Εμφάνιση απλής εγγραφής

Nutrition knowledge and adherence to the mediterranean diet among personnel of the faculty of social sciences, University of Crete.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΤσίπρα, Αργυρώel
dc.creatorTsipra, Argyroen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:22:51Z
dc.date.available2016-03-15T12:22:51Z
dc.date.issued2012-06-28T13:22:22Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/229
dc.description.abstractΣκοπός: Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η μελέτη του επιπέδου διατροφικών γνώσεων καθώς και η συμμόρφωση στη Μεσογειακή διατροφή ενηλίκων που εργάζονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (διοικητικό και διδακτικό προσωπικό), με κύρια υπόθεση τη θετική επίδραση του υψηλού κοινωνικο-οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου στις διατροφικές γνώσεις και στην υιοθέτηση ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου. Μεθοδολογία: Πενήντα δύο άτομα του διοικητικού και διδακτικού προσωπικού της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (n=31 άνδρες, n=21 γυναίκες), ηλικίας 30-58 ετών, συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο διατροφικών γνώσεων και το ερωτηματολόγιο συμμόρφωσης στη Μεσογειακή διατροφή. Η βαθμολογία κάθε ερωτηματολογίου αναλύθηκε βάσει πρότυπης βιβλιογραφίας και τα αποτελέσματα αξιολογήθηκαν μέσω του προγράμματος SPSS (έκδοση 19.0).el
dc.description.abstractAim: The aim of this study was to investigate the nutrition knowledge level and adherence to the Mediterranean Diet of adults working in Higher Education (administration and teaching staff). It was hypothesised that the high socio-economic and educational status of the staff would positively affect their level of nutrition knowledge and the adoption of the Mediterranean diet. Method: Fifty-two employees of the School of Social Sciences, University of Crete (n=31 males, n=21 females), aged 30-65 years, completed a validated Nutrition Knowledge Questionnaire and the Mediterranean Diet Score Questionnaire. The scoring of the questionnaires was based on up-to-date literature. The results were analysed using the SPSS program (edition 19.0).en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιατροφικές γνώσεις και συμμόρφωση στη μεσογειακή διατροφή εργαζόμενων στη σχολή κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου Κρήτης.el
dc.titleNutrition knowledge and adherence to the mediterranean diet among personnel of the faculty of social sciences, University of Crete.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΤσίπρα, Αργυρώel
heal.creatorNameTsipra, Argyroen
heal.publicationDate2012-06-28T13:22:22Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/229
heal.abstractΣκοπός: Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η μελέτη του επιπέδου διατροφικών γνώσεων καθώς και η συμμόρφωση στη Μεσογειακή διατροφή ενηλίκων που εργάζονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (διοικητικό και διδακτικό προσωπικό), με κύρια υπόθεση τη θετική επίδραση του υψηλού κοινωνικο-οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου στις διατροφικές γνώσεις και στην υιοθέτηση ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου. Μεθοδολογία: Πενήντα δύο άτομα του διοικητικού και διδακτικού προσωπικού της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (n=31 άνδρες, n=21 γυναίκες), ηλικίας 30-58 ετών, συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο διατροφικών γνώσεων και το ερωτηματολόγιο συμμόρφωσης στη Μεσογειακή διατροφή. Η βαθμολογία κάθε ερωτηματολογίου αναλύθηκε βάσει πρότυπης βιβλιογραφίας και τα αποτελέσματα αξιολογήθηκαν μέσω του προγράμματος SPSS (έκδοση 19.0).el
heal.abstractAim: The aim of this study was to investigate the nutrition knowledge level and adherence to the Mediterranean Diet of adults working in Higher Education (administration and teaching staff). It was hypothesised that the high socio-economic and educational status of the staff would positively affect their level of nutrition knowledge and the adoption of the Mediterranean diet. Method: Fifty-two employees of the School of Social Sciences, University of Crete (n=31 males, n=21 females), aged 30-65 years, completed a validated Nutrition Knowledge Questionnaire and the Mediterranean Diet Score Questionnaire. The scoring of the questionnaires was based on up-to-date literature. The results were analysed using the SPSS program (edition 19.0).en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφικές γνώσεις και συμμόρφωση στη μεσογειακή διατροφή εργαζόμενων στη σχολή κοινωνικών επιστημών του πανεπιστημίου Κρήτης.el
heal.titleNutrition knowledge and adherence to the mediterranean diet among personnel of the faculty of social sciences, University of Crete.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordμεσογειακή διατροφή, διατροφήel
heal.keywordmediterranean diet, nutritionen
heal.advisorNameΠαπαδάκη, Αγγελικήel
heal.advisorNamePapadaki, Angelikien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)