Υπερουριχαιμία, ουρική αρθρίτιδα και τρόποι αντιμετώπισης.
Hyperuricemia, gout and ways of management.
Ημερομηνία
2012-06-27Συγγραφέας
Μαλαβάζου, Παναγιώτα
Πεχλεβανίδη, Ελένη
Πεχλεβανίδη, Ναντέζντα
Malavazou, Panagiota
Pechlevanidi, Eleni
Pechlevanidi, Nanteznta
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η δημιουργία μιας εκτενούς βιβλιογραφικής ανασκόπησης των παθήσεων της υπερουριχαιμίας και της ουρικής αρθρίτιδας καταλήγοντας στους τρόπους αντιμετώπισης τους. Η μελέτη ξεκίνησε με την αναλυτική παρουσίαση των μηχανισμών μεταβολισμού του ουρικού οξέος. Ακολούθησαν η παρουσίαση των χαρακτηριστικών και των συμπτωμάτων της νόσου, η αιτιοπαθογένεια, οι παράγοντες κινδύνου και οι εξετάσεις διάγνωσης της ουρικής αρθρίτιδας. Επιπλέον, δόθηκε μεγάλη σημασία στη σχέση της ουρικής αρθρίτιδας με άλλες παθολογικές καταστάσεις, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, οι παθήσεις των νεφρών και το μεταβολικό σύνδρομο. Τέλος, τα τελευταία τρία κεφάλαια της μελέτης αποτέλεσαν μια λεπτομερή ενημέρωση των μεθόδων πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου μέσω διατροφικής παρέμβασης και αλλαγών του τρόπου ζωής, φαρμακευτικής αγωγής και άσκησης. Συμπερασματικά, η διατροφή μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εργαλείο πρόληψης και βελτίωσης των ασθενών με χρόνια ουρική αρθρίτιδα. Το σιτηρέσιο ενός πάσχοντος θα πρέπει να αποτελείται από άπαχα γαλακτοκομικά, λαχανικά, τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, ενώ θα πρέπει να αποφεύγονται τροφές πλούσιες σε πουρίνες, φρουκτόζη και οινοπνευματώδη ποτά. The purpose of this study was to create a comprehensive literature review on hyperuricaemia and gout and present current opinions on their management. The study began with the presentation of the detailed mechanisms of uric acid metabolism, followed by the characteristics and symptoms, pathogenesis, risk factors and diagnostic tests of gout. Emphasis has been given to the relationship of gout with other pathological conditions, such as cardiovascular disease, kidney disease and the metabolic syndrome. Finally, in the last three chapters we presented a detailed update on methods of prevention and treatment of the disease through dietary interventions and lifestyle changes, pharmacological treatment and exercise. In conclusion, diet can be a very important tool for the prevention of gout, as well as for the improvement of symptoms in patients facing chronic incidents of the disease. The daily diet of a patient with gout should consist of low-fat dairy products, vegetables, foods rich in vitamin C, while at the same time foods with a high purine content, fructose and alcohol should be avoided.
Συλλογές
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες