Εμφάνιση απλής εγγραφής

Investigation of the system of feeding in the hospitals of Crete.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜαλλιωτάκη, Ιωάνναel
dc.creatorΠατεράκη, Στυλιανήel
dc.creatorΤερζιδάκη, Μαρίαel
dc.creatorMalliotaki, Ioannaen
dc.creatorPateraki, Stilianien
dc.creatorTerzidaki, Mariaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:18:09Z
dc.date.available2016-03-15T12:18:09Z
dc.date.issued2008-2-28T16:47:22Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/34
dc.description.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία, με θέμα "Διερεύνηση του Συστήματος Σίτισης σε Νοσοκομεία της Κρήτης" είχε σκοπό τη διερεύνηση της υπάρχουσας κατάστασης στο σύστημα μαζικής σίτισης ασθενών στα Νοσοκομεία της Κρήτης. Απαρτίζεται από δύο μέρη, το θεωρητικό και το πειραματικό. Στο θεωρητικό μέρος δίνονται κάποιες βασικές έννοιες σχετικά με ένα σύστημα μαζικής παραγωγής και διάθεσης τροφίμων, καθώς και οι βασικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται στην παραγωγική διαδικασία ώστε να επιτευχθεί ποιότητα στο τελικό προϊόν. Σημαντικοί παράμετροι της ποιότητας είναι οι οργανοληπτικές ιδιότητες και η θρεπτική αξία των τροφίμων. Τα τρόφιμα όπως και το νερό προσβάλλονται από παθογόνους μικροοργανισμούς οι οποίοι μπορεί να είναι επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στα νοσοκομεία όπου πρέπει να εφαρμόζεται το σύστημα HACCP, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την υγεία του ασθενή. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. δημιούργησε τον Οδηγό Υγιεινής για επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, όπου σύμφωνα με αυτόν συνάχθηκε έντυπο αξιολόγησης, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις ομαδικές μας επισκέψεις στους χώρους των νοσοκομείων. Στο πειραματικό μέρος, έπειτα από επισκέψεις σε έξι νοσοκομεία της Κρήτης αξιολογήθηκε η διερεύνηση των συστημάτων σίτισης των ασθενών, μέσω παρατήρησης - καταγραφής και μέσω μικροβιολογικών αναλύσεων. Πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες ύδατος και τροφίμων σε τρία από τα έξι νοσοκομεία, αναλύθηκαν τα δείγματα στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Τ.Ε.Ι Σητείας και αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα. Τέλος, έχοντας υπόψη τις παραγωγικές διαδικασίες από τα έξι δημόσια νοσοκομεία, προτάθηκαν κάποιες βασικές ενέργειες για την βελτίωση της ποιότητας των τροφίμων και την διασφάλιση της υγείας του ασθενή.el
dc.description.abstractThe present work for our degree, with the subject "Investigation of the System of Feeding in the Hospitals of Crete", intended to investigate the existing status, in the system of massive feeding of patients in the Hospitals of Crete. It consists of two parts, the theoretic and the experimental.In the theoretic part are given some basic ideas, relative to the system of massive production and disposal of foodstuffs, as well as the basic rules which must be kept in the productive procedure in order to be succeeded a quality in the final product.Important parameters in the quality are the organ receiving characteristics and the nutritious value of the foodstuffs. Pathogenic microorganisms affect the foodstuffs, as well as the water, which may be dangerous for the public health. There must be given specific attention to the hospitals where there must be implemented the system HACCP securing in this way the health of the patient. The Ε.Φ.Ε.Τ. has created the Guide of Health for business of massive feeding where according to this, there was made a valuation leaflet which was used to our collective visits in the different hospitals.During the experimental part, after some visits in six hospitals of three, there was evaluated the investigation of the systems of feeding of the patients, through observation - registration and through microbiological analyses. There has been achieved sampling of the water and the foodstuffs in three out of the six hospitals, there were analyzed the samples in the microbiological workshop of Τ.Ε.Ι in Sitia and there were evaluated the results. Finally, keeping in mind the productive procedures from the six hospitals there were suggested some basic actions of the amelioration of the quality of the foodstuffs and the security of the health of the patient.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιερεύνηση του συστήματος σίτισης σε νοσοκομεία της Κρήτης.el
dc.titleInvestigation of the system of feeding in the hospitals of Crete.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜαλλιωτάκη, Ιωάνναel
