Εμφάνιση απλής εγγραφής

Nutrition habits of the young people in the region of Piraeus. Comprehension of their nutrition habits with the mediterranean nutrition model.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΒρυνιώτη, Παγώναel
dc.creatorVrynioti, Pagonaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:26:17Z
dc.date.available2016-03-15T12:26:17Z
dc.date.issued2010-10-18T10:54:39Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/392
dc.description.abstractΤις τελευταίες δεκαετίες, ο ρόλος της Μεσογειακής Διατροφής στην διατήρηση και προαγωγή της καλής υγείας του ανθρώπου, έχει τεκμηριωθεί μέσα από πολυάριθμες έρευνες. Στην παρούσα λοιπόν μελέτη, αναλύονται τα κύρια χαρακτηριστικά της μεσογειακής διατροφής αλλά και παρουσιάζονται έρευνες που τεκμηριώνουν την ευεργετική επίδραση της στην υγεία του ανθρώπου ( μακροζωΐα, πρόληψη παχυσαρκίας, πρόληψη καρκίνου ). Παρουσιάζονται ακόμη τα συστατικά των τροφίμων που αποτελούν την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως η διατροφή των σημερινών νέων αποκλίνει από το μεσογειακό διατροφικό πρότυπο. Πραγματοποιήθηκε λοιπόν έρευνα που εξετάζει τις διατροφικές συνήθειες των νέων και πως αυτές αλλάζουν έπειτα από την εισαγωγή των νέων σε ανώτατες σχολές, και την απομάκρυνση από την οικογενειακή στέγη. Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Πειραιά, σε δυο ομάδες, πρώτον σε μια ομάδα 76 φοιτητών και 53 μαθητών, από 16-24 ετών. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο διατροφικών συνηθειών που αφορά τη φοιτητική αλλά και τη μαθητική ζωή. Από την παρούσα έρευνα βγήκε το συμπέρασμα ότι η διατροφή των νέων γενικότερα αποκλίνει από το Μεσογειακό Διατροφικό Πρότυπο, και πως έπειτα από την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο, χειροτερεύει και δεν βελτιώνεται. Τέλος, εξετάζεται ο ρόλος του διαιτολόγου στην διατροφική εκπαίδευση των νέων ανθρώπων μέσα από τις μαθητικές κοινότητες, αλλά και μέσω άλλων συλλόγων ώστε να μπορέσει να συμβάλλει και αυτός με τις γνώσεις του στην διαμόρφωση ορθών διατροφικών συνηθειών, άρα και υγείας.el
dc.description.abstractThe last decades, the role of Mediterranean Diet in the protection and advance of good health of a person, has been supported through many researches. Therefore, in the present study not only we analyze the main characteristics of Mediterranean diet but also we present data that show it’s beneficial effect in the health of a person ([longevity], prevention of obesity, prevention of cancer etc.). Furthermore, we will present the ingredients of foods that constitute the pyramid of Mediterranean diet. Recent studies signified that the diet of contemporary young people deviates from the Mediterranean nutrition model. So, a research was held that examines the alimentary habits of the young people and the way these change after their admission to the higher educational faculties and their detachment from their family’s houses. This research was realized in the region of Piraeus, in two teams, firstly in a team of 76 students and 53 secondary students, between 16-24 years old. The participants fill out a questionnaire of alimentary habits that concerns the student but also the school life. The outcome of the present research was that the diet of young people, in general, diverges from the Mediterranean nutrition model and that right after their admission to the university deteriorates instead of improving. Finally, we examined the dietician’s role in the alimentary education of young persons through the school communities, but also via other interactions that he can also contribute to his knowledge in the configuration of equitable alimentary habits, hence also health.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιατροφικές συνήθειες νέων στην περιοχή του Πειραιά. Σύγκρισή τους με το μεσογειακό διατροφικό πρότυπο.el
dc.titleNutrition habits of the young people in the region of Piraeus. Comprehension of their nutrition habits with the mediterranean nutrition model.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΒρυνιώτη, Παγώναel
