Εμφάνιση απλής εγγραφής

Alimentary habits and the perceptions of pregnant women in the prefecture Heraklion.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΒολωνάκη, Γεωργίαel
dc.creatorVolonaki, Georgiaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:22:17Z
dc.date.available2016-03-15T12:22:17Z
dc.date.issued2008-2-28T16:47:22Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/203
dc.description.abstractΓνωρίζουμε ότι κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης η διατροφή της μητέρας έχει πολλές επιπτώσεις στην υγεία του μωρού. Η σωστή διατροφή αυτής, εξασφαλίζει μια όσο το δυνατό ομαλή εγκυμοσύνη και εύκολη γεννά καθώς επίσης και την αδιατάραχτη ανάπτυξη του εμβρύου. Σκοπός της πτυχιακής αυτής ήταν να καταγράψουμε τις διατροφικές συνήθειες και τις αντιλήψεις των εγκύων στο νομό Ηρακλείου μέσω έρευνα που διεξήγαμε. Η έρευνα έγινε με ερωτηματολόγιο απευθυνόταν σε 90 γυναίκες, ηλικίας 20 ετών και άνω, οι οποίες βρίσκονταν ακόμη στο μαιευτήριο και με τρόπο ώστε να τηρείται η ανωνυμία τους έτσι ώστε να εκτιμηθούν οι διατροφικές συνήθειες, η διατροφική κατάσταση και οι γενικότερες συνήθειες (κάπνισμα, αλκοόλ κ.τ.λ.) της γυναίκας. Οι γυναίκες οι οποίες απάντησαν στο ερωτηματολόγιό μας στην πλοιοψηφία είχαν φυσιολογικό ΒΜΙ και δεν παρουσίαζαν προβλήματα υγείας. Όλες σχεδόν φάνηκε να είναι ενημερωμένες γύρω από την σωστή διατροφή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και διατρέφονται σωστά. Παρ' όλα αυτά ενώ γνώριζαν ότι ο καφές κάνει κακό κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, ένα μεγάλο ποσοστό έπινε 1 με 2 φλιτζάνια την μέρα και ένα μικρό ποσοστό κάπνιζαν 1 με 2 τσιγάρα την ημέρα. Το τελικό συμπέρασμα από την έρευνα που διεξήγαμε είναι αρκετά ενθαρρυντικό. Από τις απαντήσεις που πήραμε φαίνεται ότι οι εγκυμονούσες γνωρίζουν την σπουδαιότητα της διατροφής και ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό διατρέφετε σωστά. Eπίσης παρατηρήσαμε ότι οι αιματολογικές εξετάσεις δεν είχαν επηρεαστεί από την διατροφή πράγμα που μας παραξένεψε. Παρατηρήσαμε ότι ενώ υπήρχε μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, φρούτων και λαχανικών ο σίδηρος και η φερριτίνη βρίσκονται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.el
dc.description.abstractWe know that at the period of pregnancy the diet of mother has a lot of repercussions in the health of baby. The right diet of her ensures, as long as possible, smooth pregnancy and easy gives birth as well as the uneventful growth of foetus. Aim of this book was to record the alimentary habits and the perceptions of pregnant women in the prefecture Heraklion via research that we carried out. The research became with questionnaire that was reported to 90 women, age of 20 years and more, that were found still in the maternity clinic and with a way so that is observed their anonymity so as to are appreciated the alimentary habits, the alimentary situation and the more general habits (smoking, alcohol e.c.t.) of the woman. Most the women that answered in our questionnaire had physiologic BMI and they did not present problems of health. All appeared almost to be informed round the right diet at the period of pregnancy and they were feeding right. Although they knew that the coffee makes villain at the duration of pregnancy, a big percentage drunk 1 with 2 cups per day and a small percentage smoked 1 with 2 cigarettes per day. The final conclusion from the research that we carried out is enough encouraging. From the answers that we took it appears that pregnant women know the importance of diet and an enough big percentage eats rightly. Also we observed that the blood examinations had not been influenced by the diet and that was something that we didn t expect. We observed that while existed big consumption of red meat, fruits and vegetables the iron and ferritini is found in enough low levels.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιατροφικές συνήθειες και αντιλήψεις των εγκύων στο νομό Ηρακλείου.el
dc.titleAlimentary habits and the perceptions of pregnant women in the prefecture Heraklion.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΒολωνάκη, Γεωργίαel
