Εμφάνιση απλής εγγραφής

Nutritional care for short and long term period travelers.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΤσερλίγκα, Αλεξίαel
dc.creatorTserligka, Alexiaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:23:18Z
dc.date.available2016-03-15T12:23:18Z
dc.date.issued2013-03-27T09:56:37Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/248
dc.description.abstractΤαξίδι: είναι μια αλλαγή από την καθημερινότητα. Όμως όπως κάθε αλλαγή μπορεί να επιφέρει ευχάριστες ή δυσάρεστες εκπλήξεις. Κάποιες από αυτές τις εκπλήξεις αφορούν την υγεία του ταξιδιώτη. Σ’ αυτήν λοιπόν την εργασία αναφέρονται και αναλύονται όλα τα πιθανά προβλήματα, που αφορούν την υγεία του ταξιδιώτη, που μπορούν να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Αρχικά αναφέρονται βασικοί παράγοντες που πρέπει να ακολουθεί κάθε ταξιδιώτης πριν τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού, ο διαχωρισμός σε σύντομης και μακράς διάρκειας ταξίδι καθώς και οι 2 κατηγορίες νοσημάτων (λοιμώδη και μη λοιμώδη) που ενδιαφέρουν κάθε ταξιδιώτη . Εν συνεχεία αναφέρονται το είδος των ιατρικών εγκαταστάσεων που διαθέτουν ενδεικτικά κάποιες χώρες καθώς και την πιθανότητα εμφάνισης κάποιου προβλήματος υγείας από κατανάλωση μολυσμένης τροφής ή νερού. Αναλύονται επίσης τα λοιμώδη νοσήματα που επιπολάζουν σε κάθε χώρα και οι τρόποι πρόληψης και θεραπείας καθώς και τα μη λοιμώδη (χρόνια νοσήματα), η διατροφική αντιμετώπιση για το καθένα από αυτά και παρέχονται συμβουλές για ταξιδιώτες που πάσχουν από αυτά. Ένα επίσης σημαντικό κομμάτι που αναφέρεται είναι οι κίνδυνοι από το νερό και το φαγητό, τα μέτρα προφύλαξης καθώς και κάποιες οδηγίες που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αφού έχει γίνει λόγος για οδηγίες που πρέπει να τηρούνται πριν και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην πορεία αναφέρονται οδηγίες για μετά την επιστροφή από το ταξίδι. Και τέλος γίνεται αναφορά στην Τηλεϊατρική, τι είναι και ποιος ο σκοπός της. Έγινε και μια έρευνα σε συνεργασία με το Σισμανόγλειο νοσοκομείο που διαθέτει τμήμα Τηλεϊατρικής και το Υπ. Εξωτερικών σε 50 ερωτηθέντες που εργάζονται στο Υπ. Εξωτερικών για να εξακριβωθεί κατά πόσο μπορεί η Τηλεϊατρική να βοηθήσει στην διατροφική εκπαίδευση σε ταξιδιώτες μακράς διάρκειας.el
dc.description.abstractTravel is a change from everyday life. Yet change may bring along pleasant or unpleasant surprises. Some of these surprises could also concern the traveler's health. This paper attempts to discuss and analyze all potential issues involving the traveler's health during a journey. Initially, reference is made to some key factors that one should keep in mind before planning a journey: the difference between short-term and long-term travel as well as the two categories of diseases ‒infectious and non-infectious‒ that could potentially affect the traveler. Later, reference is made to the medical establishments available in a list of countries and to the potential health issues that may arise from contaminated food or water consumption. A closer look is also given to the infectious types of disease noted in each country and the methods of prevention or therapy available for these, as well to the non-infectious (chronic) types of disease, the dietary treatment suggested for each and advise that could be offered to travelers suffering from these. Another important section of this paper discusses the health risks that may be hidden in food and water, the measures that can be taken to prevent these risks and the guidelines that should be followed during a journey. After discussing the guidelines that should be taken into account before and during travel, advice is also offered for the period following the return from a journey. Last, reference is made to Telemedicine: its definition and aim. In collaboration with the Sismanogleion Hospital (equipped with a Telemedicine unit) and the Ministry of Foreign Affairs, 50 employees at the Ministry of Foreign Affairs were asked to participate in a rating of how Telemedicine can assist in the dietary education of long-term travelers.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιατροφική φροντίδα για ταξιδιώτες σύντομης και μακράς διάρκειας.el
dc.titleNutritional care for short and long term period travelers.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΤσερλίγκα, Αλεξίαel
heal.creatorNameTserligka, Alexiaen
