Εμφάνιση απλής εγγραφής

Cardiovascular diseases. Estimation of personal dietary habits in modern day practice - how do they influence the development of cardiovascular diseases.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚαραμπά, Ειρήνηel
dc.creatorΒασιλοπούλου, Νικολίτσαel
dc.creatorKarampa, Eirinien
dc.creatorVasilopoulou, Nikolitsaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:26:22Z
dc.date.available2016-03-15T12:26:22Z
dc.date.issued2008-10-17T10:51:41Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/397
dc.description.abstractΤα καρδιαγγειακά νοσήματα τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες και τείνουν να μετατραπούν σε πανδημία για τον πλανήτη. Βήματα προς τα πίσω κάνουμε ως λαός, όσον αφορά τα καρδιαγγειακά νοσήματα καθ’ ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε γίνει ’’πρωταθλητές’’ στην παχυσαρκία, στο κάπνισμα και στην καθιστική ζωή. Ο καρδιακός κίνδυνος λοιπόν, οφείλεται σ’ ένα σύνολο παραγόντων, οι οποίοι είναι είτε αναστρέψιμοι όπως αυτοίθ των κλασικών και αναδυόμενων παραγόντων, είτε μη αναστρέψιμοι όπως η ηλικία, το αντρικό φύλο και τη γενετική προδιάθεση. Η κατεύθυνση όμως, προς τη σύγχρονη δυτικού τύπου διατροφή, η οποία ακολουθείται από την συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού, έχει προκαλέσει την εξασθένιση της Μεσογειακής Διατροφής. Η ενσωμάτωση της τελευταίας στην καθημερινότητα, αποκλείει τους διατροφικούς παράγοντες κινδύνου και επηρεάζει θετικά την ισορροπία του οργανισμού στο σύνολο του. Περιλαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στις απαιτούμενες ποσότητες.• μεγάλη ποικιλία τροφών • πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά (αυξημένες Φυτικές Ίνες-Διαλυτές)• πλούσιο σε ψάρια • πλούσιο σε μονοακόρεστα (ελαιόλαδο) και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ξηρούς καρπούς) • πλούσιο σε γαλακτοκομικά προιόντα χαμηλά σε λιπαρά • πλούσιο σε δημητριακά ολικής αλέσεως • χαμηλό σε κορεσμένο λίπος και Trans λιπαρά οξ έα • Προϋποθέτει γενικότερα ένα ισορροπημένο μοντέλο ανθρώπου όσον αφορά το σωματικό βάρος, τη φυσική δραστηριότητα και το καθημερινό στρες.el
dc.description.abstractIn the recent decades, cardiovascular diseases have become very serious matter in industrial countries and tend to turn into pandemic for the planet. As a country, we are moving backwards, as regards cardiovascular diseases, due to hte fact that we have become ’’champions’’ in obesity, smoking and sedentary life. Therefore, the heart risk has its roots in several factors. Some of them are revesable such us classic and emergent factors, and some others are inrevesable, such as age, male sex and genetic tendency. In addition, the move towards the mainstream, wester type of nutrition, that is followed by a relative majority of the population, has provoted the hading of Mediterranean Diet. Adding the last in our daily routine, results in the exclusion of nutritional factors of risks, and contributes to the balance of the organism. It includes the necessary nytritious ingredients in the appropriate quantity: • large variety of food • rich in fruits and vegetables • rich in fish • rich in monounsaturated and polyunsaturated fat acid • rich in low fat dairy products • rich in total milling cereals • poor in saturated and trans fat acid To sum up, Mediterranean Diet gives a balanced human model, with regard to weight, physical activity and stress.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΚαρδιαγγειακά νοσήματα. Εκτίμηση των προσωπικών διαιτητικών συνηθειών στη σύγχρονη καθημερινή πρακτική – πως επιδρούν στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών νοσημάτων.el
dc.titleCardiovascular diseases. Estimation of personal dietary habits in modern day practice - how do they influence the development of cardiovascular diseases.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚαραμπά, Ειρήνηel