heal.creatorNameVrynioti, Pagonaen
heal.publicationDate2010-10-18T10:54:39Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/392
heal.abstractΤις τελευταίες δεκαετίες, ο ρόλος της Μεσογειακής Διατροφής στην διατήρηση και προαγωγή της καλής υγείας του ανθρώπου, έχει τεκμηριωθεί μέσα από πολυάριθμες έρευνες. Στην παρούσα λοιπόν μελέτη, αναλύονται τα κύρια χαρακτηριστικά της μεσογειακής διατροφής αλλά και παρουσιάζονται έρευνες που τεκμηριώνουν την ευεργετική επίδραση της στην υγεία του ανθρώπου ( μακροζωΐα, πρόληψη παχυσαρκίας, πρόληψη καρκίνου ). Παρουσιάζονται ακόμη τα συστατικά των τροφίμων που αποτελούν την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως η διατροφή των σημερινών νέων αποκλίνει από το μεσογειακό διατροφικό πρότυπο. Πραγματοποιήθηκε λοιπόν έρευνα που εξετάζει τις διατροφικές συνήθειες των νέων και πως αυτές αλλάζουν έπειτα από την εισαγωγή των νέων σε ανώτατες σχολές, και την απομάκρυνση από την οικογενειακή στέγη. Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Πειραιά, σε δυο ομάδες, πρώτον σε μια ομάδα 76 φοιτητών και 53 μαθητών, από 16-24 ετών. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο διατροφικών συνηθειών που αφορά τη φοιτητική αλλά και τη μαθητική ζωή. Από την παρούσα έρευνα βγήκε το συμπέρασμα ότι η διατροφή των νέων γενικότερα αποκλίνει από το Μεσογειακό Διατροφικό Πρότυπο, και πως έπειτα από την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο, χειροτερεύει και δεν βελτιώνεται. Τέλος, εξετάζεται ο ρόλος του διαιτολόγου στην διατροφική εκπαίδευση των νέων ανθρώπων μέσα από τις μαθητικές κοινότητες, αλλά και μέσω άλλων συλλόγων ώστε να μπορέσει να συμβάλλει και αυτός με τις γνώσεις του στην διαμόρφωση ορθών διατροφικών συνηθειών, άρα και υγείας.el
heal.abstractThe last decades, the role of Mediterranean Diet in the protection and advance of good health of a person, has been supported through many researches. Therefore, in the present study not only we analyze the main characteristics of Mediterranean diet but also we present data that show it’s beneficial effect in the health of a person ([longevity], prevention of obesity, prevention of cancer etc.). Furthermore, we will present the ingredients of foods that constitute the pyramid of Mediterranean diet. Recent studies signified that the diet of contemporary young people deviates from the Mediterranean nutrition model. So, a research was held that examines the alimentary habits of the young people and the way these change after their admission to the higher educational faculties and their detachment from their family’s houses. This research was realized in the region of Piraeus, in two teams, firstly in a team of 76 students and 53 secondary students, between 16-24 years old. The participants fill out a questionnaire of alimentary habits that concerns the student but also the school life. The outcome of the present research was that the diet of young people, in general, diverges from the Mediterranean nutrition model and that right after their admission to the university deteriorates instead of improving. Finally, we examined the dietician’s role in the alimentary education of young persons through the school communities, but also via other interactions that he can also contribute to his knowledge in the configuration of equitable alimentary habits, hence also health.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφικές συνήθειες νέων στην περιοχή του Πειραιά. Σύγκρισή τους με το μεσογειακό διατροφικό πρότυπο.el
heal.titleNutrition habits of the young people in the region of Piraeus. Comprehension of their nutrition habits with the mediterranean nutrition model.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιατροφική συνήθεια, Πειραιάς, μεσογειακή διατροφήel
heal.keywordfood habit, Piraeus, mediterranean dieten
heal.advisorNameΨαρουδάκη, Αντωνίαel
heal.advisorNamePsaroudaki, Antoniaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)