Θυρεοειδοπάθειες και διατροφή.
Thyroid disease and nutrition.
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2008-2-28TΣυγγραφέας
Κωνσταντινοπούλου, Ευθυμία
Τσιτσιγιά, Σοφία
Konstantinopoulou, Euthimia
Tsitsigia, Sophia
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Ο θυρεοειδής αδένας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αδένες του ενδοκρινικού μας συστήματος και χρειάζεται το ιώδιο για την παραγωγή των ορμονών Τ4 και Τ3. Ο υποθάλαμος και η υπόφυση παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα με την έκκριση των ορμονών TRH και την TSH. Οι παθήσεις του θυρεοειδή αδένα σχετίζονται με την περίσσεια ή την έλλειψη των θυρεοειδικών ορμονών (Τ3,Τ4)- υποθυρεοειδισμός, υπερθυρεοειδισμός, βρογχοκήλη όζος του θυρεοειδούς και θυρεοειδίτιδες. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν θετική επίδραση των φρούτων και των λαχανικών ενάντια σε όλες τις μορφές καρκίνου του θυρεοειδή. Επίσης, διάφορα μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα σχετίζονται με την απορρόφηση του ιωδίου από τον οργανισμό και κατά συνέπεια την ομαλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Thyroid gland is one of the most important glands of our endocrine system and needs iodine for the production of his two basic hormones T3,T4. Hypothalamus and hypophysis contribute to the good function of thyroid gland by releasing two neuro-ormones TRH and TSH. The diseases of thyroid gland constitutes direct consequences of lack or surplus og hormones (T3,T4)- hyperthyroidism, hypothyroidism, bronchocel, gnarl of thyroid gland and thyroiditis. Recent research shows the great protection that fresh fruits and vegetables offer towards all kinds of cancer of the thyroid gland. Also some minerals, amino-acids contribute to the absorption of the iodine and therefore the good working of the thyroid gland.
Συλλογές
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες