Συμβολή στη διαχειριστική μελέτη των νερών της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής. Χημικός και μικροβιολογικός έλεγχος.
A contribution to the administrative study on the water of Holy Monastery of Agia Kyriaki: A chemical and microbiological investigation.
View/ Open
Date
2008-05-15Author
Κουτουλάκης, Δημήτρης
Koutoulakis, Dimitris
Metadata
Show full item recordAbstract
Στη διπλωματική αυτή εργασία έγινε χημική και μικροβιολογική ανάλυση των νερών της περιοχής της Ιεράς Μονής Αγίας Κυριακής Χανίων. Η εργασία ξεκίνησε το Μάρτιο του 2004 και περατώθηκε τον Ιανουάριο του 2005. Η δειγματοληψία γινόταν μία φορά το μήνα. Συγκεκριμένα γινόταν λήψη δείγματος από το νερό δύο πηγών (Πηγή επτά παίδων και πηγή κάστρου) καθώς από την υδρογεώτρηση της περιοχής. Στην περιοχή βόσκουν πολλά ζώα και αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την καθαρότητα των νερών της περιοχής που μέχρι σήμερα καταναλώνονταν χωρίς καμία επεξεργασία. Στη διπλωματική αυτή εργασία παρουσιάζονται αναλυτικά τα χαρακτηριστικά ποιότητας του νερού και δίνονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έγιναν στο εργαστήριο Περιβαλλοντικής Χημείας και Βιοχημικών διεργασιών του τμήματος Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του παραρτήματος Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης. Έγινε μοντελοποίηση των μελλοντικών υδατικών αναγκών της Ιεράς Μονής σε λογισμικό Stella 7.0.1 Research με βάση τις μέσες καταναλώσεις ανά εποχή και τα αποτελέσματα δίνονται στο 5ο κεφάλαιο της εργασίας αυτής. This study investigates the quality of the water of the Monastery of Agia Kyriaki at Baripetro, Chania. The study was started on March 2004 and was completed approximately on January 2005. The sampling was performed once a month as well as the chemical and microbiologically analysis. Each analysis was performed at the Laboratory of Environmental Chemistry and Biologically Processes established at the Technological Institute of Crete, branch of Chania, department of Natural Resources. In this research are presented the water quality characteristics as well as the results that issues from this study. In addition a future water consumption modeling study is developed using the average seasonal consumption. The modeling was developed by the use of Stell 7.0.1 Research software.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info