Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα και η συσχέτισή τους με καρδιαγγιακές παθήσεις και σακχαρώδη διαβήτη.
Omega-3 and Omega-6 fatty acids and their relationship with heart diseases and diabetes.
Dublin Core metadata
dc.creator | Παπαστεργίου, Βασίλειος | el |
dc.creator | Παπαγεωργίου, Παναγιώτης | el |
dc.creator | Papastergiou, Vasileios | en |
dc.creator | Papageorgiou, Panagiotis | en |
dc.date.accessioned | 2016-03-15T12:25:04Z | |
dc.date.available | 2016-03-15T12:25:04Z | |
dc.date.issued | 2014-07-29T10:23:39Z | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12688/335 | |
dc.description.abstract | Σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι να μπορέσουμε να αναδείξουμε σύμφωνα με διάφορες μελέτες και έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν αν τελικά τα ω3 και ω6 λιπαρά οξέα έχουν ορισμένες ευεργετικές δράσεις σε σχέση με τις καρδιαγγειακές παθήσεις όπως είναι η στεφανιαία νόσος και το σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης θα προσδιορίσουμε τον τρόπο που γίνεται όλη η διαδικασία αλλά κ την πιθανή ποσότητα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να μπορέσει να έχει κάποια ευεργετικά αποτελέσματα από την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε λιπαρά οξέα. Μελλοντικές έρευνες και επιπλέον αποτελέσματα είναι αυτό που χρειάζεται έτσι ώστε να αποσαφηνιστούν περισσότερο ορισμένες αμφιβολίες για τα λιπαρά οξέα και να διευκρινιστούν οι ασφαλείς προσλήψεις και οι ποσότητες των ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων που φέρουν ευεργετική ή θεραπευτική δράση. | el |
dc.description.abstract | The purpose of this thesis is to be able to highlight various studies and surveys that have been done in the past if he could omega-3 and omega-6 fatty acids have some beneficial effects in relation to cardiovascular diseases such as coronary heart disease , and diabetes mellitus . It will also determine the manner in which the whole process but n the possible amount needed by the human body to be able to have some beneficial effects of eating foods that are rich in fatty acids. Future research and additional results are what is needed in order to further clarify some doubts on fatty acids and clarify safe recruitment and amounts of omega -3 fatty acids have beneficial or therapeutic effect. | en |
dc.language | el | |
dc.publisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας | el |
dc.publisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dietetics | en |
dc.rights | Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0) | |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/ | |
dc.title | Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα και η συσχέτισή τους με καρδιαγγιακές παθήσεις και σακχαρώδη διαβήτη. | el |
dc.title | Omega-3 and Omega-6 fatty acids and their relationship with heart diseases and diabetes. | en |
healMeta
heal.creatorName | Παπαστεργίου, Βασίλειος | el |
heal.creatorName | Παπαγεωργίου, Παναγιώτης | el |
heal.creatorName | Papastergiou, Vasileios | en |
heal.creatorName | Papageorgiou, Panagiotis | en |
heal.publicationDate | 2014-07-29T10:23:39Z | |
heal.identifier.primary | http://hdl.handle.net/20.500.12688/335 | |
heal.abstract | Σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι να μπορέσουμε να αναδείξουμε σύμφωνα με διάφορες μελέτες και έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν αν τελικά τα ω3 και ω6 λιπαρά οξέα έχουν ορισμένες ευεργετικές δράσεις σε σχέση με τις καρδιαγγειακές παθήσεις όπως είναι η στεφανιαία νόσος και το σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης θα προσδιορίσουμε τον τρόπο που γίνεται όλη η διαδικασία αλλά κ την πιθανή ποσότητα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να μπορέσει να έχει κάποια ευεργετικά αποτελέσματα από την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε λιπαρά οξέα. Μελλοντικές έρευνες και επιπλέον αποτελέσματα είναι αυτό που χρειάζεται έτσι ώστε να αποσαφηνιστούν περισσότερο ορισμένες αμφιβολίες για τα λιπαρά οξέα και να διευκρινιστούν οι ασφαλείς προσλήψεις και οι ποσότητες των ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων που φέρουν ευεργετική ή θεραπευτική δράση. | el |
heal.abstract | The purpose of this thesis is to be able to highlight various studies and surveys that have been done in the past if he could omega-3 and omega-6 fatty acids have some beneficial effects in relation to cardiovascular diseases such as coronary heart disease , and diabetes mellitus . It will also determine the manner in which the whole process but n the possible amount needed by the human body to be able to have some beneficial effects of eating foods that are rich in fatty acids. Future research and additional results are what is needed in order to further clarify some doubts on fatty acids and clarify safe recruitment and amounts of omega -3 fatty acids have beneficial or therapeutic effect. | en |
heal.language | el | |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας | el |
heal.academicPublisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dietetics | en |
heal.title | Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα και η συσχέτισή τους με καρδιαγγιακές παθήσεις και σακχαρώδη διαβήτη. | el |
heal.title | Omega-3 and Omega-6 fatty acids and their relationship with heart diseases and diabetes. | en |
heal.type | bachelorThesis | |
heal.keyword | λιπαρό οξύ, στεφανιαία νόσος, σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακό νόσημα, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ωμέγα-6 λιπαρά οξέα | el |
heal.keyword | fatty acid, coronary heart disease, diabetes mellitus, cardiovascular disease, omega-3 fatty acids, omega-6 fatty acids | en |
heal.advisorName | Σφακιανάκη, Ειρήνη | el |
heal.advisorName | Sfakianaki, Eirini | en |
heal.academicPublisherID | teicrete | |
heal.fullTextAvailability | true | |
tcd.distinguished | false | |
tcd.survey | false |