Εμφάνιση απλής εγγραφής

Food habits of young people aged 18-28 years in Lassithi Crete correlation with the Cretan Mediterranean diet and whether dominates their lives.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚουτρουγιαννιού, Μαρίαel
dc.creatorΠροκοπίου, Ανδρούλλαel
dc.creatorΨυχούλα, Μαλαματένια– Σάρραel
dc.creatorKoutrougianniou, Mariaen
dc.creatorProkopiou, Androullaen
dc.creatorPsichoula, Malamatenia-Sarraen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:25:52Z
dc.date.available2016-03-15T12:25:52Z
dc.date.issued2016-01-18T13:23:00Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/370
dc.description.abstractΟ ρόλος της κρητικής Μεσογειακής διατροφής έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι συμβάλλει στην καλή υγεία του ανθρώπου και στην πρόληψη διάφορων ασθενειών ( π.χ μεταβολικό σύνδρομο, καρκίνος και Alzheimer). Στην παρούσα λοιπόν μελέτη, αναλύονται τα κύρια χαρακτηριστικά της Μεσογειακής διατροφής καθώς και τα συστατικά των τροφίμων που περιλαμβάνει η Μεσογειακή πυραμίδα. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε μια έρευνα με βάση τις διατροφικές συνήθειες των νέων ηλικίας 18-28 και κατά πόσο κυριαρχεί η κρητική Μεσογειακή διατροφή στην ζωή τους. Οι ερωτηθέντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια των διατροφικών τους συνηθειών. Με βάση τα αποτελέσματα της παρούσας έρευνας φαίνεται να υπάρχει μια μικρή απόκλιση ως προς το Μεσογειακό διατροφικό πρότυπο. Τέλος αναφέρονται οι πιθανοί λόγοι που μπορεί να επηρεάζουν την αλλαγή στην κουλτούρα των νέων ως προς τη διατροφή τους.el
dc.description.abstractThe role of Cretan Mediterranean diet is scientifically proven to contribute to good human health and in preventing various diseases (eg metabolic syndrome, cancer and Alzheimer). In the present study we analyzed the main characteristics of the Mediterranean diet and food ingredients comprising the Mediterranean Pyramid. Then, a survey based on the eating habits of young people aged 18 to 28 and whether dominates the Cretan Mediterranean diet in their lives. Respondents completed questionnaires to their eating habits. Based on the results of this research seems to be a slight deviation in the Mediterranean dietary pattern. Finally are the possible reasons that might affect the change in youth culture in their diet.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιατροφικές συνήθειες νέων ηλικίας 18-28 ετών στο νομό Λασιθίου Κρήτης, συσχετισμός τους με την Κρητική Μεσογειακή Διατροφή και κατά πόσο κυριαρχεί στην ζωή τους.el
dc.titleFood habits of young people aged 18-28 years in Lassithi Crete correlation with the Cretan Mediterranean diet and whether dominates their lives.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚουτρουγιαννιού, Μαρίαel
heal.creatorNameΠροκοπίου, Ανδρούλλαel
heal.creatorNameΨυχούλα, Μαλαματένια– Σάρραel
heal.creatorNameKoutrougianniou, Mariaen
heal.creatorNameProkopiou, Androullaen
heal.creatorNamePsichoula, Malamatenia-Sarraen
heal.publicationDate2016-01-18T13:23:00Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/370
heal.abstractΟ ρόλος της κρητικής Μεσογειακής διατροφής έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι συμβάλλει στην καλή υγεία του ανθρώπου και στην πρόληψη διάφορων ασθενειών ( π.χ μεταβολικό σύνδρομο, καρκίνος και Alzheimer). Στην παρούσα λοιπόν μελέτη, αναλύονται τα κύρια χαρακτηριστικά της Μεσογειακής διατροφής καθώς και τα συστατικά των τροφίμων που περιλαμβάνει η Μεσογειακή πυραμίδα. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε μια έρευνα με βάση τις διατροφικές συνήθειες των νέων ηλικίας 18-28 και κατά πόσο κυριαρχεί η κρητική Μεσογειακή διατροφή στην ζωή τους. Οι ερωτηθέντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια των διατροφικών τους συνηθειών. Με βάση τα αποτελέσματα της παρούσας έρευνας φαίνεται να υπάρχει μια μικρή απόκλιση ως προς το Μεσογειακό διατροφικό πρότυπο. Τέλος αναφέρονται οι πιθανοί λόγοι που μπορεί να επηρεάζουν την αλλαγή στην κουλτούρα των νέων ως προς τη διατροφή τους.el
heal.abstractThe role of Cretan Mediterranean diet is scientifically proven to contribute to good human health and in preventing various diseases (eg metabolic syndrome, cancer and Alzheimer). In the present study we analyzed the main characteristics of the Mediterranean diet and food ingredients comprising the Mediterranean Pyramid. Then, a survey based on the eating habits of young people aged 18 to 28 and whether dominates the Cretan Mediterranean diet in their lives. Respondents completed questionnaires to their eating habits. Based on the results of this research seems to be a slight deviation in the Mediterranean dietary pattern. Finally are the possible reasons that might affect the change in youth culture in their diet.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφικές συνήθειες νέων ηλικίας 18-28 ετών στο νομό Λασιθίου Κρήτης, συσχετισμός τους με την Κρητική Μεσογειακή Διατροφή και κατά πόσο κυριαρχεί στην ζωή τους.el
heal.titleFood habits of young people aged 18-28 years in Lassithi Crete correlation with the Cretan Mediterranean diet and whether dominates their lives.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιατροφική συνήθεια, μεσογειακή διατροφή, κρητική διατροφή, νέος, Λασίθιel
heal.keywordfood habit, mediterranean diet, cretan diet, young person, Lasithien
heal.advisorNameΣφακιανάκη, Ειρήνηel
heal.advisorNameSfakianaki, Eirinien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)