• Διατροφική αξία των νέων λειτουργικών τροφίμων της ελληνικής αγοράς.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Παπαϊωάννου, Παναγιώτα; Ποζουκίδου, Καλλιόπη
    Επιβλέπων καθηγητής: Λαπιδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-10-2008
    Λειτουργικά τρόφιμα: Πρόκειται για τρόφιμα που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχουν κάποιο συγκεκριμένο όφελος για την υγεία, πέρα από τα θρεπτικά συστατικά που ούτως ή άλλως περιέχουν. Καθώς απαιτείται μια προσέγγιση ...
  • Η συμπεριφορά των ελλήνων καταναλωτών ως προς τα λειτουργικά τρόφιμα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)
    Συγγραφείς: Βακιάρου, Εμμανουέλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μποτωνάκη, Άννα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-04-2010
    Τα λειτουργικά τρόφιμα αποτελούν μια νέα διατροφική πραγματικότητα στο χώρο των τροφίμων, η οποία συνεχώς βρίσκει έδαφος για να αναπτυχθεί. Ο λόγος αυτής της ανάπτυξης βασίζεται στην επιθυμία των καταναλωτών να ενισχύσουν ...