Εμφάνιση απλής εγγραφής

Eating habits and levels of physical activity of adults who work out during their summer holidays.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΦεένστρα, Ίωνel
dc.creatorFeenstra, Ionen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:22:52Z
dc.date.available2016-03-15T12:22:52Z
dc.date.issued2012-06-29T12:11:18Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/230
dc.description.abstractΠρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι διατροφικές συνήθειες, τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας και ο τρόπος ζωής γενικότερα αλλάζουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και των καλοκαιρινών διακοπών, προς μια λιγότερο ‘υγιεινή’ κατεύθυνση, με αυξήσεις στην ολική πρόσληψη ενέργειας, λίπους, αλατιού και αλκοολούχων ποτών. Στις δύο προαναφερόμενες περιόδους παρατηρείται επίσης συχνά αύξηση του σωματικού βάρους. Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να μελετηθούν με λεπτομέρεια οι πιθανές αλλαγές στη διατροφή και τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας τριών ομάδων ενηλίκων, μελών ενός γυμναστηρίου, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο την περίοδο Ιούνιο με Σεπτέμβριο του 2009. Στην έρευνα πήραν μέρος Έλληνες τουρίστες (n=31), τουρίστες από το εξωτερικό (n=31) και μόνιμοι κάτοικοι της Μυκόνου (n=29). Η αξιολόγηση έγινε με ερωτηματολόγια διατροφικών συνηθειών τα οποία εξασφάλισαν πληροφορίες σχετικά με τη συχνότητα και ποσότητα κατανάλωσης επιλεγμένων τροφίμων, τις γενικές διατροφικές συνήθειες και διάφορα δημογραφικά χαρακτηριστικά. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν ερωτηματολόγια φυσικής δραστηριότητας (IPAQ) για να εξασφαλίσουν πληροφορίες σχετικά με τη φυσική δραστηριότητα στην εργασία, κατά τη διάρκεια οικιακών εργασιών και κηπουρικής, κατά τη διάρκεια μετακινήσεων και κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου. Στα αποτελέσματα φάνηκαν σημαντικές διαφορές στη διατροφή των συμμετεχόντων μεταξύ του διαστήματος πριν και κατά τη διάρκεια των διακοπών. Στις ομάδες των Ελλήνων τουριστών και μόνιμων κατοίκων προς μια λιγότερο υγιεινή κατεύθυνση, κυρίως λόγω παράβλεψης γευμάτων, ενώ στους ξένους τουρίστες προς μια πιο υγιεινή, καθώς πρόσθεσαν πολλά φρούτα και θαλασσινά στα γεύματά τους. Συμπεραίνουμε ότι η διατροφή και των τριών ομάδων ήταν σχετικά ισορροπημένη και πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των διακοπών. Κάποια γεύματα παραλείπονταν από τους Έλληνες κυρίως, λόγω έλλειψης χρόνου προετοιμασίας, αλλά με σωστό προγραμματισμό μπορούν να τα προσθέσουν και αυτά στο μέλλον.el
dc.description.abstractRecent studies have showed that eating habits and physical activity change during weekends, Christmas and New Year, but also summer holidays, towards a less healthy direction, involving and increase in total energy intake, fat, salt and alcohol. On Christmas-New Years and summer holidays there is also often an increase in body weight. The aim of this research was the investigation of the changes of eating habits and physical activity of three groups of adults, who are all members of a gym, during their summer holidays. The study took place in the island of Mykonos during the months of June, July, August and September of 2009. Participants were Greek tourists (n=31), tourists traveling from abroad (n=31) and permanent residents of Mykonos (n=29). We used dietary habit questionnaires, which provided information on the frequency and quantity of consumption of selected foods, general dietary habits and various demographic characteristics. We also used a physical activity questionnaire (IPAQ) to obtain information on physical activity at work, during housework and gardening, while traveling and during leisure time. The results showed significant differences in the diet of all participants before and during their holidays. The diet of Greek tourists and permanent residents took a less healthy direction during the summer holidays, mainly due to meal skipping, whereas foreign tourists generally followed a healthier diet during the holidays, since they increased their intake of fruit and seafood meals. In conclusion, the diet of all three groups was relatively balanced, both before and during the summer holidays. Some meals were missing from Greek people’s diets, due to lack of preparation time, but with proper planning they can add them in the future.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιατροφικές συνήθειες και επίπεδα φυσικής δραστηριότητας ενηλίκων που γυμνάζονται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.el
dc.titleEating habits and levels of physical activity of adults who work out during their summer holidays.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΦεένστρα, Ίωνel