heal.creatorNameVolonaki, Georgiaen
heal.publicationDate2008-2-28T16:47:22Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/203
heal.abstractΓνωρίζουμε ότι κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης η διατροφή της μητέρας έχει πολλές επιπτώσεις στην υγεία του μωρού. Η σωστή διατροφή αυτής, εξασφαλίζει μια όσο το δυνατό ομαλή εγκυμοσύνη και εύκολη γεννά καθώς επίσης και την αδιατάραχτη ανάπτυξη του εμβρύου. Σκοπός της πτυχιακής αυτής ήταν να καταγράψουμε τις διατροφικές συνήθειες και τις αντιλήψεις των εγκύων στο νομό Ηρακλείου μέσω έρευνα που διεξήγαμε. Η έρευνα έγινε με ερωτηματολόγιο απευθυνόταν σε 90 γυναίκες, ηλικίας 20 ετών και άνω, οι οποίες βρίσκονταν ακόμη στο μαιευτήριο και με τρόπο ώστε να τηρείται η ανωνυμία τους έτσι ώστε να εκτιμηθούν οι διατροφικές συνήθειες, η διατροφική κατάσταση και οι γενικότερες συνήθειες (κάπνισμα, αλκοόλ κ.τ.λ.) της γυναίκας. Οι γυναίκες οι οποίες απάντησαν στο ερωτηματολόγιό μας στην πλοιοψηφία είχαν φυσιολογικό ΒΜΙ και δεν παρουσίαζαν προβλήματα υγείας. Όλες σχεδόν φάνηκε να είναι ενημερωμένες γύρω από την σωστή διατροφή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και διατρέφονται σωστά. Παρ' όλα αυτά ενώ γνώριζαν ότι ο καφές κάνει κακό κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, ένα μεγάλο ποσοστό έπινε 1 με 2 φλιτζάνια την μέρα και ένα μικρό ποσοστό κάπνιζαν 1 με 2 τσιγάρα την ημέρα. Το τελικό συμπέρασμα από την έρευνα που διεξήγαμε είναι αρκετά ενθαρρυντικό. Από τις απαντήσεις που πήραμε φαίνεται ότι οι εγκυμονούσες γνωρίζουν την σπουδαιότητα της διατροφής και ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό διατρέφετε σωστά. Eπίσης παρατηρήσαμε ότι οι αιματολογικές εξετάσεις δεν είχαν επηρεαστεί από την διατροφή πράγμα που μας παραξένεψε. Παρατηρήσαμε ότι ενώ υπήρχε μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, φρούτων και λαχανικών ο σίδηρος και η φερριτίνη βρίσκονται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.el
heal.abstractWe know that at the period of pregnancy the diet of mother has a lot of repercussions in the health of baby. The right diet of her ensures, as long as possible, smooth pregnancy and easy gives birth as well as the uneventful growth of foetus. Aim of this book was to record the alimentary habits and the perceptions of pregnant women in the prefecture Heraklion via research that we carried out. The research became with questionnaire that was reported to 90 women, age of 20 years and more, that were found still in the maternity clinic and with a way so that is observed their anonymity so as to are appreciated the alimentary habits, the alimentary situation and the more general habits (smoking, alcohol e.c.t.) of the woman. Most the women that answered in our questionnaire had physiologic BMI and they did not present problems of health. All appeared almost to be informed round the right diet at the period of pregnancy and they were feeding right. Although they knew that the coffee makes villain at the duration of pregnancy, a big percentage drunk 1 with 2 cups per day and a small percentage smoked 1 with 2 cigarettes per day. The final conclusion from the research that we carried out is enough encouraging. From the answers that we took it appears that pregnant women know the importance of diet and an enough big percentage eats rightly. Also we observed that the blood examinations had not been influenced by the diet and that was something that we didn t expect. We observed that while existed big consumption of red meat, fruits and vegetables the iron and ferritini is found in enough low levels.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφικές συνήθειες και αντιλήψεις των εγκύων στο νομό Ηρακλείου.el
heal.titleAlimentary habits and the perceptions of pregnant women in the prefecture Heraklion.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιατροφική συνήθεια, εγκυμοσύνη, νομός Ηρακλείουel
heal.keywordfood habit, pregnancy, prefecture of Heraklionen
heal.advisorNameΣφακιανάκη, Ειρήνηel
heal.advisorNameSfakianaki, Eirinien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)