Εμφάνιση απλής εγγραφής

Comparison of dietary habits between college students in first and seventh Semester at TEI in Sitia.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΠούλιου, Ελισσάβετel
dc.creatorPouliou, Elissaveten
dc.date.accessioned2016-03-15T12:23:02Z
dc.date.available2016-03-15T12:23:02Z
dc.date.issued2014-07-25T12:05:45Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/236
dc.description.abstractΕισαγωγή: Οι έφηβοι είναι ευάλωτοι από διατροφικής άποψης, εξαιτίας του ιδιαίτερου τρόπου ζωής και διατροφικών συνηθειών. Η καταγραφή και η παρακολούθηση των διατροφικών συνηθειών των πρωτοετών και τελειόφοιτων φοιτητών του Τ.Ε.Ι Σητείας αποτελεί αντικείµενο προς διερεύνηση. Σκοπός: Μελέτη διατροφικών συνηθειών των πρωτοετών και των τελειόφοιτων φοιτητών του τµήµατος διατροφής και διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Σητείας και διερεύνηση πιθανών αλλαγών των διατροφικών συνηθειών των φοιτητών κατά τη φοίτησή τους. Υλικό- Μέθοδος: Ένα σύντοµοFFQ δόθηκε σε φοιτητές πρώτου και εβδόµου εξαµήνου κατά την έναρξη του χειµερινού εξαµήνου2008- 2009. Τελικά, 54 άτοµα δέχτηκαν να συµµετάσχουν στηµελέτη. Οι ηλικίες τους ήτανµεταξύ18 και23 ετών. ΤοFFQ το οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν περιλάµβανε54 τρόφιµα. Πληροφορίες για δηµογραφικά, ανθρωποµετρικά και ερωτήσεις που αφορούσαν τη φυσική δραστηριότητα, λήφθηκαν από όλα τα άτοµα τηςµελέτης. Η επεξεργασία των αποτελεσµάτων έγινεµε τη βοήθεια του στατιστικού προγράµµατοςSPSS 17. Αποτελέσµατα: Η ανάλυσή τους έδειξε πως δεν είχε υψηλή επαναληψιµότητα ανάµεσα στις οµάδες τροφίµων και τις βιοχηµικές εξετάσεις. Συµπεράσµατα: Αυτό που παρατηρήθηκε είναι ότι δεν υπάρχει στατιστικά σηµαντική διαφοροποίηση των διατροφικών συνηθειών των φοιτητών ολοκληρώνοντας τα εξάµηνα και προάγοντας τη ληφθείσα γνώση. Ενώ θα αναµενότανµια συσχέτιση βιοχηµικών εξετάσεωνµε κάποιες συγκεκριµένες οµάδες τροφίµων ωστόσο αυτό απέτυχε να φανεί στα αποτελέσµατα, ενδεχοµένως λόγω απόκρυψης αναφοράς των αληθινών διατροφικών συνηθειών από το έβδοµο εξάµηνο.el
dc.description.abstractIntroduction:Teenagers are vulnerable from dietary point of view, due to the particular lifestyle and eating habits. Recording and tracking the eating habits of freshmen and graduates students of T.E.I. in Sitia is subject of investigation. Purpose:Study of eating behaviours in freshmenand graduate college students of the Department of nutrition and dietetics of T.E.I. in Sitia and exploring possible changes in dietary habits of students during their studies. Material-method:A brief FFQ was given to students infirst and seventh semester at the beginning of the winter semester 2008-2009. Finally, 54 people have agreed to participate in the study. Their ages were between 18 and 23 years old. The FFQ which were called to answer consisted of 54 foods. Information about demographic, anthropometric and questions related to physicalactivity, received from all the people in the study. Results:The processing of the results was done with the help of the statistical program SPSS 17. Their analysis showed that there was high repeatability between food groups and biochemical tests. Conclusions:It is observed that there is no statistically significant differences in dietary habits of students completing semesters and promoting the received knowledge. While it was expected a correlation of biochemical tests with some specific food groups however this failed to appear, possibly due to concealment of true eating habits from the seventh semester.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΣύγκριση διατροφικών συνηθειών µεταξύ φοιτητών πρώτου και εβδόµου Εξαµήνου του ΤΕΙ Σητείας.el
dc.titleComparison of dietary habits between college students in first and seventh Semester at TEI in Sitia.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΠούλιου, Ελισσάβετel
heal.creatorNamePouliou, Elissaveten
