Εμφάνιση απλής εγγραφής

Synergistic antioxidant capacity of cretan herb extracts.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚουκουλανάκη, Μαρίναel
dc.creatorKoukoulanaki, Marinaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:25:36Z
dc.date.available2016-03-15T12:25:36Z
dc.date.issued2015-09-14T12:34:31Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/358
dc.description.abstractΤο οξειδωτικό στρες εμπλέκεται στην αιτιολογία των καρδιαγγειακών και φλεγμονωδών νοσημάτων, του καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα φυσικά αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα βότανα τα οποία εμφανίζουν πολύ υψηλή αντιοξειδωτική ικανότητα. Εργαστηριακά δεδομένα επίσης υποστηρίζουν την ύπαρξη συνεργιστικής δράσης από το συνδυασμό των φαινολικών αντιοξειδωτικών από διάφορες πηγές. Στην παρούσα μελέτη αξιολογήθηκε η αντιοξειδωτική ικανότητα εκχυλισμάτων γνωστών κρητικών βοτάνων. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα μείγματα εκχυλισμάτων από δύο βότανα παρουσιάζουν υψηλότερη αντιοξειδωτική ικανότητα από εκείνη των αντίστοιχων μεμονωμένων βοτάνων. Τα αποτελέσματα αυτά υποδεικνύουν μια θετική συνεργιστική δράση μεταξύ των αντιοξειδωτικών συστατικών διαφορετικών βοτάνων οδηγώντας σε μια σημαντική αύξηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας τους .el
dc.description.abstractOxidative stress has been implicated in the etiology of cardiovascular disease, inflammatory diseases, cancer, and other chronic diseases. There is a growing interest in natural antioxidants found in Herb extracts which exhibit very high antioxidant capacity. In Vitro studies also support the efficacy of combinations of individual phenol antioxidants from different sources. In this study we evaluated the total antioxidant capacity of methanolic extracts from popular Herbs from Crete. Results show that Herb pairs have higher antioxidant capacity than the herbs used individually. These results indicate a positive synergistic effect of antioxidants constituent from different herbs leading to a significant enhancement of their antioxidant capacity.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΣυνεργιστική αντιοξειδωτική ικανότητα εκχυλισμάτων κρητικών βοτάνων.el
dc.titleSynergistic antioxidant capacity of cretan herb extracts.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚουκουλανάκη, Μαρίναel
heal.creatorNameKoukoulanaki, Marinaen
heal.publicationDate2015-09-14T12:34:31Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/358
heal.abstractΤο οξειδωτικό στρες εμπλέκεται στην αιτιολογία των καρδιαγγειακών και φλεγμονωδών νοσημάτων, του καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα φυσικά αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα βότανα τα οποία εμφανίζουν πολύ υψηλή αντιοξειδωτική ικανότητα. Εργαστηριακά δεδομένα επίσης υποστηρίζουν την ύπαρξη συνεργιστικής δράσης από το συνδυασμό των φαινολικών αντιοξειδωτικών από διάφορες πηγές. Στην παρούσα μελέτη αξιολογήθηκε η αντιοξειδωτική ικανότητα εκχυλισμάτων γνωστών κρητικών βοτάνων. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα μείγματα εκχυλισμάτων από δύο βότανα παρουσιάζουν υψηλότερη αντιοξειδωτική ικανότητα από εκείνη των αντίστοιχων μεμονωμένων βοτάνων. Τα αποτελέσματα αυτά υποδεικνύουν μια θετική συνεργιστική δράση μεταξύ των αντιοξειδωτικών συστατικών διαφορετικών βοτάνων οδηγώντας σε μια σημαντική αύξηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας τους .el
heal.abstractOxidative stress has been implicated in the etiology of cardiovascular disease, inflammatory diseases, cancer, and other chronic diseases. There is a growing interest in natural antioxidants found in Herb extracts which exhibit very high antioxidant capacity. In Vitro studies also support the efficacy of combinations of individual phenol antioxidants from different sources. In this study we evaluated the total antioxidant capacity of methanolic extracts from popular Herbs from Crete. Results show that Herb pairs have higher antioxidant capacity than the herbs used individually. These results indicate a positive synergistic effect of antioxidants constituent from different herbs leading to a significant enhancement of their antioxidant capacity.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΣυνεργιστική αντιοξειδωτική ικανότητα εκχυλισμάτων κρητικών βοτάνων.el
heal.titleSynergistic antioxidant capacity of cretan herb extracts.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordαντιοξειδωτικά, βότανο, Κρήτηel
heal.keywordantioxidants, herb, Creteen
heal.advisorNameΨυλινάκης, Εμμανουήλel
heal.advisorNamePsylinakis, Emmanouilen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)