• Εκτίμηση θρέψης ογκολογικών ασθενών στην ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Εκμετζόγλου, Κωνσταντίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία; Χατζή, Βασιλική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-03-20
    Ως βασικός σκοπός της μελέτη αυτής είναι η εκτίμηση της κατάστασης θρέψης δείγματος ασθενών με καρκίνο και της ποιότητα ζωής τους. Απώτερος στόχος της μελέτης αποτελεί ο εντοπισμός της υποθρεψίας και κατά συνέπεια της ...
  • Μέτρηση και συσχέτιση της καταθλιπτικής συμπτωματολογίας και της κατάστασης θρέψης σε πληθυσμό τρίτης και τέταρτης ηλικίας. Η περίπτωση Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δήμου Βόλου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ματζίρη, Βασιλική; Μαρίνη, Μαρίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-09-2015
    Εισαγωγή: Η γήρανση εισάγει αλλαγές στην εικόνα και επιδράσεις στην λειτουργία των οργάνων του σώματος. Η διατροφική κατάσταση και η πνευματική υγεία χειροτερεύουν με τη γήρανση. Καθώς τα προβλήματα διατροφής και η κατάθλιψη ...
  • Πρωτεϊνική πρόσληψη στους ασθενείς της Μ.Ε.Θ.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μπακαλάκη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-09-2015
    ΣΚΟΠΟΣ: Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας ήταν να εξεταστεί η πρωτεϊνική πρόσληψη των ασθενών της ΜΕΘ, με βάση τις συστάσεις της ESPEN για την πρωτεϊνική πρόσληψη στους βαρέως πάσχοντες. Μέσα από τη μελέτη αυτή θα ...
  • Πρωτεϊνικός υποσιτισµός και οι επιπτώσεις του στην παιδική ηλικία στις υπανάπτυκτες χώρες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γκίνη, Κωνσταντίνα; Κυριακού, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-07-2014
    Η σωστή διατροφή θα πρέπει ναµπορεί να παρέχει στον οργανισµό όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται το σώµα για να διατηρείται υγιής. Πρέπει να είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά ενώ πρέπει να περιέχει πολύ περιορισµένα ...
  • Πρωτεϊνικοθερμιδικός υποσιτισμός σε ενδονοσοκομειακούς ασθενείς άνω των 65 ετών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κάλφας, Ιωάννης; Λεουνάκη, Ευανθία; Παπάζογλου, Γεωργία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλάνης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η εκτίμηση της κατάστασης θρέψης νοσηλευομένων ασθενών άνω των 65 ετών και η εξεύρεση του ποσοστού υποσιτισμού στην ευπαθή αυτή ομάδα πληθυσμού κατά την εισαγωγή τους στο ...