες - διαταραχές με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ...
  • Διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών και συσχέτιση αυτών με την κατάσταση θρέψης: μελέτη σε έφηβους Ανατολικής Κρήτης

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Παπαδοπούλου, Σουλτάνα; Ριζούλη, Μαριάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη; Μπορμπουδάκη, Λένα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-07-17
    Ένας σημαντικός αριθμός πρόσφατων μελετών υποδεικνύει ότι οι διατροφικές συνήθειες των εφήβων, και ιδιαίτερα αναφορικά με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο τόσο από το μεσογειακό ...
  • Διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών και συσχέτιση αυτών με την κατάσταση θρέψης: μελέτη σε εφήβους Αττικής-Πειραιά και σύγκριση με εφήβους Ανατολικής Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γεροθανάση, Γκαλίνα; Δελλαπόρτα, Ευαγγελία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη; Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-16
    Ένας σημαντικός αριθμός πρόσφατων μελετών υποδεικνύει ότι οι διατροφικές συνήθειες των εφήβων απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από το μεσογειακό πρότυπο διατροφής. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη των ...
  • Η συμβολή του μητρικού θηλασμού στον νεογνικό ίκτερο: ‘διάρκεια θεραπείας νεογνών που χρήζουν φωτοθεραπείας σε συνάρτηση με τον τρόπο σίτισης τους’

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Πογόσοβα, Νάντια
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-05-18
    Ο λόγος εκπόνησης αυτής της πτυχιακής είναι η διερεύνηση της σχέσης του θηλασμού με την εμφάνιση του φυσιολογικού νεογνικού ίκτερου. Βιβλιογραφικά βρέθηκε ότι η εμφάνιση του φυσιολογικού ίκτερου τις πρώτες ημέρες ζωής ...
  • Μελέτη παρέμβασης: αλλαγές στη σύσταση σώματος εφαρμόζοντας δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνη ή μεσογειακή δίαιτα σε υπέρβαρες / παχύσαρκες γυναίκες στη Σητεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μιχαηλίδη, Ευανθία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη; Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-09-2015
    Σκοπός της τρέχουσας μελέτης είναι η διερεύνηση της αλλαγής του σωματικού βάρους, της σύστασης σώματος καθώς και των βιοχημικών δεικτών σε υπέρβαρες/ παχύσαρκες γυναίκες, χρησιμοποιώντας δυο διαφορετικά διατροφικά σχήματα, ...
  • Μελέτη της στάσης πρωτότοκων Ελληνίδων απέναντι στον θηλασμό και προσδιοριστικοί παράγοντες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κωνσταντινοπούλου, Μαρία; Παπαδομιχελάκη, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-16
    Η παρούσα εργασία αποσκοπεί στην ανάλυση της στάσης των πρωτοτόκων Eλληνίδων μητέρων απέναντι στον θηλασμό, την καταγραφή των παραγόντων που επηρεάζουν τη στάση αυτή, καθώς και των παραγόντων που επηρεάζουν τη διάρκειά ...
  • Ο ρόλος της διατροφής στην προδιάθεση, πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κατσαμάνη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-02-2015
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία παραθέτει στηριζόμενη στα πλέον πρόσφατα δεδομένα , τους παράγοντες κινδύνους που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού, τους τρόπους διάγνωσης και αντιμετώπισης της νόσου, το ρόλο της διατροφής ...
  • Οι επιδράσεις της κατανάλωσης βασιλικού πολτού στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αναγνωστοπούλου, Δήμητρα; Τσαμαντάνη, Κωνσταντίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2013
    Τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές δείχνουν ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τα προϊόντα που σχετίζονται με την προαγωγή της υγείας και προκύπτουν από διάφορες φυσικές πηγές. Μεταξύ αυτών, τα προϊόντα της μέλισσας όπως η πρόπολη, ...
  • Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην κατάσταση θρέψης μαθητών Δ' δημοτικού στο λεκανοπέδιο Αττικής.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κωνσταντάκου, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-02-2015
    Ο σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η διερεύνηση πιθανής συσχέτισης ανάμεσα στην οικονομική κρίση και στην κατάσταση θρέψης παιδιών ηλικίας 10 ετών λαμβάνοντας υπόψη το κοινωνικοοικονομικό επίπεδο. Το δείγμα της έρευνας ...
  • Οικονομική κρίση 21ου αιώνα: Επιπτώσεις στην πρόσληψη τροφής των Ελλήνων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κοντορουχά, Ευστρατία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-06-2012
    Η τρέχουσα οικονομική κρίση έχει χαρακτηριστεί ως η σοβαρότερη των τελευταίων ετών. Η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και η επιβάρυνση της δημόσιας ψυχικής υγείας ασκούν δυσμενή επιρροή στον τρόπο σίτισης των καταναλωτών. ...
  • Πολύδυμη κύηση και θηλασμός πολυδύμων: Διατροφικές συστάσεις για τη μητέρα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Φίλιππα, Μαρία Ευαγγελία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-07-01
    Οι πολύδυμες κυήσεις θεωρούνται υψηλού κινδύνου λόγω των συχνών επιπλοκών οι οποίες αφορούν τόσο την υγεία της εγκύου όσο και των εμβρύων. Η διατροφή της μητέρας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία και την έκβαση της ...
  • Σίτιση και ενυδάτωση ασθενών σε κρίσιμο στάδιο και ηθικά διλήμματα που προκύπτουν.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καρυωτάκη, Γεωργία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2010
    Η θρεπτική υποστήριξη των ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομειακό περιβάλλον αποτελεί καίριο ζήτημα, διότι σχετίζεται τόσο με την βελτίωση της κλινικής τους εικόνας, όσο και με την επιμύκηνση του ...
  • Συμμόρφωση εγκύων με τη Μεσογειακή διατροφή: Έρευνα σε πληθυσμό της Αθήνας και σύγκριση με πληθυσμό Ηρακλείου Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γεωργαλή, Σπυριδούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-08-2014
    Το μεσογειακό διατροφικό πρότυπο αναφέρεται στη διατροφή που ακολουθούσαν οι λαοί της Μεσογείου τη δεκαετία του 1960 οι οποίοι είχαν κοινές διατροφικές συνήθειες. Το Μεσογειακό διατροφικό πρότυπο (ή αλλιώς Μεσογειακή ...
  • Τα οφέλη της Aloe Vera στον ανθρώπινο οργανισμό: έρευνα για τους τρόπους χρήσης των εμπορικών σκευασμάτων της αλόης βέρα στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μυρογιάννη, Αγγελική
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2013
    Στην εγχώρια αγορά κυκλοφορούν πολλά προιόντα με κύριο ή δευτερεύον συστατικό την αλόη τα οποία υπόσχονται στους καταναλωτές ποικίλες θεραπευτικές και προληπτικές δράσεις. Το εκχυλίσμα της αλόης μπορεί να λαμβάνεται από ...