Εμφάνιση απλής εγγραφής

Eating habits and quality of life in a rural population of Crete.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΓιαννακάκη, Αντωνίαel
dc.creatorΚουγιουμιτζάκη, Δέσποιναel
dc.creatorGiannakaki, Antoniaen
dc.creatorKougioumitzaki, Despoinaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:22:41Z
dc.date.available2016-03-15T12:22:41Z
dc.date.issued2012-06-26T15:19:53Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/221
dc.description.abstractΗ παρούσα εργασία ασχολείται με τις διατροφικές συνήθειες και την ποιότητα ζωής του αγροτικού πληθυσμού της Κρήτης. Είναι γενικώς αποδεκτό ότι η σωστή διατροφή συμβάλλει σημαντικά στη μακροβιότητα αλλά και στην ποιότητα της ζωής των ατόμων που την ακολουθούν. Πρότυπο σωστής και υγιεινής διατροφής μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί η μεσογειακή και η κρητική διατροφή. Σημαντικό κομμάτι της παρούσας εργασίας μελετά τις διατροφικές συνήθειες και την ποιότητα ζωής ενός δείγματος αγροτικού πληθυσμού της Κρήτης. Συγκεκριμένα, η έρευνα πραγματοποιείται σε δείγμα 61 ενηλίκων στο δήμο Γόρτυνος, επαρχία Μονοφατσίου, στο χωριό Σοκαράς, του νομού Ηρακλείου. Έππειτα απο τη στατιστική επεξεργασία των ερωτηματολογίων και της ανάλυσης των δεδομένων προκύπτει ότι το δείγμα χαρακτηρίζεται συνολικά απο καλή οπιότητα ζωής, ότι οι ερωτηθέντες, παρ' ότι αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα υγείας και έλλειψη χρημάτων, αυτό δεν τους εμποδίζει να προγραμματίζουν το μέλλον τους με αισιοδοξία και τέλος, ότι κάποιοι απο τους σημαντικότερους παράγοντες που αφορούν στην ποιότητα ζωής των ερωτηθέντων είναι η απόλαυση παρέας και η ανυπομονησία για κάθε μέρα.el
dc.description.abstractThis paper deals with the eating habits and quality of life of the rural population of Crete. It is well Known that good nutrition contibutes significantly to the longevity and to the quality of life of people who adopt it. the Mediterranean and the Cretan diet can be considered as one of the helthiest diets. Moreover, an important part of this work examines the eating habits and the quality of life of a sample of rural population of Crete. specifically, the research is conducted on a sample of 60 adults of the village of Socaras in Heraklion. After the statistical processing of questionaires and the analysis of data it is obvius that the sample is characterized by overall good quality of life, that respondents, despite health problems and lack of money, are not prevented from planning their future with optimism and finally, we reached the conclusion that some of the most important factors regarding the quality of life of respondents are enjoying company and longing for each day.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιατροφικές συνήθειες και ποιότητα ζωής σε αγροτικό πληθυσμό στην Κρήτη.el
dc.titleEating habits and quality of life in a rural population of Crete.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΓιαννακάκη, Αντωνίαel
heal.creatorNameΚουγιουμιτζάκη, Δέσποιναel
heal.creatorNameGiannakaki, Antoniaen
heal.creatorNameKougioumitzaki, Despoinaen
heal.publicationDate2012-06-26T15:19:53Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/221
heal.abstractΗ παρούσα εργασία ασχολείται με τις διατροφικές συνήθειες και την ποιότητα ζωής του αγροτικού πληθυσμού της Κρήτης. Είναι γενικώς αποδεκτό ότι η σωστή διατροφή συμβάλλει σημαντικά στη μακροβιότητα αλλά και στην ποιότητα της ζωής των ατόμων που την ακολουθούν. Πρότυπο σωστής και υγιεινής διατροφής μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί η μεσογειακή και η κρητική διατροφή. Σημαντικό κομμάτι της παρούσας εργασίας μελετά τις διατροφικές συνήθειες και την ποιότητα ζωής ενός δείγματος αγροτικού πληθυσμού της Κρήτης. Συγκεκριμένα, η έρευνα πραγματοποιείται σε δείγμα 61 ενηλίκων στο δήμο Γόρτυνος, επαρχία Μονοφατσίου, στο χωριό Σοκαράς, του νομού Ηρακλείου. Έππειτα απο τη στατιστική επεξεργασία των ερωτηματολογίων και της ανάλυσης των δεδομένων προκύπτει ότι το δείγμα χαρακτηρίζεται συνολικά απο καλή οπιότητα ζωής, ότι οι ερωτηθέντες, παρ' ότι αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα υγείας και έλλειψη χρημάτων, αυτό δεν τους εμποδίζει να προγραμματίζουν το μέλλον τους με αισιοδοξία και τέλος, ότι κάποιοι απο τους σημαντικότερους παράγοντες που αφορούν στην ποιότητα ζωής των ερωτηθέντων είναι η απόλαυση παρέας και η ανυπομονησία για κάθε μέρα.el
heal.abstractThis paper deals with the eating habits and quality of life of the rural population of Crete. It is well Known that good nutrition contibutes significantly to the longevity and to the quality of life of people who adopt it. the Mediterranean and the Cretan diet can be considered as one of the helthiest diets. Moreover, an important part of this work examines the eating habits and the quality of life of a sample of rural population of Crete. specifically, the research is conducted on a sample of 60 adults of the village of Socaras in Heraklion. After the statistical processing of questionaires and the analysis of data it is obvius that the sample is characterized by overall good quality of life, that respondents, despite health problems and lack of money, are not prevented from planning their future with optimism and finally, we reached the conclusion that some of the most important factors regarding the quality of life of respondents are enjoying company and longing for each day.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφικές συνήθειες και ποιότητα ζωής σε αγροτικό πληθυσμό στην Κρήτη.el
heal.titleEating habits and quality of life in a rural population of Crete.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordκρητική διατροφή, μεσογειακή διατροφή, ποιότητα ζωής, Κρήτη, αγροτικός πληθυσμός, γεωργίαel
heal.keywordcretan diet, mediterranean diet, quality of life, Crete, rural population, agricultureen
heal.advisorNameΠαπαδάκη, Αγγελικήel
heal.advisorNamePapadaki, Angelikien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)