Εμφάνιση απλής εγγραφής

Celiac disease and nutritional management.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΑρβανιτίδου, Παναγιώταel
dc.creatorΠαππά, Αγγελικήel
dc.creatorArvanitidou, Panagiotaen
dc.creatorPappa, Aggelikien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:23:14Z
dc.date.available2016-03-15T12:23:14Z
dc.date.issued2013-03-13T11:34:13Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/244
dc.description.abstractΣκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εξεταστεί ο ρόλος της διατροφής στην αντιμετώπιση της κοιλιοκάκης, καθώς αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για τη βελτίωση της κλινικής εικόνας της ασθένειας και της ποιότητας ζωής των ασθενών. Ως εκ τούτου, θα πραγματοποιηθεί ανάλυση του ορισμού της έννοιας της κοιλιοκάκης καθώς και ποια είναι τα συμπτώματα αλλά και η συχνότητα εκδήλωσής της στις μέρες μας. Τέλος, θα παρουσιαστεί ο τρόπος διάγνωσης της συγκεκριμένης ασθένειας αλλά και ποια είναι η ενδεδειγμένη διατροφική και φαρμακευτική αντιμετώπιση της. Αντίστοιχα, αναφέρονται ιατρικές μελέτες σχετικά με τη διατροφή και την κοιλιοκάκη καθώς και ποιες είναι οι τροφές εκείνες που θα πρέπει να αποφεύγονται ή συνιστώνται με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και την προστασία από την κοιλιοκάκη.el
dc.description.abstractThe aim of the present study was to examine the role of diet in the management of celiac disease, since it is the most important factor for the improvement of the clinical image of the patients and the improvement of their quality of life. For that reason, an analysis of the definition of the celiac disease will be done and the symptoms and frequency of the disease will be presented. Finally, the ways of diagnosis, as well as the nutritional and pharmacologic treatment will be examined. In addition, medical studies related to the nutritional management of celiac disease, along with the presentation of foods to be preferred and avoided by patients, in order to improve quality of life, will be examined.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΚοιλιοκάκη και διατροφική αντιμετώπιση.el
dc.titleCeliac disease and nutritional management.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΑρβανιτίδου, Παναγιώταel
heal.creatorNameΠαππά, Αγγελικήel
heal.creatorNameArvanitidou, Panagiotaen
heal.creatorNamePappa, Aggelikien
heal.publicationDate2013-03-13T11:34:13Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/244
heal.abstractΣκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εξεταστεί ο ρόλος της διατροφής στην αντιμετώπιση της κοιλιοκάκης, καθώς αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για τη βελτίωση της κλινικής εικόνας της ασθένειας και της ποιότητας ζωής των ασθενών. Ως εκ τούτου, θα πραγματοποιηθεί ανάλυση του ορισμού της έννοιας της κοιλιοκάκης καθώς και ποια είναι τα συμπτώματα αλλά και η συχνότητα εκδήλωσής της στις μέρες μας. Τέλος, θα παρουσιαστεί ο τρόπος διάγνωσης της συγκεκριμένης ασθένειας αλλά και ποια είναι η ενδεδειγμένη διατροφική και φαρμακευτική αντιμετώπιση της. Αντίστοιχα, αναφέρονται ιατρικές μελέτες σχετικά με τη διατροφή και την κοιλιοκάκη καθώς και ποιες είναι οι τροφές εκείνες που θα πρέπει να αποφεύγονται ή συνιστώνται με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και την προστασία από την κοιλιοκάκη.el
heal.abstractThe aim of the present study was to examine the role of diet in the management of celiac disease, since it is the most important factor for the improvement of the clinical image of the patients and the improvement of their quality of life. For that reason, an analysis of the definition of the celiac disease will be done and the symptoms and frequency of the disease will be presented. Finally, the ways of diagnosis, as well as the nutritional and pharmacologic treatment will be examined. In addition, medical studies related to the nutritional management of celiac disease, along with the presentation of foods to be preferred and avoided by patients, in order to improve quality of life, will be examined.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΚοιλιοκάκη και διατροφική αντιμετώπιση.el
heal.titleCeliac disease and nutritional management.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordκοιλιοκάκη, διατροφή, γλουτένη, διατροφική αντιμετώπιση της κοιλιοκάκηςel
heal.keywordceliac disease, nutrition, gluten, nutritional treatment of celiac diseaseen
heal.advisorNameΠαπαδάκη, Αγγελικήel
heal.advisorNamePapadaki, Aggelikien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)