Εμφάνιση απλής εγγραφής

Genetically modified foods derived from plants.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΛεριάδης, Πέτροςel
dc.creatorLeriadis, Petrosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:25:09Z
dc.date.available2016-03-15T12:25:09Z
dc.date.issued2014-07-28T13:44:38Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/340
dc.description.abstractΣυνοπτικά, η παρούσα πτυχιακή εργασία αποσκοπεί στη κατανόηση του τι είναι οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, τι είναι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα , ποιοι είναι οι κανόνες ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί και ποιοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν για τον άνθρωπο βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα. Επίσης, θα μελετηθεί εκτενέστερα ποιες οι διαφορές των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων σε σχέση με τα μη γενετικά τροποποιημένα και ποιες αλλαγές παρατηρούνται ως προς την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Θα αναλυθούν οι αλλεργίες που μπορεί να προκληθούν, η τοξικότητα και τα εκούσια προβλήματα από την κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Τέλος, θα αναφερθούν μερικά παραδείγματα γενετικά τροποποιημένων τροφίμων που χρησιμοποιούνται στη καθημερινή ζωή και θα συζητηθούν οι μελλοντικές προοπτικές των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων.el
dc.description.abstractThe goal of this scientific assignment is to give a brief introduction into the genetically modified foods derived from plants in order to understand the meaning of genetically modified organisms, genetically modified foods, which are the safety regulations in Greece and which are the dangers from the usage of genetically modified foods for the human and what are the long and short term outcomes. Also, special attention will be given into the differences in human absorption between none and genetically modified foods. Allergies, toxicity and unintended problems will be discussed. Finally, examples of genetically modified foods that are used in everyday life will be given and future prospective for research will be proposed.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΓενετικά τροποποιηµένα τρόφιµα προερχόµενα από φυτικούς οργανισµούς.el
dc.titleGenetically modified foods derived from plants.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΛεριάδης, Πέτροςel
heal.creatorNameLeriadis, Petrosen
heal.publicationDate2014-07-28T13:44:38Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/340
heal.abstractΣυνοπτικά, η παρούσα πτυχιακή εργασία αποσκοπεί στη κατανόηση του τι είναι οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, τι είναι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα , ποιοι είναι οι κανόνες ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί και ποιοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν για τον άνθρωπο βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα. Επίσης, θα μελετηθεί εκτενέστερα ποιες οι διαφορές των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων σε σχέση με τα μη γενετικά τροποποιημένα και ποιες αλλαγές παρατηρούνται ως προς την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Θα αναλυθούν οι αλλεργίες που μπορεί να προκληθούν, η τοξικότητα και τα εκούσια προβλήματα από την κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Τέλος, θα αναφερθούν μερικά παραδείγματα γενετικά τροποποιημένων τροφίμων που χρησιμοποιούνται στη καθημερινή ζωή και θα συζητηθούν οι μελλοντικές προοπτικές των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων.el
heal.abstractThe goal of this scientific assignment is to give a brief introduction into the genetically modified foods derived from plants in order to understand the meaning of genetically modified organisms, genetically modified foods, which are the safety regulations in Greece and which are the dangers from the usage of genetically modified foods for the human and what are the long and short term outcomes. Also, special attention will be given into the differences in human absorption between none and genetically modified foods. Allergies, toxicity and unintended problems will be discussed. Finally, examples of genetically modified foods that are used in everyday life will be given and future prospective for research will be proposed.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΓενετικά τροποποιηµένα τρόφιµα προερχόµενα από φυτικούς οργανισµούς.el
heal.titleGenetically modified foods derived from plants.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordεπεξεργασμένα τρόφιμα, γενετικά τροποποιημένα τρόφιμαel
heal.keywordprocessed food, genetically modified fooden
heal.advisorNameΔεδεψίδης, Ευάγγελοςel
heal.advisorNameDedepsidis, Evangelosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)