Εμφάνιση απλής εγγραφής

Crohn's disease and nutrition.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΑλεξάκη, Βασιλικήel
dc.creatorΠασσαδέλλη, Αλκμήνηel
dc.creatorAlexaki, Vasilikien
dc.creatorPassadelli, Alkminien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:25:46Z
dc.date.available2016-03-15T12:25:46Z
dc.date.issued2016-01-20T14:29:36Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/366
dc.description.abstractΗ συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία αποτέλεσε το αντικείμενο μελέτης μας εδώ και ένα αρκετά μεγάλο διάστημα και θεωρούμε ότι λόγω της σπουδαιότητας του θέματος θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εφαλτήριο για την μετέπειτα πορεία μας στον κλάδο. Η παρούσα μελέτη αναλύει την ιδιαίτερα σημαντική θεματολογία της νόσου του Crohn για τον άνθρωπο, τα συμπτώματα της, τους πιθανούς τρόπους ιατρικής, φαρμακευτικής αλλά και διατροφικής αντιμετώπισής της, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που η νόσος λαμβάνει όταν πρόκειται για ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι έφηβοι ή οι έγκυοι. Αναφέροντας συνοπτικά κάποια στοιχεία που αφορου΄ν την νόσο και θα δούμε αναλυτικά να περιγράφονται καθόλη την μελέτη μπορούμε να πούμε ότι η Ασθένεια του Crohn μπορεί να προσβάλλει ολόκληρο το γαστρεντερολογικό σύστημα. Συχνότερα «χτυπάει» στο τελευταίο κομμάτι του λεπτού εντέρου, που οδηγεί στο παχύ έντερο. Η συχνότητα της είναι 3 με 6 περιστατικά σε 100.000 ανθρώπους το χρόνο. Η νόσος προσβάλλει συνήθως νέα άτομα, ηλικίας μεταξύ 15 και 40 ετών, αλλά και άλλες ηλικίες, είναι πιο συχνή στις γυναίκες και στους καπνιστές. Οι πάσχοντες συχνά έχουν επώδυνες κοιλιακές κράμπες, συχνές κινήσεις του εντέρου, διάρροια και γενική κόπωση. Αν και το άγχος δεν θεωρείται έναυσμα της νόσου, η συσσώρευση των συμπτωμάτων της νόσου μπορεί να προκαλέσει από την πλευρά της κοινωνικό άγχος και στρες. Δεν υπάρχουν ειδικές διαιτητικές οδηγίες που να μπορούν να συσταθούν στους ασθενείς με νόσο του Crohn. Η ήπια σωματική άσκηση όπως το περπάτημα μπορεί να είναι επιβοηθητική για ορισμένους πάσχοντες από νόσο Crohn. Η ανάλυση που ακολουθεί στις επόμενες σελίδες ευελπιστούμε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εγχειρίδιο στα χέρια του κάθε μελετητή των εντερικών φλεγμονώδων νόσων, των συμπτωμάτων και της διάγνωσής τους αλλά και της επιτυχούς αντιμετώπισής τους.el
dc.description.abstractThis thesis was the subject of our study for quite a long time and we believe that given the importance of the issue it will be a major stepping stone for our subsequent development in the industry. This study analyzes the very significant themaotologia Crohn's disease in humans, symptoms, the possible ways of medical, pharmaceutical and nutritional management, as well as the specific characteristics that the disease takes when it comes to sensitive population groups, such as adolescents or pregnant women. Briefly citing some elements relating to the disease which will analytically be described throughout the study we can say that Crohn's disease can affect the entire gastrointestinal system. Frequently "ringing" in the last part of the small intestine, leading to the large intestine. The incidence is 3-6 cases per 100,000 people per year. The disease usually affects young people, aged between 15 and 40 years, and other age groups and, it is more common in women and in smokers. Patients often suffer from painful abdominal cramping, frequent bowel movements, diarrhea, and general fatigue. Although stress is not considered to trigger the disease, the accumulation of the symptoms of the disease may cause side social anxiety and stress. There are no specific dietary guidelines that can be established in patients with Crohn's disease. The moderate exercise such as walking can be helpful for some patients with Crohn's disease. The analysis on the following pages will hopefully serve as a useful guide in the hands of every student of intestinal inflammatory diseases, symptoms and their diagnosis and their successful treatment.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΝόσος Crohn’s και διατροφή.el
dc.titleCrohn's disease and nutrition.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΑλεξάκη, Βασιλικήel
heal.creatorNameΠασσαδέλλη, Αλκμήνηel
