Αξιολόγηση της διατροφικής πρόσληψης θρεπτικών συστατικών ως παράγοντας κινδύνου υγειας στην εμμηνόπαυση.
Dietary evaluation of nutrient intake as a prediction of health risk after menopause.
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2013-03-22Συγγραφέας
Ζαφειροπούλου, Ευθαλία
Zafeiropoulou, Efthaleia
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Η διατροφή και η φυσική δραστηριότητα διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τόσο πριν όσο και μετά την εμμηνόπαυση. Στόχος της παρούσας πτυχιακής μελέτης ήταν να αξιολογηθεί η διαφοροποιημένη διατροφική πρόσληψη μεταξύ προεμμηνοπαυσιακών και μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών, η οποία θα μπορούσε μελλοντικά να επηρεάσει την υγεία τους. Αυτοσχέδιο ερωτηματολόγιο συχνότητας κατανάλωση τροφίμων (FFQ) συμπληρώθηκε από δείγμα 80 γυναικών σε προ- και μετεμμηνοπαυσιακό στάδιο. Nutrition and physical activity play both a very important role before and after menopause. Aim of this thesis was to evaluate the differential dietary intake among pre-menopausal and post-menopausal women, which may affect their health in the future. An impromptu food frequency questionnaire (FFQ) was completed by a sample of 80 women in the pre-and post-menopausal stage.
Συλλογές
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες