Εμφάνιση απλής εγγραφής

Calcium intake in female students of the Department of Nutrition and Dietetics of ATEI of Crete and differences in calcium intake between first-year and senior students of the department.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜπαφάκη, Ελένηel
dc.creatorMpafaki, Elenien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:23:01Z
dc.date.available2016-03-15T12:23:01Z
dc.date.issued2013-03-15T11:02:14Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/235
dc.description.abstractΗ υγεία των οστών απαιτεί προσοχή ιδιαιτέρως για τις γυναίκες, από την παιδική έως την αναπαραγωγική ηλικία, καθώς ο κίνδυνος κατάγματος από οστεοπόρωση αποτελεί βασικό πρόβλημα, αν αναλογισθούμε ότι οι παγκοσμίως οι γυναίκες έχουν διπλάσια συχνότητα καταγμάτων ισχίου από τους άνδρες. Σκοπός αυτής της έρευνας είναι να μελετηθεί κατά πόσον οι φοιτήτριες του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης προσλαμβάνουν επαρκείς ποσότητες διαιτητικού ασβεστίου. Δευτερεύων σκοπός είναι να μελετηθεί κατά πόσον η πρόσληψη ασβεστίου διαφέρει ανάμεσα στις πρωτοετείς και τις τελειόφοιτες φοιτήτριες του τμήματος. Σε σύνολό 126 φοιτητριών , ηλικίας 18- 24 ετών, εκ των οποίων οι 71 ήταν πρωτοετείς και οι 55 τελειόφοιτες, δόθηκε ερωτηματολόγιο συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων για την πρόσληψη του ασβεστίου το οποίο αποτελείται από 30 τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. Η έρευνα έδειξε ότι το σύνολο των ατόμων παρουσίασε μέση ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου 916,9 mg, χαμηλότερη δηλαδή από τις συστάσεις σε σχέση με την ηλικία και το φύλο. Η μέση πρόσληψη ασβεστίου από τις πρωτοετείς φοιτήτριες ήταν επίσης χαμηλότερη από τις συστάσεις (838.02 mg/ημέρα), ενώ οι τελειόφοιτες φοιτήτριες του τμήματος, πιθανόν λόγω αλλαγής διατροφικής συμπεριφοράς από την έντονη ενασχόληση τους με το αντικείμενο της Διατροφής και της Διαιτολογίας, είχαν υψηλότερη από τις συστάσεις μέση ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου (1018,74 mg).el
dc.description.abstractBone health requires attention particularly for women, from childhood to childbearing age, since the risk of fracture from osteoporosis is a major problem, considering that women have twice the incidence of hip fractures than men. The purpose of this study is to investigate whether female students of the Department of Nutrition and Dietetics of TEI Crete recruit obtain sufficient amounts of dietary calcium. A secondary aim is to examine whether dietary calcium intake is different between first-year and senior female students. One hundred and twenty six female students, aged 18 to 24 years, of which 71 were first-year and 55 were seniors, completed a food frequency questionnaire to assess intake of calcium, which consists of 30 foods rich in calcium. The survey showed that the whole sample had an average daily calcium intake of 916,9 mg, thus calcium intake in relation to age was low. The average calcium intake of first-year students was also below recommendations (838.02 mg/ day) /whereas senior students, possibly due to dietary changes owing to their intense preoccupation with the subject of Nutrition and Dietetics, achieved the recommended calcium intake (1018, 74 mg/ day).en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΠρόσληψη ασβεστίου στις φοιτήτριες του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Κρήτης και διαφορές στην πρόσληψη ανάμεσα στις πρωτοετείς και τις τελειόφοιτες φοιτήτριες του τμήματος.el
dc.titleCalcium intake in female students of the Department of Nutrition and Dietetics of ATEI of Crete and differences in calcium intake between first-year and senior students of the department.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜπαφάκη, Ελένηel
heal.creatorNameMpafaki, Elenien
heal.publicationDate2013-03-15T11:02:14Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/235
heal.abstractΗ υγεία των οστών απαιτεί προσοχή ιδιαιτέρως για τις γυναίκες, από την παιδική έως την αναπαραγωγική ηλικία, καθώς ο κίνδυνος κατάγματος από οστεοπόρωση αποτελεί βασικό πρόβλημα, αν αναλογισθούμε ότι οι παγκοσμίως οι γυναίκες έχουν διπλάσια συχνότητα καταγμάτων ισχίου από τους άνδρες. Σκοπός αυτής της έρευνας είναι να μελετηθεί κατά πόσον οι φοιτήτριες του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης προσλαμβάνουν επαρκείς ποσότητες διαιτητικού ασβεστίου. Δευτερεύων σκοπός είναι να μελετηθεί κατά πόσον η πρόσληψη ασβεστίου διαφέρει ανάμεσα στις πρωτοετείς και τις τελειόφοιτες φοιτήτριες του τμήματος. Σε σύνολό 126 φοιτητριών , ηλικίας 18- 24 ετών, εκ των οποίων οι 71 ήταν πρωτοετείς και οι 55 τελειόφοιτες, δόθηκε ερωτηματολόγιο συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων για την πρόσληψη του ασβεστίου το οποίο αποτελείται από 30 τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. Η έρευνα έδειξε ότι το σύνολο των ατόμων παρουσίασε μέση ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου 916,9 mg, χαμηλότερη δηλαδή από τις συστάσεις σε σχέση με την ηλικία και το φύλο. Η μέση πρόσληψη ασβεστίου από τις πρωτοετείς φοιτήτριες ήταν επίσης χαμηλότερη από τις συστάσεις (838.02 mg/ημέρα), ενώ οι τελειόφοιτες φοιτήτριες του τμήματος, πιθανόν λόγω αλλαγής διατροφικής συμπεριφοράς από την έντονη ενασχόληση τους με το αντικείμενο της Διατροφής και της Διαιτολογίας, είχαν υψηλότερη από τις συστάσεις μέση ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου (1018,74 mg).el
heal.abstractBone health requires attention particularly for women, from childhood to childbearing age, since the risk of fracture from osteoporosis is a major problem, considering that women have twice the incidence of hip fractures than men. The purpose of this study is to investigate whether female students of the Department of Nutrition and Dietetics of TEI Crete recruit obtain sufficient amounts of dietary calcium. A secondary aim is to examine whether dietary calcium intake is different between first-year and senior female students. One hundred and twenty six female students, aged 18 to 24 years, of which 71 were first-year and 55 were seniors, completed a food frequency questionnaire to assess intake of calcium, which consists of 30 foods rich in calcium. The survey showed that the whole sample had an average daily calcium intake of 916,9 mg, thus calcium intake in relation to age was low. The average calcium intake of first-year students was also below recommendations (838.02 mg/ day) /whereas senior students, possibly due to dietary changes owing to their intense preoccupation with the subject of Nutrition and Dietetics, achieved the recommended calcium intake (1018, 74 mg/ day).en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΠρόσληψη ασβεστίου στις φοιτήτριες του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Κρήτης και διαφορές στην πρόσληψη ανάμεσα στις πρωτοετείς και τις τελειόφοιτες φοιτήτριες του τμήματος.el
heal.titleCalcium intake in female students of the Department of Nutrition and Dietetics of ATEI of Crete and differences in calcium intake between first-year and senior students of the department.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordπρόσληψη ασβεστίου, φοιτήτρια, τμήμα διατροφής και διαιτολογίας, Τ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.keywordcalcium intake, university female university student, department of nutrition and dietics, TEI of Creteen
heal.advisorNameΠαπαδάκη, Αγγελικήel
heal.advisorNamePapadaki, Aggelikien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)