Εμφάνιση απλής εγγραφής

Omega-3 and Omega-6 fatty acids and their relationship with heart diseases and diabetes.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΠαπαστεργίου, Βασίλειοςel
dc.creatorΠαπαγεωργίου, Παναγιώτηςel
dc.creatorPapastergiou, Vasileiosen
dc.creatorPapageorgiou, Panagiotisen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:25:04Z
dc.date.available2016-03-15T12:25:04Z
dc.date.issued2014-07-29T10:23:39Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/335
dc.description.abstractΣκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι να μπορέσουμε να αναδείξουμε σύμφωνα με διάφορες μελέτες και έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν αν τελικά τα ω3 και ω6 λιπαρά οξέα έχουν ορισμένες ευεργετικές δράσεις σε σχέση με τις καρδιαγγειακές παθήσεις όπως είναι η στεφανιαία νόσος και το σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης θα προσδιορίσουμε τον τρόπο που γίνεται όλη η διαδικασία αλλά κ την πιθανή ποσότητα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να μπορέσει να έχει κάποια ευεργετικά αποτελέσματα από την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε λιπαρά οξέα. Μελλοντικές έρευνες και επιπλέον αποτελέσματα είναι αυτό που χρειάζεται έτσι ώστε να αποσαφηνιστούν περισσότερο ορισμένες αμφιβολίες για τα λιπαρά οξέα και να διευκρινιστούν οι ασφαλείς προσλήψεις και οι ποσότητες των ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων που φέρουν ευεργετική ή θεραπευτική δράση.el
dc.description.abstractThe purpose of this thesis is to be able to highlight various studies and surveys that have been done in the past if he could omega-3 and omega-6 fatty acids have some beneficial effects in relation to cardiovascular diseases such as coronary heart disease , and diabetes mellitus . It will also determine the manner in which the whole process but n the possible amount needed by the human body to be able to have some beneficial effects of eating foods that are rich in fatty acids. Future research and additional results are what is needed in order to further clarify some doubts on fatty acids and clarify safe recruitment and amounts of omega -3 fatty acids have beneficial or therapeutic effect.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΩ3 και Ω6 λιπαρά οξέα και η συσχέτισή τους με καρδιαγγιακές παθήσεις και σακχαρώδη διαβήτη.el
dc.titleOmega-3 and Omega-6 fatty acids and their relationship with heart diseases and diabetes.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΠαπαστεργίου, Βασίλειοςel
heal.creatorNameΠαπαγεωργίου, Παναγιώτηςel
heal.creatorNamePapastergiou, Vasileiosen
heal.creatorNamePapageorgiou, Panagiotisen
heal.publicationDate2014-07-29T10:23:39Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/335
heal.abstractΣκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι να μπορέσουμε να αναδείξουμε σύμφωνα με διάφορες μελέτες και έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν αν τελικά τα ω3 και ω6 λιπαρά οξέα έχουν ορισμένες ευεργετικές δράσεις σε σχέση με τις καρδιαγγειακές παθήσεις όπως είναι η στεφανιαία νόσος και το σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης θα προσδιορίσουμε τον τρόπο που γίνεται όλη η διαδικασία αλλά κ την πιθανή ποσότητα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να μπορέσει να έχει κάποια ευεργετικά αποτελέσματα από την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε λιπαρά οξέα. Μελλοντικές έρευνες και επιπλέον αποτελέσματα είναι αυτό που χρειάζεται έτσι ώστε να αποσαφηνιστούν περισσότερο ορισμένες αμφιβολίες για τα λιπαρά οξέα και να διευκρινιστούν οι ασφαλείς προσλήψεις και οι ποσότητες των ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων που φέρουν ευεργετική ή θεραπευτική δράση.el
heal.abstractThe purpose of this thesis is to be able to highlight various studies and surveys that have been done in the past if he could omega-3 and omega-6 fatty acids have some beneficial effects in relation to cardiovascular diseases such as coronary heart disease , and diabetes mellitus . It will also determine the manner in which the whole process but n the possible amount needed by the human body to be able to have some beneficial effects of eating foods that are rich in fatty acids. Future research and additional results are what is needed in order to further clarify some doubts on fatty acids and clarify safe recruitment and amounts of omega -3 fatty acids have beneficial or therapeutic effect.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΩ3 και Ω6 λιπαρά οξέα και η συσχέτισή τους με καρδιαγγιακές παθήσεις και σακχαρώδη διαβήτη.el
heal.titleOmega-3 and Omega-6 fatty acids and their relationship with heart diseases and diabetes.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordλιπαρό οξύ, στεφανιαία νόσος, σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακό νόσημα, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ωμέγα-6 λιπαρά οξέαel
heal.keywordfatty acid, coronary heart disease, diabetes mellitus, cardiovascular disease, omega-3 fatty acids, omega-6 fatty acidsen
heal.advisorNameΣφακιανάκη, Ειρήνηel
heal.advisorNameSfakianaki, Eirinien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)