heal.creatorNameΠατεράκη, Στυλιανήel
heal.creatorNameΤερζιδάκη, Μαρίαel
heal.creatorNameMalliotaki, Ioannaen
heal.creatorNamePateraki, Stilianien
heal.creatorNameTerzidaki, Mariaen
heal.publicationDate2008-2-28T16:47:22Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/34
heal.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία, με θέμα "Διερεύνηση του Συστήματος Σίτισης σε Νοσοκομεία της Κρήτης" είχε σκοπό τη διερεύνηση της υπάρχουσας κατάστασης στο σύστημα μαζικής σίτισης ασθενών στα Νοσοκομεία της Κρήτης. Απαρτίζεται από δύο μέρη, το θεωρητικό και το πειραματικό. Στο θεωρητικό μέρος δίνονται κάποιες βασικές έννοιες σχετικά με ένα σύστημα μαζικής παραγωγής και διάθεσης τροφίμων, καθώς και οι βασικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται στην παραγωγική διαδικασία ώστε να επιτευχθεί ποιότητα στο τελικό προϊόν. Σημαντικοί παράμετροι της ποιότητας είναι οι οργανοληπτικές ιδιότητες και η θρεπτική αξία των τροφίμων. Τα τρόφιμα όπως και το νερό προσβάλλονται από παθογόνους μικροοργανισμούς οι οποίοι μπορεί να είναι επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στα νοσοκομεία όπου πρέπει να εφαρμόζεται το σύστημα HACCP, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την υγεία του ασθενή. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. δημιούργησε τον Οδηγό Υγιεινής για επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, όπου σύμφωνα με αυτόν συνάχθηκε έντυπο αξιολόγησης, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις ομαδικές μας επισκέψεις στους χώρους των νοσοκομείων. Στο πειραματικό μέρος, έπειτα από επισκέψεις σε έξι νοσοκομεία της Κρήτης αξιολογήθηκε η διερεύνηση των συστημάτων σίτισης των ασθενών, μέσω παρατήρησης - καταγραφής και μέσω μικροβιολογικών αναλύσεων. Πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες ύδατος και τροφίμων σε τρία από τα έξι νοσοκομεία, αναλύθηκαν τα δείγματα στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Τ.Ε.Ι Σητείας και αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα. Τέλος, έχοντας υπόψη τις παραγωγικές διαδικασίες από τα έξι δημόσια νοσοκομεία, προτάθηκαν κάποιες βασικές ενέργειες για την βελτίωση της ποιότητας των τροφίμων και την διασφάλιση της υγείας του ασθενή.el
heal.abstractThe present work for our degree, with the subject "Investigation of the System of Feeding in the Hospitals of Crete", intended to investigate the existing status, in the system of massive feeding of patients in the Hospitals of Crete. It consists of two parts, the theoretic and the experimental.In the theoretic part are given some basic ideas, relative to the system of massive production and disposal of foodstuffs, as well as the basic rules which must be kept in the productive procedure in order to be succeeded a quality in the final product.Important parameters in the quality are the organ receiving characteristics and the nutritious value of the foodstuffs. Pathogenic microorganisms affect the foodstuffs, as well as the water, which may be dangerous for the public health. There must be given specific attention to the hospitals where there must be implemented the system HACCP securing in this way the health of the patient. The Ε.Φ.Ε.Τ. has created the Guide of Health for business of massive feeding where according to this, there was made a valuation leaflet which was used to our collective visits in the different hospitals.During the experimental part, after some visits in six hospitals of three, there was evaluated the investigation of the systems of feeding of the patients, through observation - registration and through microbiological analyses. There has been achieved sampling of the water and the foodstuffs in three out of the six hospitals, there were analyzed the samples in the microbiological workshop of Τ.Ε.Ι in Sitia and there were evaluated the results. Finally, keeping in mind the productive procedures from the six hospitals there were suggested some basic actions of the amelioration of the quality of the foodstuffs and the security of the health of the patient.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιερεύνηση του συστήματος σίτισης σε νοσοκομεία της Κρήτης.el
heal.titleInvestigation of the system of feeding in the hospitals of Crete.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordσυστήματα σίτισης, νοσοκομείοel
heal.keywordfeeding system, hospitalen
heal.advisorNameΚοκκινάκης, Εμμανουήλel
heal.advisorNameKokkinakis, Emmanuelen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)