Εμφάνιση απλής εγγραφής

Multiparametric quality control of mineral and table commercial bottled drinking water.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΖωάννου, Καλή - Στέλλαel
dc.creatorZoannou, Kali - Stellaen
dc.date.accessioned2016-03-15T14:26:40Z
dc.date.available2016-03-15T14:26:40Z
dc.date.issued2008-04-30T09:52:32Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/2504
dc.description.abstractΣκοπός της εργασίας αυτής ήταν αφενός μεν να διερευνηθεί και να διαπιστωθεί πειραματικά η ορθότητα μερικών από τα δεδομένα που αναγράφονται στη συσκευασία των νερών, και αφετέρου ο έλεγχος για πιθανή μικροβιακή επιμόλυνση. Οι ποιοτικές παράμετροι που εξετάστηκαν είναι το pH, η ηλεκτρική αγωγιμότητα, η ολική σκληρότητα, το ολικό στερό υπόλειμμα, τα χρωριόντα, τα θειικά ιόντα, τα νιτρικά ιόντα, και το υπολειμματικό χλώριο. Όσον αφορά τις μικροβιολογικές παραμέτρους ερευνήθηκε η πιθανή ύπαρξη ολικών κολοβακτηρίων Escherichia coli, κοπρικών στρεπτόκοκκων και ετερότροφων βακτηρίων. Στην εργασία περιέχονται και πληροφορίες σχετικές με την κυκλοφορία και κατανάλωση των εμφιαλωμένων νερών στην Ελλάδα, όπως επίσης και το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τα εμφιαλωμένα νερά. Τα δείγματα που αναλύθηκαν πειραματικά είναι 6 διαφορετικές μάρκες μεταλλικών νερών και 4 διαφορετικές μάρκες επιτραπέζιων νερών. Τα φυσικά μεταλλικά νερά ήταν τα εξής: Λουτράκι, Αύρα, Κορπή, Ιόλη, Vittel και Contrex. Τα επιτραπέζια νερά ήταν τα εξής: Λυττός, Σαμαριά, Ζαρός και Ρούβας. Για λόγους αποφυγής εμπορικής ζημιάς δεν υπάρχει σαφής αναφορά στο όνομα του νερού σε κανένα σημείο του κειμένου. Για τον διαχωρισμό των δειγμάτων μεταξύ τους χρησιμοποιούνται κωδικά ονόματα με τυχαία σειρά, για τα φυσικά μεταλλικά νερά ΦΜ1, ΦΜ2, ΦΜ3, ΦΜ4, ΦΜ5, ΦΜ6, και για τα επιτραπέζια νερά ΕΝ1, ΕΝ2, ΕΝ3, ΕΝ4.el
dc.description.abstractThe aim of this project was, in the first place, the examination and verification of some parameters which were inscribed on the labels of the different bottled water brands, and additionally to check for possible microbiological contamination, during the self life. The quality parameters which was examined was pH, conductivity, total hardness, total solids, chloride anions, sulphate anions, nitrate anions, free chlorine. As far as in concerns microbiological parameters, the samples were tested for possible existence of total coliforms, Escherichia Coli, enterococci and heterotrophic bacteria. The brands which were experimentally tested were six different brands of mineral waters and four different brands of table waters. Mineral water brands were: Loutraki, Avra, Korpi, Ioli, Vittex, Contrex. Table water brands were: Littos, Smaria, Zaro’s and Rouvas. Randomly chosen code names are used instead of the real names, in order to avoid any commercial loss. That is to say, for the mineral waters ΦΜ1, ΦΜ2, ΦΜ3, ΦΜ4, ΦΜ5, ΦΜ6, and for the table waters ΕΝ1, ΕΝ2, ΕΝ3, ΕΝ4.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών (Σ.Εφ.Ε), Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε.el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Applied Sciences, Department of Environmental and Natural Resources Engineeringen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΠολυπαραμετρικός ποιοτικός έλεγχος εμφιαλωμένων φυσικών μεταλλικών και επιτραπέζιων νερών.el
dc.titleMultiparametric quality control of mineral and table commercial bottled drinking water.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΖωάννου, Καλή - Στέλλαel
