Εμφάνιση απλής εγγραφής

Health- Nutrition- Exercise in 5th of public school: Nutrition of children and parents, school conditions and protection of environment.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚοντακτσή, Ασπασίαel
dc.creatorΣταυρουλάκη, Μαριάνναel
dc.creatorΤζουγανάκη, Νίκηel
dc.creatorKontaktsi, Aspasiaen
dc.creatorStauroulaki, Mariannaen
dc.creatorTzouganaki, Nikien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:18:08Z
dc.date.available2016-03-15T12:18:08Z
dc.date.issued2008-2-28T16:47:22Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/33
dc.description.abstractΣτα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «Αρχιμήδης Ι», που πραγματοποιήθηκε στο Νομό Λασιθίου, η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία, έχει ως κύριο στόχο να αξιοποιήσει σωστά τα αποτελέσματα του προγράμματος και να αξιολογήσει τις σημερινές διατροφικές συνήθειες των παιδιών ηλικίας 9-11 ετών και των γονέων τους, καθώς και τους παράγοντες που τις επηρεάζουν. Πιο συγκεκριμένα, στην πτυχιακή αυτή εργασία δίνονται γενικές συστάσεις για την ενέργεια και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στην παιδική διατροφή, καθώς και τα αντίστοιχα αποτελέσματα που προέκυψαν από το πρόγραμμα. Επιπλέον, δίνεται έμφαση στη φυσική δραστηριότητα και το πως αυτή μπορεί να επηρεάσει την υγεία, τη φυσική κατάσταση και τον τρόπο ζωής των παιδιών. Αναφέρεται η επιρροή που ασκούν οι γονείς και το οικογενειακό περιβάλλον, στη διαμόρφωση της διατροφικής συνείδησης των παιδιών από τη μικρή ηλικία, αφού αυτοί ουσιαστικά τους περνούν τα πρώτα μηνύματα ανάλογα με τις ήδη διαμορφωμένες δικές τους αντιλήψεις. Ακόμα, βασικός παράγοντας για τις διατροφικές συνήθειες αποτελεί και ο τρόπος ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει το βιοτικό επίπεδο, τους πολιτισμικούς και κοινωνικούς παράγοντες και τις συνθήκες διαβίωσης. Έμφαση δίνεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το ρόλο τους, καθώς και στις ατομικές εμπειρίες. Η ψυχολογική και συναισθηματική κατάσταση μπορεί και επηρεάζει την διατροφική πρόσληψη και όρεξη όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά και αυτό συχνά αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη διατροφή, ιδιαίτερα για την προεφηβική ηλικία. Τέλος, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το σχολικό περιβάλλον, που αποτελούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μεταφέρουν στους μαθητές διατροφική γνώση, ενώ παράλληλα συχνά αποτελούν πρότυπα προς μίμηση και επηρεάζουν την προσωπικότητα και τις ενέργειες τους. Ταυτόχρονα το κυλικείο με τα τρόφιμα και τις υπηρεσίες που παρέχει μπορεί να σπρώξει τους μαθητές προς μία σωστή και υγιεινή διατροφή. Παράλληλα με τους παραπάνω παράγοντες δίνονται και στοιχεία για τις συνέπειες της διατροφής στην υγεία και αναλύονται κύριες ασθένειες που μπορεί να εμφανιστούν, με έμφαση στην παχυσαρκία και τους κίνδυνους της για το ανθρώπινο σώμα. Εν κατακλείδι, γίνονται συσχετίσεις των αποτελεσμάτων της έρευνας.el
dc.description.abstractAs part of the inquiring program "Archimedes I", that took place at the Prefecture of Lasithi, this degree vocation, aims at the correct development of the program's results and to evaluate the current nutritional habits of children at the age of 9-11 years and their parents, as well as the factors that influence their eating habits. In particular, dietary recommendations on the energy and the essential nutrient intakes for children's nutrition as well as the results of the programme are given. Moreover, physical activity is emphasised on, as well as the way it can affect children's health, physical state and lifestyle. There is also a reference to the parents' and family's influence on the configuration of childrens' dietary awareness. One more primal agent for the children's eating behaviour is the lifestyle, which includes the living standard, social and cultural factors, as well as the living conditions. The role of television is also emphasised. Psychological and emotional status can affect the dietary intake and the apetite, especially in the case of pre-teenagers. At the end, of big importance is the school environment, which includes the teachers and the tuck-shop.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΥγεία- Διατροφή- Άσκηση στην Ε΄ δημοτικού: Διατροφή παιδιών και γονέων, σχολικές συνθήκες και προστασία περιβάλλοντος.el
dc.titleHealth- Nutrition- Exercise in 5th of public school: Nutrition of children and parents, school conditions and protection of environment.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚοντακτσή, Ασπασίαel
