Show simple item record

Organic changes for people of third age and their nutritional care.

Dublin Core metadata

dc.creatorΚουννίδου, Έλεναel
dc.creatorKounnidou, Elenaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:23:27Z
dc.date.available2016-03-15T12:23:27Z
dc.date.issued2012-02-29T11:37:09Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/256
dc.description.abstractΣτα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας, ο καθηγητής μου κύριος Φραγκιαδάκης Γεώργιος και εγώ, αρχικά αποφασίσαμε το γενικό θέμα ότι θα είναι τα άτομα τρίτης ηλικίας. Στη συνέχεια θέσαμε διάφορες πτυχές του θέματος και καταλήξαμε ότι θα διερευνήσουμε τις Οργανικές Αλλαγές που σχετίζονται με τη Γήρανση καθώς και τη Διατροφική Φροντίδα που μπορεί και χρειάζεται να παρέχεται στα άτομα αυτά. Η απόφαση μας αυτή στηρίχθηκε στο γεγονός ότι και πλούσια βιβλιογραφία υπήρχε στη διάθεση μας για έρευνα και ικανοποιητικό χρόνος για διεκπεραίωση του θέματος. Αναμφίβολα το ενδιαφέρον μας για τις ιδιαιτερότητες των ατόμων τρίτης ηλικίας ήταν ο βασικός παράγοντας αυτή της επιλογής. Αφού καταλήξαμε στις βασικές παραμέτρους του θέματος στοχοποιήσαμε τις επιμέρους πτυχές: οι πολλές και διαφορετικές αλλαγές που ακούσια επέρχονται με τη γήρανση, η σχέση των αλλαγών αυτών με τη διατροφή και ο ρόλος που έχει να επιτελέσει ένας επαγγελματίας διαιτολόγος-διατροφολόγος για τη φροντίδα των ατόμων τρίτης ηλικίας. Η εργασία μας στηρίχθηκε εξ’ ολοκλήρου στη μέθοδο της βιβλιογραφικής διερεύνησης. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο συμπεριλαμβάνουμε αναφορές μεγάλου εύρους, εστιάζοντας στη τελευταία δεκαετία, προκειμένου να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη. Η βιβλιογραφία αυτή αφορά επιστημονικά άρθρα τα οποία δημοσιεύτηκαν σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά όπως το Journal of the American Dietetic Association και το Journal of Clinical Nutrition, από το βιβλίο Merck Εγχειρίδιο, Η υγεία στην Τρίτη Ηλικία και από έγκυρες ιστοσελίδες όπως του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.el
dc.description.abstractConcerning this diploma dissertation, my professor Mr. Fragkiadakis George and I, first decided on the general theme that is “the elderly people”. Then we have gathered different aspects of the subject and we carried on exploring the organic changes associated with aging and the nutritional care that can and need to provided to these individuals. Our decision was based on the fact that there was a wealth of literature available to us for investigation and adequate time for processing the matter. Undoubtedly our interest in the specific needs of elderly people was the main factor of choice. After we have settled the basic parameters of the subject, we targeted several aspects: the many different changes that involuntary occur with aging, the relationship of these changes with nutrition and the role of the professional dietitian-nutritionist for care of elderly. This work was based entirely on the method of literature screening and meta-analysis. For this reason we include a wide range of reports, focusing on the last decade to acquire a comprehensive view. The bibliography covers scientific articles published in internationally recognized journals such as the Journal of the American Dietetic Association and the Journal of Clinical Nutrition, the Merck Manual book, Health and Aging and reputable sites like the Hellenic Association of Dietitians-Nutritionists.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΟργανικές αλλαγές ατόμων τρίτης ηλικίας και η διατροφική τους φροντίδα.el
dc.titleOrganic changes for people of third age and their nutritional care.en

healMeta

heal.creatorNameΚουννίδου, Έλεναel
heal.creatorNameKounnidou, Elenaen
heal.publicationDate2012-02-29T11:37:09Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/256
heal.abstractΣτα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας, ο καθηγητής μου κύριος Φραγκιαδάκης Γεώργιος και εγώ, αρχικά αποφασίσαμε το γενικό θέμα ότι θα είναι τα άτομα τρίτης ηλικίας. Στη συνέχεια θέσαμε διάφορες πτυχές του θέματος και καταλήξαμε ότι θα διερευνήσουμε τις Οργανικές Αλλαγές που σχετίζονται με τη Γήρανση καθώς και τη Διατροφική Φροντίδα που μπορεί και χρειάζεται να παρέχεται στα άτομα αυτά. Η απόφαση μας αυτή στηρίχθηκε στο γεγονός ότι και πλούσια βιβλιογραφία υπήρχε στη διάθεση μας για έρευνα και ικανοποιητικό χρόνος για διεκπεραίωση του θέματος. Αναμφίβολα το ενδιαφέρον μας για τις ιδιαιτερότητες των ατόμων τρίτης ηλικίας ήταν ο βασικός παράγοντας αυτή της επιλογής. Αφού καταλήξαμε στις βασικές παραμέτρους του θέματος στοχοποιήσαμε τις επιμέρους πτυχές: οι πολλές και διαφορετικές αλλαγές που ακούσια επέρχονται με τη γήρανση, η σχέση των αλλαγών αυτών με τη διατροφή και ο ρόλος που έχει να επιτελέσει ένας επαγγελματίας διαιτολόγος-διατροφολόγος για τη φροντίδα των ατόμων τρίτης ηλικίας. Η εργασία μας στηρίχθηκε εξ’ ολοκλήρου στη μέθοδο της βιβλιογραφικής διερεύνησης. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο συμπεριλαμβάνουμε αναφορές μεγάλου εύρους, εστιάζοντας στη τελευταία δεκαετία, προκειμένου να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη. Η βιβλιογραφία αυτή αφορά επιστημονικά άρθρα τα οποία δημοσιεύτηκαν σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά όπως το Journal of the American Dietetic Association και το Journal of Clinical Nutrition, από το βιβλίο Merck Εγχειρίδιο, Η υγεία στην Τρίτη Ηλικία και από έγκυρες ιστοσελίδες όπως του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.el
heal.abstractConcerning this diploma dissertation, my professor Mr. Fragkiadakis George and I, first decided on the general theme that is “the elderly people”. Then we have gathered different aspects of the subject and we carried on exploring the organic changes associated with aging and the nutritional care that can and need to provided to these individuals. Our decision was based on the fact that there was a wealth of literature available to us for investigation and adequate time for processing the matter. Undoubtedly our interest in the specific needs of elderly people was the main factor of choice. After we have settled the basic parameters of the subject, we targeted several aspects: the many different changes that involuntary occur with aging, the relationship of these changes with nutrition and the role of the professional dietitian-nutritionist for care of elderly. This work was based entirely on the method of literature screening and meta-analysis. For this reason we include a wide range of reports, focusing on the last decade to acquire a comprehensive view. The bibliography covers scientific articles published in internationally recognized journals such as the Journal of the American Dietetic Association and the Journal of Clinical Nutrition, the Merck Manual book, Health and Aging and reputable sites like the Hellenic Association of Dietitians-Nutritionists.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΟργανικές αλλαγές ατόμων τρίτης ηλικίας και η διατροφική τους φροντίδα.el
heal.titleOrganic changes for people of third age and their nutritional care.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordτρίτη ηλικία, διατροφική φροντίδαel
heal.keywordold age, nutritional careen
heal.advisorNameΦραγκιαδάκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameFragkiadakis, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)