heal.creatorNameZoannou, Kali - Stellaen
heal.publicationDate2008-04-30T09:52:32Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/2504
heal.abstractΣκοπός της εργασίας αυτής ήταν αφενός μεν να διερευνηθεί και να διαπιστωθεί πειραματικά η ορθότητα μερικών από τα δεδομένα που αναγράφονται στη συσκευασία των νερών, και αφετέρου ο έλεγχος για πιθανή μικροβιακή επιμόλυνση. Οι ποιοτικές παράμετροι που εξετάστηκαν είναι το pH, η ηλεκτρική αγωγιμότητα, η ολική σκληρότητα, το ολικό στερό υπόλειμμα, τα χρωριόντα, τα θειικά ιόντα, τα νιτρικά ιόντα, και το υπολειμματικό χλώριο. Όσον αφορά τις μικροβιολογικές παραμέτρους ερευνήθηκε η πιθανή ύπαρξη ολικών κολοβακτηρίων Escherichia coli, κοπρικών στρεπτόκοκκων και ετερότροφων βακτηρίων. Στην εργασία περιέχονται και πληροφορίες σχετικές με την κυκλοφορία και κατανάλωση των εμφιαλωμένων νερών στην Ελλάδα, όπως επίσης και το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τα εμφιαλωμένα νερά. Τα δείγματα που αναλύθηκαν πειραματικά είναι 6 διαφορετικές μάρκες μεταλλικών νερών και 4 διαφορετικές μάρκες επιτραπέζιων νερών. Τα φυσικά μεταλλικά νερά ήταν τα εξής: Λουτράκι, Αύρα, Κορπή, Ιόλη, Vittel και Contrex. Τα επιτραπέζια νερά ήταν τα εξής: Λυττός, Σαμαριά, Ζαρός και Ρούβας. Για λόγους αποφυγής εμπορικής ζημιάς δεν υπάρχει σαφής αναφορά στο όνομα του νερού σε κανένα σημείο του κειμένου. Για τον διαχωρισμό των δειγμάτων μεταξύ τους χρησιμοποιούνται κωδικά ονόματα με τυχαία σειρά, για τα φυσικά μεταλλικά νερά ΦΜ1, ΦΜ2, ΦΜ3, ΦΜ4, ΦΜ5, ΦΜ6, και για τα επιτραπέζια νερά ΕΝ1, ΕΝ2, ΕΝ3, ΕΝ4.el
heal.abstractThe aim of this project was, in the first place, the examination and verification of some parameters which were inscribed on the labels of the different bottled water brands, and additionally to check for possible microbiological contamination, during the self life. The quality parameters which was examined was pH, conductivity, total hardness, total solids, chloride anions, sulphate anions, nitrate anions, free chlorine. As far as in concerns microbiological parameters, the samples were tested for possible existence of total coliforms, Escherichia Coli, enterococci and heterotrophic bacteria. The brands which were experimentally tested were six different brands of mineral waters and four different brands of table waters. Mineral water brands were: Loutraki, Avra, Korpi, Ioli, Vittex, Contrex. Table water brands were: Littos, Smaria, Zaro’s and Rouvas. Randomly chosen code names are used instead of the real names, in order to avoid any commercial loss. That is to say, for the mineral waters ΦΜ1, ΦΜ2, ΦΜ3, ΦΜ4, ΦΜ5, ΦΜ6, and for the table waters ΕΝ1, ΕΝ2, ΕΝ3, ΕΝ4.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών (Σ.Εφ.Ε), Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε.el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Applied Sciences, Department of Environmental and Natural Resources Engineeringen
heal.titleΠολυπαραμετρικός ποιοτικός έλεγχος εμφιαλωμένων φυσικών μεταλλικών και επιτραπέζιων νερών.el
heal.titleMultiparametric quality control of mineral and table commercial bottled drinking water.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordποιοτικός έλεγχος, νερό, εμφιαλωμένο νερό, επιτραπέζιο νερό, μεταλλικό νερό, λοίμωξη, υγειονομική διάταξηel
heal.keywordquality control, water, bottled water, table water, mineral water, infection, sanitary provisionen
heal.advisorNameΣταυρουλάκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameStavroulakis, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)