heal.creatorNameΣταυρουλάκη, Μαριάνναel
heal.creatorNameΤζουγανάκη, Νίκηel
heal.creatorNameKontaktsi, Aspasiaen
heal.creatorNameStauroulaki, Mariannaen
heal.creatorNameTzouganaki, Nikien
heal.publicationDate2008-2-28T16:47:22Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/33
heal.abstractΣτα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «Αρχιμήδης Ι», που πραγματοποιήθηκε στο Νομό Λασιθίου, η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία, έχει ως κύριο στόχο να αξιοποιήσει σωστά τα αποτελέσματα του προγράμματος και να αξιολογήσει τις σημερινές διατροφικές συνήθειες των παιδιών ηλικίας 9-11 ετών και των γονέων τους, καθώς και τους παράγοντες που τις επηρεάζουν. Πιο συγκεκριμένα, στην πτυχιακή αυτή εργασία δίνονται γενικές συστάσεις για την ενέργεια και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στην παιδική διατροφή, καθώς και τα αντίστοιχα αποτελέσματα που προέκυψαν από το πρόγραμμα. Επιπλέον, δίνεται έμφαση στη φυσική δραστηριότητα και το πως αυτή μπορεί να επηρεάσει την υγεία, τη φυσική κατάσταση και τον τρόπο ζωής των παιδιών. Αναφέρεται η επιρροή που ασκούν οι γονείς και το οικογενειακό περιβάλλον, στη διαμόρφωση της διατροφικής συνείδησης των παιδιών από τη μικρή ηλικία, αφού αυτοί ουσιαστικά τους περνούν τα πρώτα μηνύματα ανάλογα με τις ήδη διαμορφωμένες δικές τους αντιλήψεις. Ακόμα, βασικός παράγοντας για τις διατροφικές συνήθειες αποτελεί και ο τρόπος ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει το βιοτικό επίπεδο, τους πολιτισμικούς και κοινωνικούς παράγοντες και τις συνθήκες διαβίωσης. Έμφαση δίνεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το ρόλο τους, καθώς και στις ατομικές εμπειρίες. Η ψυχολογική και συναισθηματική κατάσταση μπορεί και επηρεάζει την διατροφική πρόσληψη και όρεξη όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά και αυτό συχνά αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη διατροφή, ιδιαίτερα για την προεφηβική ηλικία. Τέλος, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το σχολικό περιβάλλον, που αποτελούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μεταφέρουν στους μαθητές διατροφική γνώση, ενώ παράλληλα συχνά αποτελούν πρότυπα προς μίμηση και επηρεάζουν την προσωπικότητα και τις ενέργειες τους. Ταυτόχρονα το κυλικείο με τα τρόφιμα και τις υπηρεσίες που παρέχει μπορεί να σπρώξει τους μαθητές προς μία σωστή και υγιεινή διατροφή. Παράλληλα με τους παραπάνω παράγοντες δίνονται και στοιχεία για τις συνέπειες της διατροφής στην υγεία και αναλύονται κύριες ασθένειες που μπορεί να εμφανιστούν, με έμφαση στην παχυσαρκία και τους κίνδυνους της για το ανθρώπινο σώμα. Εν κατακλείδι, γίνονται συσχετίσεις των αποτελεσμάτων της έρευνας.el
heal.abstractAs part of the inquiring program "Archimedes I", that took place at the Prefecture of Lasithi, this degree vocation, aims at the correct development of the program's results and to evaluate the current nutritional habits of children at the age of 9-11 years and their parents, as well as the factors that influence their eating habits. In particular, dietary recommendations on the energy and the essential nutrient intakes for children's nutrition as well as the results of the programme are given. Moreover, physical activity is emphasised on, as well as the way it can affect children's health, physical state and lifestyle. There is also a reference to the parents' and family's influence on the configuration of childrens' dietary awareness. One more primal agent for the children's eating behaviour is the lifestyle, which includes the living standard, social and cultural factors, as well as the living conditions. The role of television is also emphasised. Psychological and emotional status can affect the dietary intake and the apetite, especially in the case of pre-teenagers. At the end, of big importance is the school environment, which includes the teachers and the tuck-shop.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΥγεία- Διατροφή- Άσκηση στην Ε΄ δημοτικού: Διατροφή παιδιών και γονέων, σχολικές συνθήκες και προστασία περιβάλλοντος.el
heal.titleHealth- Nutrition- Exercise in 5th of public school: Nutrition of children and parents, school conditions and protection of environment.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιατροφή, παιδί, γονείς, υγεία, άσκηση, δημοτικόel
heal.keywordnutrition, child, parents, exercise, elementary schoolen
heal.advisorNameΦραγκιαδάκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameFragkiadakis, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)