Εμφάνιση απλής εγγραφής

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚοντορουχά, Ευστρατίαel
dc.creatorKontoroucha, Efstratiaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:23:12Z
dc.date.available2016-03-15T12:23:12Z
dc.date.issued2012-06-27T11:29:59Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/243
dc.description.abstractΗ τρέχουσα οικονομική κρίση έχει χαρακτηριστεί ως η σοβαρότερη των τελευταίων ετών. Η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και η επιβάρυνση της δημόσιας ψυχικής υγείας ασκούν δυσμενή επιρροή στον τρόπο σίτισης των καταναλωτών. Η διατροφή των Ελλήνων τείνει να απομακρύνεται σημαντικά από το μεσογειακό πρότυπο διατροφής. Ο περιορισμός των δαπανών για τρόφιμα υποβαθμίζει την θρεπτική ποιότητα, κυρίως εις βάρος της πρόσληψης μικροθρεπτικών συστατικών και ω-3 λιπαρών οξέων. Τείνει να αυξάνεται η συχνότητα εμφάνισης σοβαρών ασθενειών και παχυσαρκίας. Παράλληλα παρατηρείται βελτίωση της οργάνωσης των αγορών και αύξηση της κατανάλωσης σπιτικού φαγητού. Η παρούσα εργασία συγκεντρώνει και παρουσιάζει την πρόσφατη έρευνα στην Ελλάδα που σχετίζεται με την καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων και παραθέτει προτάσεις βελτίωσης της θρεπτικότητας του ημερήσιου σιτηρεσίου, προσαρμοσμένες στη μέση οικονομική δυνατότητα των ελληνικών νοικοκυριών.el
dc.description.abstractThe current financial crisis is regarded as the worst and most important in recent years. Greek living standards deteriorating and public mental health burdening, have a significant influence on food consumption. The diet of the Greeks tends to move significantly away from the Mediterranean eating pattern. Cutting expenditure on food diminishes the nutritional value mainly at the expense of micronutrients and omega-3 fatty acids intake. The incidence of serious diseases and obesity tends to rise. At the same time, improved food supply programming and increased homemade food consumption is observed. This thesis gathers and presents recent research in Greece related to consumer behaviour of Greeks and sets out proposals to improve the daily ration, adapted to what the average Greek households can afford.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΟικονομική κρίση 21ου αιώνα: Επιπτώσεις στην πρόσληψη τροφής των Ελλήνων.el

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚοντορουχά, Ευστρατίαel
heal.creatorNameKontoroucha, Efstratiaen
heal.publicationDate2012-06-27T11:29:59Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/243
heal.abstractΗ τρέχουσα οικονομική κρίση έχει χαρακτηριστεί ως η σοβαρότερη των τελευταίων ετών. Η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και η επιβάρυνση της δημόσιας ψυχικής υγείας ασκούν δυσμενή επιρροή στον τρόπο σίτισης των καταναλωτών. Η διατροφή των Ελλήνων τείνει να απομακρύνεται σημαντικά από το μεσογειακό πρότυπο διατροφής. Ο περιορισμός των δαπανών για τρόφιμα υποβαθμίζει την θρεπτική ποιότητα, κυρίως εις βάρος της πρόσληψης μικροθρεπτικών συστατικών και ω-3 λιπαρών οξέων. Τείνει να αυξάνεται η συχνότητα εμφάνισης σοβαρών ασθενειών και παχυσαρκίας. Παράλληλα παρατηρείται βελτίωση της οργάνωσης των αγορών και αύξηση της κατανάλωσης σπιτικού φαγητού. Η παρούσα εργασία συγκεντρώνει και παρουσιάζει την πρόσφατη έρευνα στην Ελλάδα που σχετίζεται με την καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων και παραθέτει προτάσεις βελτίωσης της θρεπτικότητας του ημερήσιου σιτηρεσίου, προσαρμοσμένες στη μέση οικονομική δυνατότητα των ελληνικών νοικοκυριών.el
heal.abstractThe current financial crisis is regarded as the worst and most important in recent years. Greek living standards deteriorating and public mental health burdening, have a significant influence on food consumption. The diet of the Greeks tends to move significantly away from the Mediterranean eating pattern. Cutting expenditure on food diminishes the nutritional value mainly at the expense of micronutrients and omega-3 fatty acids intake. The incidence of serious diseases and obesity tends to rise. At the same time, improved food supply programming and increased homemade food consumption is observed. This thesis gathers and presents recent research in Greece related to consumer behaviour of Greeks and sets out proposals to improve the daily ration, adapted to what the average Greek households can afford.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΟικονομική κρίση 21ου αιώνα: Επιπτώσεις στην πρόσληψη τροφής των Ελλήνων.el
heal.typebachelorThesis
heal.keywordοικονομική κρίση, διατροφή, Έλληνας, τροφήel
heal.keywordfinancial crisis, nutrition, Greek, fooden
heal.advisorNameΑνδρουλάκη, Καλλιόπηel
heal.advisorNameAndroulaki, Kalliopien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)