heal.creatorNameΒασιλοπούλου, Νικολίτσαel
heal.creatorNameKarampa, Eirinien
heal.creatorNameVasilopoulou, Nikolitsaen
heal.publicationDate2008-10-17T10:51:41Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/397
heal.abstractΤα καρδιαγγειακά νοσήματα τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες και τείνουν να μετατραπούν σε πανδημία για τον πλανήτη. Βήματα προς τα πίσω κάνουμε ως λαός, όσον αφορά τα καρδιαγγειακά νοσήματα καθ’ ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε γίνει ’’πρωταθλητές’’ στην παχυσαρκία, στο κάπνισμα και στην καθιστική ζωή. Ο καρδιακός κίνδυνος λοιπόν, οφείλεται σ’ ένα σύνολο παραγόντων, οι οποίοι είναι είτε αναστρέψιμοι όπως αυτοίθ των κλασικών και αναδυόμενων παραγόντων, είτε μη αναστρέψιμοι όπως η ηλικία, το αντρικό φύλο και τη γενετική προδιάθεση. Η κατεύθυνση όμως, προς τη σύγχρονη δυτικού τύπου διατροφή, η οποία ακολουθείται από την συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού, έχει προκαλέσει την εξασθένιση της Μεσογειακής Διατροφής. Η ενσωμάτωση της τελευταίας στην καθημερινότητα, αποκλείει τους διατροφικούς παράγοντες κινδύνου και επηρεάζει θετικά την ισορροπία του οργανισμού στο σύνολο του. Περιλαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στις απαιτούμενες ποσότητες.• μεγάλη ποικιλία τροφών • πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά (αυξημένες Φυτικές Ίνες-Διαλυτές)• πλούσιο σε ψάρια • πλούσιο σε μονοακόρεστα (ελαιόλαδο) και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ξηρούς καρπούς) • πλούσιο σε γαλακτοκομικά προιόντα χαμηλά σε λιπαρά • πλούσιο σε δημητριακά ολικής αλέσεως • χαμηλό σε κορεσμένο λίπος και Trans λιπαρά οξ έα • Προϋποθέτει γενικότερα ένα ισορροπημένο μοντέλο ανθρώπου όσον αφορά το σωματικό βάρος, τη φυσική δραστηριότητα και το καθημερινό στρες.el
heal.abstractIn the recent decades, cardiovascular diseases have become very serious matter in industrial countries and tend to turn into pandemic for the planet. As a country, we are moving backwards, as regards cardiovascular diseases, due to hte fact that we have become ’’champions’’ in obesity, smoking and sedentary life. Therefore, the heart risk has its roots in several factors. Some of them are revesable such us classic and emergent factors, and some others are inrevesable, such as age, male sex and genetic tendency. In addition, the move towards the mainstream, wester type of nutrition, that is followed by a relative majority of the population, has provoted the hading of Mediterranean Diet. Adding the last in our daily routine, results in the exclusion of nutritional factors of risks, and contributes to the balance of the organism. It includes the necessary nytritious ingredients in the appropriate quantity: • large variety of food • rich in fruits and vegetables • rich in fish • rich in monounsaturated and polyunsaturated fat acid • rich in low fat dairy products • rich in total milling cereals • poor in saturated and trans fat acid To sum up, Mediterranean Diet gives a balanced human model, with regard to weight, physical activity and stress.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΚαρδιαγγειακά νοσήματα. Εκτίμηση των προσωπικών διαιτητικών συνηθειών στη σύγχρονη καθημερινή πρακτική – πως επιδρούν στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών νοσημάτων.el
heal.titleCardiovascular diseases. Estimation of personal dietary habits in modern day practice - how do they influence the development of cardiovascular diseases.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordκαρδιαγγειακό νόσημα, προσωπικές διαιτητικές συνήθειεςel
heal.keywordcardiovascular disease, personal food habitsen
heal.advisorNameΓαλάνης, Χρήστοςel
heal.advisorNameGalanis, Christosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)