Show simple item record

Nutritional assessment of obese patients before and after laparoscopic sleeve gastrectomy.

Dublin Core metadata

dc.creatorΚωνσταντίνου, Κωνσταντίναel
dc.creatorΦωτοπούλου, Ηλέκτραel
dc.creatorKonstantinou, Konstantinaen
dc.creatorFotopoulou, Ilektraen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:25:43Z
dc.date.available2016-03-15T12:25:43Z
dc.date.issued2016-02-05T12:39:41Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/364
dc.description.abstractΛίγα είναι γνωστά για την κατάσταση θρέψης των παχύσαρκων ασθενών πριν και μετά από LSG. Σκοπός: Εκτίμηση θρέψης βαριατρικών ασθενών. Υλικό – Μεθοδολογία: 14 ασθενείς εξετάστηκαν προεγχειρητικά και πρώιμα μετεγχειρητικά της επέμβασης. Η εκτίμηση θρέψης περιελάμβανε αξιολόγηση διατροφικής πρόσληψης, ανθρωπομετρία, ανάλυση σύστασης σώματος και βιοχημικό έλεγχο. Αποτελέσματα: Οι ανθρωπομετρικές μετρήσεις και η ημερήσια ενεργειακή πρόσληψη μειώθηκαν σημαντικά μετεγχειρητικά. Η φερριτίνη, η αιμοσφαιρίνη, ο αιματοκρίτης, ο σίδηρος και το ασβέστιο παρέμειναν σχετικά σταθερά, ενώ η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, η ολική χοληστερόλη, η HDL-χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια και η CRP μειώθηκαν σημαντικά. Συμπεράσματα: Η LSG εμφανίζεται ως μια αποτελεσματική θεραπεία της παχυσαρκίας κατά την πρώιμη μετεγχειρητική περίοδο χωρίς επιδείνωση της διατροφικής κατάστασης των ασθενών, παρά την πολύ χαμηλή ενεργειακή τους πρόσληψη.el
dc.description.abstractLittle is known about the nutritional status of obese patients before and after LSG. Objectives: Nutritional assessment of bariatric patients. Materials-Methodology: 14 patients were nutritionally assessed preoperatively and early postoperatively by dietary intake, anthropometry, body composition analysis and biochemical analysis. Results: Anthropometric measurements and daily energy intake were significantly reduced postoperatively. Ferritin, hemoglobin, Hematocrit, Fe and Ca remained at normal levels whereas HbA1c, T-Cholesterol, HDL-Cholesterol, triglycerides and CRP were significantly reduced. Conclusions: LSG appears as an effective treatment of obesity in the short post-operative period without worsening the patients’ nutritional status despite the very low energy intake.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΕκτίμηση θρέψης βαριατρικών ασθενών πριν και μετά από επιμήκη γαστρεκτομή.el
dc.titleNutritional assessment of obese patients before and after laparoscopic sleeve gastrectomy.en

healMeta

heal.creatorNameΚωνσταντίνου, Κωνσταντίναel
heal.creatorNameΦωτοπούλου, Ηλέκτραel
heal.creatorNameKonstantinou, Konstantinaen
heal.creatorNameFotopoulou, Ilektraen
heal.publicationDate2016-02-05T12:39:41Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/364
heal.abstractΛίγα είναι γνωστά για την κατάσταση θρέψης των παχύσαρκων ασθενών πριν και μετά από LSG. Σκοπός: Εκτίμηση θρέψης βαριατρικών ασθενών. Υλικό – Μεθοδολογία: 14 ασθενείς εξετάστηκαν προεγχειρητικά και πρώιμα μετεγχειρητικά της επέμβασης. Η εκτίμηση θρέψης περιελάμβανε αξιολόγηση διατροφικής πρόσληψης, ανθρωπομετρία, ανάλυση σύστασης σώματος και βιοχημικό έλεγχο. Αποτελέσματα: Οι ανθρωπομετρικές μετρήσεις και η ημερήσια ενεργειακή πρόσληψη μειώθηκαν σημαντικά μετεγχειρητικά. Η φερριτίνη, η αιμοσφαιρίνη, ο αιματοκρίτης, ο σίδηρος και το ασβέστιο παρέμειναν σχετικά σταθερά, ενώ η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, η ολική χοληστερόλη, η HDL-χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια και η CRP μειώθηκαν σημαντικά. Συμπεράσματα: Η LSG εμφανίζεται ως μια αποτελεσματική θεραπεία της παχυσαρκίας κατά την πρώιμη μετεγχειρητική περίοδο χωρίς επιδείνωση της διατροφικής κατάστασης των ασθενών, παρά την πολύ χαμηλή ενεργειακή τους πρόσληψη.el
heal.abstractLittle is known about the nutritional status of obese patients before and after LSG. Objectives: Nutritional assessment of bariatric patients. Materials-Methodology: 14 patients were nutritionally assessed preoperatively and early postoperatively by dietary intake, anthropometry, body composition analysis and biochemical analysis. Results: Anthropometric measurements and daily energy intake were significantly reduced postoperatively. Ferritin, hemoglobin, Hematocrit, Fe and Ca remained at normal levels whereas HbA1c, T-Cholesterol, HDL-Cholesterol, triglycerides and CRP were significantly reduced. Conclusions: LSG appears as an effective treatment of obesity in the short post-operative period without worsening the patients’ nutritional status despite the very low energy intake.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΕκτίμηση θρέψης βαριατρικών ασθενών πριν και μετά από επιμήκη γαστρεκτομή.el
heal.titleNutritional assessment of obese patients before and after laparoscopic sleeve gastrectomy.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordπαχυσαρκία, ποιότητα ζωής, επιμήκης γαστρεκτομή, βαριατρική χειρουργικήel
heal.keywordobesity, quality of life, sleeve gastrectomy, bariatric surgeryen
heal.advisorNameΜαρκάκη, Αναστασίαel
heal.advisorNameMarkaki, Anastasiaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)