heal.creatorNameAlexaki, Vasilikien
heal.creatorNamePassadelli, Alkminien
heal.publicationDate2016-01-20T14:29:36Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/366
heal.abstractΗ συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία αποτέλεσε το αντικείμενο μελέτης μας εδώ και ένα αρκετά μεγάλο διάστημα και θεωρούμε ότι λόγω της σπουδαιότητας του θέματος θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εφαλτήριο για την μετέπειτα πορεία μας στον κλάδο. Η παρούσα μελέτη αναλύει την ιδιαίτερα σημαντική θεματολογία της νόσου του Crohn για τον άνθρωπο, τα συμπτώματα της, τους πιθανούς τρόπους ιατρικής, φαρμακευτικής αλλά και διατροφικής αντιμετώπισής της, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που η νόσος λαμβάνει όταν πρόκειται για ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι έφηβοι ή οι έγκυοι. Αναφέροντας συνοπτικά κάποια στοιχεία που αφορου΄ν την νόσο και θα δούμε αναλυτικά να περιγράφονται καθόλη την μελέτη μπορούμε να πούμε ότι η Ασθένεια του Crohn μπορεί να προσβάλλει ολόκληρο το γαστρεντερολογικό σύστημα. Συχνότερα «χτυπάει» στο τελευταίο κομμάτι του λεπτού εντέρου, που οδηγεί στο παχύ έντερο. Η συχνότητα της είναι 3 με 6 περιστατικά σε 100.000 ανθρώπους το χρόνο. Η νόσος προσβάλλει συνήθως νέα άτομα, ηλικίας μεταξύ 15 και 40 ετών, αλλά και άλλες ηλικίες, είναι πιο συχνή στις γυναίκες και στους καπνιστές. Οι πάσχοντες συχνά έχουν επώδυνες κοιλιακές κράμπες, συχνές κινήσεις του εντέρου, διάρροια και γενική κόπωση. Αν και το άγχος δεν θεωρείται έναυσμα της νόσου, η συσσώρευση των συμπτωμάτων της νόσου μπορεί να προκαλέσει από την πλευρά της κοινωνικό άγχος και στρες. Δεν υπάρχουν ειδικές διαιτητικές οδηγίες που να μπορούν να συσταθούν στους ασθενείς με νόσο του Crohn. Η ήπια σωματική άσκηση όπως το περπάτημα μπορεί να είναι επιβοηθητική για ορισμένους πάσχοντες από νόσο Crohn. Η ανάλυση που ακολουθεί στις επόμενες σελίδες ευελπιστούμε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εγχειρίδιο στα χέρια του κάθε μελετητή των εντερικών φλεγμονώδων νόσων, των συμπτωμάτων και της διάγνωσής τους αλλά και της επιτυχούς αντιμετώπισής τους.el
heal.abstractThis thesis was the subject of our study for quite a long time and we believe that given the importance of the issue it will be a major stepping stone for our subsequent development in the industry. This study analyzes the very significant themaotologia Crohn's disease in humans, symptoms, the possible ways of medical, pharmaceutical and nutritional management, as well as the specific characteristics that the disease takes when it comes to sensitive population groups, such as adolescents or pregnant women. Briefly citing some elements relating to the disease which will analytically be described throughout the study we can say that Crohn's disease can affect the entire gastrointestinal system. Frequently "ringing" in the last part of the small intestine, leading to the large intestine. The incidence is 3-6 cases per 100,000 people per year. The disease usually affects young people, aged between 15 and 40 years, and other age groups and, it is more common in women and in smokers. Patients often suffer from painful abdominal cramping, frequent bowel movements, diarrhea, and general fatigue. Although stress is not considered to trigger the disease, the accumulation of the symptoms of the disease may cause side social anxiety and stress. There are no specific dietary guidelines that can be established in patients with Crohn's disease. The moderate exercise such as walking can be helpful for some patients with Crohn's disease. The analysis on the following pages will hopefully serve as a useful guide in the hands of every student of intestinal inflammatory diseases, symptoms and their diagnosis and their successful treatment.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΝόσος Crohn’s και διατροφή.el
heal.titleCrohn's disease and nutrition.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordέντερο, φλεγμωνόδεις νόσοι εντέρου, διατροφή, νόσος του Crohn, σύμπτωμαel
heal.keywordintestine, inflammatory bowel disease, nutrition, Crohn's disease, symptomen
heal.advisorNameΣφακιανάκη, Ειρήνηel
heal.advisorNameSfakianaki, Eirinien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)