heal.creatorNameFeenstra, Ionen
heal.publicationDate2012-06-29T12:11:18Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/230
heal.abstractΠρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι διατροφικές συνήθειες, τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας και ο τρόπος ζωής γενικότερα αλλάζουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και των καλοκαιρινών διακοπών, προς μια λιγότερο ‘υγιεινή’ κατεύθυνση, με αυξήσεις στην ολική πρόσληψη ενέργειας, λίπους, αλατιού και αλκοολούχων ποτών. Στις δύο προαναφερόμενες περιόδους παρατηρείται επίσης συχνά αύξηση του σωματικού βάρους. Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να μελετηθούν με λεπτομέρεια οι πιθανές αλλαγές στη διατροφή και τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας τριών ομάδων ενηλίκων, μελών ενός γυμναστηρίου, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο την περίοδο Ιούνιο με Σεπτέμβριο του 2009. Στην έρευνα πήραν μέρος Έλληνες τουρίστες (n=31), τουρίστες από το εξωτερικό (n=31) και μόνιμοι κάτοικοι της Μυκόνου (n=29). Η αξιολόγηση έγινε με ερωτηματολόγια διατροφικών συνηθειών τα οποία εξασφάλισαν πληροφορίες σχετικά με τη συχνότητα και ποσότητα κατανάλωσης επιλεγμένων τροφίμων, τις γενικές διατροφικές συνήθειες και διάφορα δημογραφικά χαρακτηριστικά. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν ερωτηματολόγια φυσικής δραστηριότητας (IPAQ) για να εξασφαλίσουν πληροφορίες σχετικά με τη φυσική δραστηριότητα στην εργασία, κατά τη διάρκεια οικιακών εργασιών και κηπουρικής, κατά τη διάρκεια μετακινήσεων και κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου. Στα αποτελέσματα φάνηκαν σημαντικές διαφορές στη διατροφή των συμμετεχόντων μεταξύ του διαστήματος πριν και κατά τη διάρκεια των διακοπών. Στις ομάδες των Ελλήνων τουριστών και μόνιμων κατοίκων προς μια λιγότερο υγιεινή κατεύθυνση, κυρίως λόγω παράβλεψης γευμάτων, ενώ στους ξένους τουρίστες προς μια πιο υγιεινή, καθώς πρόσθεσαν πολλά φρούτα και θαλασσινά στα γεύματά τους. Συμπεραίνουμε ότι η διατροφή και των τριών ομάδων ήταν σχετικά ισορροπημένη και πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των διακοπών. Κάποια γεύματα παραλείπονταν από τους Έλληνες κυρίως, λόγω έλλειψης χρόνου προετοιμασίας, αλλά με σωστό προγραμματισμό μπορούν να τα προσθέσουν και αυτά στο μέλλον.el
heal.abstractRecent studies have showed that eating habits and physical activity change during weekends, Christmas and New Year, but also summer holidays, towards a less healthy direction, involving and increase in total energy intake, fat, salt and alcohol. On Christmas-New Years and summer holidays there is also often an increase in body weight. The aim of this research was the investigation of the changes of eating habits and physical activity of three groups of adults, who are all members of a gym, during their summer holidays. The study took place in the island of Mykonos during the months of June, July, August and September of 2009. Participants were Greek tourists (n=31), tourists traveling from abroad (n=31) and permanent residents of Mykonos (n=29). We used dietary habit questionnaires, which provided information on the frequency and quantity of consumption of selected foods, general dietary habits and various demographic characteristics. We also used a physical activity questionnaire (IPAQ) to obtain information on physical activity at work, during housework and gardening, while traveling and during leisure time. The results showed significant differences in the diet of all participants before and during their holidays. The diet of Greek tourists and permanent residents took a less healthy direction during the summer holidays, mainly due to meal skipping, whereas foreign tourists generally followed a healthier diet during the holidays, since they increased their intake of fruit and seafood meals. In conclusion, the diet of all three groups was relatively balanced, both before and during the summer holidays. Some meals were missing from Greek people’s diets, due to lack of preparation time, but with proper planning they can add them in the future.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφικές συνήθειες και επίπεδα φυσικής δραστηριότητας ενηλίκων που γυμνάζονται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.el
heal.titleEating habits and levels of physical activity of adults who work out during their summer holidays.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιατροφικές συνήθειες, φυσική δραστηριότητα, καλοκαιρινές διακοπέςel
heal.keywordeating habits, physical activity, summer holidaysen
heal.advisorNameΠαπαδάκη, Αγγελικήel
heal.advisorNamePapadaki, Aggelikien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)