Εμφάνιση απλής εγγραφής

Food allergies in childhood.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚουφού, Ελπίδαel
dc.creatorKoufou, Elpidaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:23:30Z
dc.date.available2016-03-15T12:23:30Z
dc.date.issued2012-02-29T10:41:53Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/258
dc.description.abstractΣκοπός αυτής της εργασίας είναι να παρουσιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο των τροφικών αλλεργιών και ιδιαίτερα την επίδρασή τους στα παιδιά και στους νέους, εστιάζοντας στο ρόλο του διατροφολόγου για τη διατήρηση θετικού ισοζυγίου. Πρόκειται για μιά σφαιρική προσέγγιση, που όχι μόνο αναλύει τους παράγοντες που έχουν προκαλέσει την αύξηση των κρουσμάτων μέσα στην τελευταία δεκαετία, τους γενικούς μηχανισμούς, την ταξινόμηση των αλλεργιογόνων ουσιών, τις γενικές διαγνωστικές στρατηγικές που είναι διαθέσιμες και την αντιμετώπιση των αλλεργιών με σωστή διαχείριση διατροφής, αλλά και εμβαθύνει στην ψυχολογία των παιδιών, την υποστήριξή τους και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας τους.el
dc.description.abstractThe object of this dissertation is to present recent developments in the field of food allergies and particularly their effect on children and youth, focusing on the role of the dietician for the maintenance of nutrient balance. This is a spherical approach, which not only analyses the factors that have brought about an increase in the cases of food allergies in the past decade, the general mechanisms, the classification of the allergens, the general diagnostic strategies that are available for the treatment of allergies with the right management of the diet but also delves deeper into the psychology of the children, their support and the facilitation of their every day life.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΤροφικές αλλεργίες στην παιδική ηλικία.el
dc.titleFood allergies in childhood.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚουφού, Ελπίδαel
heal.creatorNameKoufou, Elpidaen
heal.publicationDate2012-02-29T10:41:53Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/258
heal.abstractΣκοπός αυτής της εργασίας είναι να παρουσιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο των τροφικών αλλεργιών και ιδιαίτερα την επίδρασή τους στα παιδιά και στους νέους, εστιάζοντας στο ρόλο του διατροφολόγου για τη διατήρηση θετικού ισοζυγίου. Πρόκειται για μιά σφαιρική προσέγγιση, που όχι μόνο αναλύει τους παράγοντες που έχουν προκαλέσει την αύξηση των κρουσμάτων μέσα στην τελευταία δεκαετία, τους γενικούς μηχανισμούς, την ταξινόμηση των αλλεργιογόνων ουσιών, τις γενικές διαγνωστικές στρατηγικές που είναι διαθέσιμες και την αντιμετώπιση των αλλεργιών με σωστή διαχείριση διατροφής, αλλά και εμβαθύνει στην ψυχολογία των παιδιών, την υποστήριξή τους και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας τους.el
heal.abstractThe object of this dissertation is to present recent developments in the field of food allergies and particularly their effect on children and youth, focusing on the role of the dietician for the maintenance of nutrient balance. This is a spherical approach, which not only analyses the factors that have brought about an increase in the cases of food allergies in the past decade, the general mechanisms, the classification of the allergens, the general diagnostic strategies that are available for the treatment of allergies with the right management of the diet but also delves deeper into the psychology of the children, their support and the facilitation of their every day life.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΤροφικές αλλεργίες στην παιδική ηλικία.el
heal.titleFood allergies in childhood.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordτροφική αλλεργία, παιδική ηλικίαel
heal.keywordfood allergy, childhooden
heal.advisorNameΠαπαδάκη, Αγγελικήel
heal.advisorNamePapadaki, Angelikien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)