Εμφάνιση απλής εγγραφής

Nutritional habits in Greece and the role of wild grasses in the Cretan diet with emphasis on residents of Sitia.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΔιακοσσάβα, Αγγελικήel
dc.creatorΚωστάκη, Ελένηel
dc.creatorΝτεγιάννη, Μαργαρίταel
dc.creatorDiakossava, Angelikien
dc.creatorKostaki, Elenien
dc.creatorNtegianni, Margaritaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:23:21Z
dc.date.available2016-03-15T12:23:21Z
dc.date.issued2012-02-29T10:20:44Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/250
dc.description.abstractΤα διατροφικά πρότυπα διαφοροποιούνται ανάλογα με την τοποθεσία την οποία μελετάμε. Η Μεσογειακή διατροφή θεωρείται από τις κορυφαίες διατροφές ανά τον κόσμο, λόγω της θετικής επίδρασης των διάφορων συστατικών της σε ασθενείς με διάφορα προβλήματα υγείας τα οποία θεωρούνται μάστιγες του αιώνα που διανύουμε, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, οι διάφοροι τύποι καρκίνου, ο σακχαρώδης διαβήτης. Όμως, από διάφορες έρευνες διαφαίνεται ότι αυτός ο τρόπος διατροφής αρχίζει να εγκαταλείπεται από τις νεότερες γενιές. Σε αυτή την εργασία στόχος μας είναι να μελετηθούν οι διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Σητείας, δίνοντας έμφαση στην κατανάλωση άγριων χόρτων και πώς αυτή διαφοροποιείται ανάλογα με διάφορες παραμέτρουςel
dc.description.abstractThe nutritional patterns are differentiated among the world. Mediterranean diet is considered to be a very balanced nutrition and this is why it has been so popular in many countries and is proposed by many scientists and nutritionists. Many researchers have found that Mediterranean diet has immediate effect in quality of life due to its positive impacts of its ingredients in many diseases such as cardiovascular diseases, diabetes, various types of cancer etc. In the last decades though, scientists have shown that many people today have abandoned this way of life. In this project, we are studying the nutrition habits in a town in Crete called Sitia, with particular emphasis in consumption of greens and how these habits are varying among different groups.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΟι διατροφικές συνήθειες στον ελλαδικό χώρο και ο ρόλος των άγριων χόρτων στην κρητική διατροφή με έμφαση στους κατοίκους της Σητείας.el
dc.titleNutritional habits in Greece and the role of wild grasses in the Cretan diet with emphasis on residents of Sitia.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΔιακοσσάβα, Αγγελικήel
heal.creatorNameΚωστάκη, Ελένηel
heal.creatorNameΝτεγιάννη, Μαργαρίταel
heal.creatorNameDiakossava, Angelikien
heal.creatorNameKostaki, Elenien
heal.creatorNameNtegianni, Margaritaen
heal.publicationDate2012-02-29T10:20:44Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/250
heal.abstractΤα διατροφικά πρότυπα διαφοροποιούνται ανάλογα με την τοποθεσία την οποία μελετάμε. Η Μεσογειακή διατροφή θεωρείται από τις κορυφαίες διατροφές ανά τον κόσμο, λόγω της θετικής επίδρασης των διάφορων συστατικών της σε ασθενείς με διάφορα προβλήματα υγείας τα οποία θεωρούνται μάστιγες του αιώνα που διανύουμε, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, οι διάφοροι τύποι καρκίνου, ο σακχαρώδης διαβήτης. Όμως, από διάφορες έρευνες διαφαίνεται ότι αυτός ο τρόπος διατροφής αρχίζει να εγκαταλείπεται από τις νεότερες γενιές. Σε αυτή την εργασία στόχος μας είναι να μελετηθούν οι διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Σητείας, δίνοντας έμφαση στην κατανάλωση άγριων χόρτων και πώς αυτή διαφοροποιείται ανάλογα με διάφορες παραμέτρουςel
heal.abstractThe nutritional patterns are differentiated among the world. Mediterranean diet is considered to be a very balanced nutrition and this is why it has been so popular in many countries and is proposed by many scientists and nutritionists. Many researchers have found that Mediterranean diet has immediate effect in quality of life due to its positive impacts of its ingredients in many diseases such as cardiovascular diseases, diabetes, various types of cancer etc. In the last decades though, scientists have shown that many people today have abandoned this way of life. In this project, we are studying the nutrition habits in a town in Crete called Sitia, with particular emphasis in consumption of greens and how these habits are varying among different groups.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΟι διατροφικές συνήθειες στον ελλαδικό χώρο και ο ρόλος των άγριων χόρτων στην κρητική διατροφή με έμφαση στους κατοίκους της Σητείας.el
heal.titleNutritional habits in Greece and the role of wild grasses in the Cretan diet with emphasis on residents of Sitia.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιατροφική συνήθεια, άγρια φαγώσιμα χόρτα, κρητική διατροφή, Σητείαel
heal.keywordfood habit, wild plant, wild edible greens, cretan diet, Siteiaen
heal.advisorNameΨαρουδάκη, Αντωνίαel
heal.advisorNamePsaroudaki, Antoniaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)