heal.publicationDate2013-03-27T09:56:37Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/248
heal.abstractΤαξίδι: είναι μια αλλαγή από την καθημερινότητα. Όμως όπως κάθε αλλαγή μπορεί να επιφέρει ευχάριστες ή δυσάρεστες εκπλήξεις. Κάποιες από αυτές τις εκπλήξεις αφορούν την υγεία του ταξιδιώτη. Σ’ αυτήν λοιπόν την εργασία αναφέρονται και αναλύονται όλα τα πιθανά προβλήματα, που αφορούν την υγεία του ταξιδιώτη, που μπορούν να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Αρχικά αναφέρονται βασικοί παράγοντες που πρέπει να ακολουθεί κάθε ταξιδιώτης πριν τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού, ο διαχωρισμός σε σύντομης και μακράς διάρκειας ταξίδι καθώς και οι 2 κατηγορίες νοσημάτων (λοιμώδη και μη λοιμώδη) που ενδιαφέρουν κάθε ταξιδιώτη . Εν συνεχεία αναφέρονται το είδος των ιατρικών εγκαταστάσεων που διαθέτουν ενδεικτικά κάποιες χώρες καθώς και την πιθανότητα εμφάνισης κάποιου προβλήματος υγείας από κατανάλωση μολυσμένης τροφής ή νερού. Αναλύονται επίσης τα λοιμώδη νοσήματα που επιπολάζουν σε κάθε χώρα και οι τρόποι πρόληψης και θεραπείας καθώς και τα μη λοιμώδη (χρόνια νοσήματα), η διατροφική αντιμετώπιση για το καθένα από αυτά και παρέχονται συμβουλές για ταξιδιώτες που πάσχουν από αυτά. Ένα επίσης σημαντικό κομμάτι που αναφέρεται είναι οι κίνδυνοι από το νερό και το φαγητό, τα μέτρα προφύλαξης καθώς και κάποιες οδηγίες που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αφού έχει γίνει λόγος για οδηγίες που πρέπει να τηρούνται πριν και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην πορεία αναφέρονται οδηγίες για μετά την επιστροφή από το ταξίδι. Και τέλος γίνεται αναφορά στην Τηλεϊατρική, τι είναι και ποιος ο σκοπός της. Έγινε και μια έρευνα σε συνεργασία με το Σισμανόγλειο νοσοκομείο που διαθέτει τμήμα Τηλεϊατρικής και το Υπ. Εξωτερικών σε 50 ερωτηθέντες που εργάζονται στο Υπ. Εξωτερικών για να εξακριβωθεί κατά πόσο μπορεί η Τηλεϊατρική να βοηθήσει στην διατροφική εκπαίδευση σε ταξιδιώτες μακράς διάρκειας.el
heal.abstractTravel is a change from everyday life. Yet change may bring along pleasant or unpleasant surprises. Some of these surprises could also concern the traveler's health. This paper attempts to discuss and analyze all potential issues involving the traveler's health during a journey. Initially, reference is made to some key factors that one should keep in mind before planning a journey: the difference between short-term and long-term travel as well as the two categories of diseases ‒infectious and non-infectious‒ that could potentially affect the traveler. Later, reference is made to the medical establishments available in a list of countries and to the potential health issues that may arise from contaminated food or water consumption. A closer look is also given to the infectious types of disease noted in each country and the methods of prevention or therapy available for these, as well to the non-infectious (chronic) types of disease, the dietary treatment suggested for each and advise that could be offered to travelers suffering from these. Another important section of this paper discusses the health risks that may be hidden in food and water, the measures that can be taken to prevent these risks and the guidelines that should be followed during a journey. After discussing the guidelines that should be taken into account before and during travel, advice is also offered for the period following the return from a journey. Last, reference is made to Telemedicine: its definition and aim. In collaboration with the Sismanogleion Hospital (equipped with a Telemedicine unit) and the Ministry of Foreign Affairs, 50 employees at the Ministry of Foreign Affairs were asked to participate in a rating of how Telemedicine can assist in the dietary education of long-term travelers.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφική φροντίδα για ταξιδιώτες σύντομης και μακράς διάρκειας.el
heal.titleNutritional care for short and long term period travelers.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιατροφική φροντίδα, ταξίδι, λοιμώδες νόσημα, διατροφικές συμβουλές για ταξιδιώτες, ταξιδιώτης μακράς διάρκειαςel
heal.keywordnutritional care, voyage, infectious disease, nutritional advices for travelers, long-term traveleren
heal.advisorNameΦραγκιαδάκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameFragkiadakis, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)