Εμφάνιση απλής εγγραφής

Pesticide residues in vegetables. Health risks for consumers. Relative legislation and consumer's perception.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΓεώργα, Ευαγγελίαel
dc.creatorGeorga, Evangeliaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:24:11Z
dc.date.available2016-03-15T12:24:11Z
dc.date.issued2008-2-28T16:47:22Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/290
dc.description.abstractΗ εργασία αυτή αφορά την ανίχνευση υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε προϊόντα αγροτικής προέλευσης. Αρχικά αναφέρονται οι διάφορες κατηγορίες των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται σήμερα, καθώς και οι διαφορετικοί τρόποι που αυτά εφαρμόζονται στις καλλιέργειες. Στη συνέχεια γίνεται μία επισκόπηση της σχετικής νομοθεσίας που ισχύει σήμερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε. Μετά γίνεται αναφορά στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εκτίμηση των κινδύνων για την υγεία των καταναλωτών από τη διατροφική λήψη υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, καθώς και στους κινδύνους αυτούς. Τέλος μοιράστηκε ένα ερωτηματολόγιο για να διαφανεί η άποψη των καταναλωτών σχετικά με το ζήτημα της υπολειμματικότητας των φυτοφαρμάκων.el
dc.description.abstractThis project is about the detection of pesticide residues in vegetables. Firstly we make a reference to the different types of pesticides that are used in our days and the ways they are applied to the products by farmers. Continuing we review the relative legislation that applies today in Greece and in the E.U. Then we mention the way the risk assessment for consumers is conducted as well as the risks that they face because of the dietary intake of pesticide residues. In the end a questionnaire was handed out in order to reveal the consumer s perception about the problem of finding pesticide residues in the vegetables they eat.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΥπολείμματα φυτοφαρμάκων σε κηπευτικά προϊόντα. Κίνδυνοι και επιπτώσεις για την υγεία. Σχετική νομοθεσία και άποψη των καταναλωτών.el
dc.titlePesticide residues in vegetables. Health risks for consumers. Relative legislation and consumer's perception.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΓεώργα, Ευαγγελίαel
heal.creatorNameGeorga, Evangeliaen
heal.publicationDate2008-2-28T16:47:22Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/290
heal.abstractΗ εργασία αυτή αφορά την ανίχνευση υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε προϊόντα αγροτικής προέλευσης. Αρχικά αναφέρονται οι διάφορες κατηγορίες των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται σήμερα, καθώς και οι διαφορετικοί τρόποι που αυτά εφαρμόζονται στις καλλιέργειες. Στη συνέχεια γίνεται μία επισκόπηση της σχετικής νομοθεσίας που ισχύει σήμερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε. Μετά γίνεται αναφορά στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εκτίμηση των κινδύνων για την υγεία των καταναλωτών από τη διατροφική λήψη υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, καθώς και στους κινδύνους αυτούς. Τέλος μοιράστηκε ένα ερωτηματολόγιο για να διαφανεί η άποψη των καταναλωτών σχετικά με το ζήτημα της υπολειμματικότητας των φυτοφαρμάκων.el
heal.abstractThis project is about the detection of pesticide residues in vegetables. Firstly we make a reference to the different types of pesticides that are used in our days and the ways they are applied to the products by farmers. Continuing we review the relative legislation that applies today in Greece and in the E.U. Then we mention the way the risk assessment for consumers is conducted as well as the risks that they face because of the dietary intake of pesticide residues. In the end a questionnaire was handed out in order to reveal the consumer s perception about the problem of finding pesticide residues in the vegetables they eat.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΥπολείμματα φυτοφαρμάκων σε κηπευτικά προϊόντα. Κίνδυνοι και επιπτώσεις για την υγεία. Σχετική νομοθεσία και άποψη των καταναλωτών.el
heal.titlePesticide residues in vegetables. Health risks for consumers. Relative legislation and consumer's perception.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordφυτοφάρμακο, ανθρώπινη υγείαel
heal.keywordpesticide, human healthen
heal.advisorNameΨαρουδάκη, Αντωνίαel
heal.advisorNamePsaroudaki, Antoniaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)