heal.publicationDate2014-07-25T12:05:45Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/236
heal.abstractΕισαγωγή: Οι έφηβοι είναι ευάλωτοι από διατροφικής άποψης, εξαιτίας του ιδιαίτερου τρόπου ζωής και διατροφικών συνηθειών. Η καταγραφή και η παρακολούθηση των διατροφικών συνηθειών των πρωτοετών και τελειόφοιτων φοιτητών του Τ.Ε.Ι Σητείας αποτελεί αντικείµενο προς διερεύνηση. Σκοπός: Μελέτη διατροφικών συνηθειών των πρωτοετών και των τελειόφοιτων φοιτητών του τµήµατος διατροφής και διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Σητείας και διερεύνηση πιθανών αλλαγών των διατροφικών συνηθειών των φοιτητών κατά τη φοίτησή τους. Υλικό- Μέθοδος: Ένα σύντοµοFFQ δόθηκε σε φοιτητές πρώτου και εβδόµου εξαµήνου κατά την έναρξη του χειµερινού εξαµήνου2008- 2009. Τελικά, 54 άτοµα δέχτηκαν να συµµετάσχουν στηµελέτη. Οι ηλικίες τους ήτανµεταξύ18 και23 ετών. ΤοFFQ το οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν περιλάµβανε54 τρόφιµα. Πληροφορίες για δηµογραφικά, ανθρωποµετρικά και ερωτήσεις που αφορούσαν τη φυσική δραστηριότητα, λήφθηκαν από όλα τα άτοµα τηςµελέτης. Η επεξεργασία των αποτελεσµάτων έγινεµε τη βοήθεια του στατιστικού προγράµµατοςSPSS 17. Αποτελέσµατα: Η ανάλυσή τους έδειξε πως δεν είχε υψηλή επαναληψιµότητα ανάµεσα στις οµάδες τροφίµων και τις βιοχηµικές εξετάσεις. Συµπεράσµατα: Αυτό που παρατηρήθηκε είναι ότι δεν υπάρχει στατιστικά σηµαντική διαφοροποίηση των διατροφικών συνηθειών των φοιτητών ολοκληρώνοντας τα εξάµηνα και προάγοντας τη ληφθείσα γνώση. Ενώ θα αναµενότανµια συσχέτιση βιοχηµικών εξετάσεωνµε κάποιες συγκεκριµένες οµάδες τροφίµων ωστόσο αυτό απέτυχε να φανεί στα αποτελέσµατα, ενδεχοµένως λόγω απόκρυψης αναφοράς των αληθινών διατροφικών συνηθειών από το έβδοµο εξάµηνο.el
heal.abstractIntroduction:Teenagers are vulnerable from dietary point of view, due to the particular lifestyle and eating habits. Recording and tracking the eating habits of freshmen and graduates students of T.E.I. in Sitia is subject of investigation. Purpose:Study of eating behaviours in freshmenand graduate college students of the Department of nutrition and dietetics of T.E.I. in Sitia and exploring possible changes in dietary habits of students during their studies. Material-method:A brief FFQ was given to students infirst and seventh semester at the beginning of the winter semester 2008-2009. Finally, 54 people have agreed to participate in the study. Their ages were between 18 and 23 years old. The FFQ which were called to answer consisted of 54 foods. Information about demographic, anthropometric and questions related to physicalactivity, received from all the people in the study. Results:The processing of the results was done with the help of the statistical program SPSS 17. Their analysis showed that there was high repeatability between food groups and biochemical tests. Conclusions:It is observed that there is no statistically significant differences in dietary habits of students completing semesters and promoting the received knowledge. While it was expected a correlation of biochemical tests with some specific food groups however this failed to appear, possibly due to concealment of true eating habits from the seventh semester.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΣύγκριση διατροφικών συνηθειών µεταξύ φοιτητών πρώτου και εβδόµου Εξαµήνου του ΤΕΙ Σητείας.el
heal.titleComparison of dietary habits between college students in first and seventh Semester at TEI in Sitia.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordανθρώπινη διατροφή, διατροφική συνήθεια, τμήμα διατροφής και διαιτολογίας, Τ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.keywordhuman nutrition, food habbit, department of nutrition and dietics, TEI of Creteen
heal.advisorNameΜαρκάκη, Αναστασίαel
heal.advisorNameMarkaki, Anastasiaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)